![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Koleżanka z pracy?
Cześć dziewczyny!
Na wstępnie powiem, że jestem na Wizażu już od dłuższegoczasu, ale założyłam nowe konto, żeby mój TŻ nie znalazł tego postu ![]() Więc tak - jesteśmy małżeństwem ok. 2 lat, nie mamy jeszczedzieci. Ja mam 27 lat, mój mąż 28. Do tej pory wszystko było OK, jeśli chodzi owierność, nie miałam powodów do zmartwień praktycznie przez cały nasz związek.Teraz zaistniała pewna sytuacja i proszę Was o trzeźwą ocenę, bo ja mogęprzesadzać ![]() Może najpierw wstęp: TŻ pracuje w dość sporej korporacji, wjego grupie jest kobieta, ma ok. 30-32 lat, męża i dwójkę dzieci. Mój TŻ jestprzyjaznym człowiekiem, pomocnym i łatwo nawiązującym kontakty z ludźmi. Wydajemi się, że dużo łatwiej dogaduje się z kobietami, ma z nimi zawsze lepszykontakt niż z facetami. Koleżanka nigdy nie była dla mnie powodem do zazdrości,ale ostatnio wydaje mi się, że trochę za bardzo zbliżyli się do siebie... MójTŻ dużo pomaga jej w sprawach komputerowych, piszą do siebie SMSy typu:'czy będziesz dziś w pracy, bo jak ciebie nie będzie to nie chcę mi sięiść', czy jak wychodzą gdzieś na imprezę firmową to mój TŻ pyta czy dojechałado domu, 'dobranoc, miłych snów' itp. Cóż, do tej pory nie było to dla mnieniczym podejrzanym, ot koleżanka w pracy. Ale w tamtym tygodniu zaistniałasytuacja, która mocno zachwiała moim zaufaniem do męża. Zaczęło się od tego, że się mocno pokłóciliśmy o jakieśpierdoły w sumie, ale w rezultacie nie rozmawialiśmy przez dwa dni. W czasieowych cichych dni, znalazłam w jego telefonie (wiem, świnia ze mnie), żenapisał do tej koleżanki smsa 'Dobrze, że nas nie złapał ten deszczgodzinę temu, bo byśmy przemokli', a dodam, że tego dnia lało jak jasnygwint. Z tego wynika, że wyskoczyli gdzieś razem w trakcie pracy. Tego dnia teżzakończyłam okres milczenia, żeby zrobić mu pełną histerii awanturę, któradotyczyła poprzedniej sprawy, ale w sumie te smsy z koleżanką dolały sporooliwy do ognia. Tak czy siak - pogodziliśmy się, ja przeprosiłam za swojezachowanie, bo wiem, że było ono złe. Na drugi dzień od kłótni i pogodzenia,znów nie opanowałam się i sprawdziłam jego telefon - wszystkie smsy odkoleżanki były pousuwane... I teraz dziewczyny, proszę o opnie: Na ch*j usuwał te smsy? Czy to świadczy o tym, że ma coś nasumieniu i pozbywa się śladów, czy po prostu wie, że jestem wścibską, wybuchowąkrową i nie chciał mnie nimi denerwować? Dodam, że udział jego relacji zkoleżanką z pracy w moim wybuchu wściekłości zapewne był dla niego jasny jaksłońce - chyba nawet w złości mu coś wykrzyczałam na ten temat (nie dosłownie,ale jakieś głupie podteksty) Kurde, wychodzili razem już wcześniej, ale zawsze mój TŻ mio tym mówił, a ja nigdy nie miałam nic przeciwko, ani nie robiłam żadnychscen... Ja też wychodzę czasem z kolegami i koleżankami i nie widzę w tym niczłego, przecież nie musimy zawsze być wszędzie razem. Ale te usunięte smsy niedają mi spokoju. Dodam, że nierozmawiałam z nim o tej koleżance bezpośrednio, ani o tych usuniętych smsach...Nie chcę wyjść na wariatkę i nie chcę mu zakazywać jakichkolwiek kontaktów, bomoim zdaniem to przegięcie... Do tej pory mu ufałam i nigdy nie kazałamograniczać jakiś znajomości... Nawet do tej pory się cieszyłam jak wychodził naspotkanie firmowe, bo każdy z nas potrzebuje życia towarzyskiego i czasami dobrzesię oderwać na chwilę od tej drugiej połówki ![]() Proszę o trzeźwą ocenę, bo jak ja nad tym myślę, to nagle mi wychodzi z tego jakiś globalny spisek :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Komplikatorka
|
Dot.: Koleżanka z pracy?
Cytat:
Może też jestem przewrażliwiona...
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Coś tu śmierdzi.
Ale co możesz zrobić. Będzie chciał, to się puści. Musisz być czujna. Tyle. W sensie: nie ufać już mu jak kiedyś. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-03-24 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem - gdybyś była ogólnie osobą zazdrosną, podejrzliwą, to pewnie można byłoby założyć, że jednak przesadzasz. Ale jeśli taka nie jesteś, a tutaj Ci coś nie pasuje, to moim zdaniem intuicja raczej Cię nie zawodzi. Mnie by też coś takiego zaniepokoiło bardzo. Ja bym chyba z facetem pogadała, wprost - jak on sam się nie upilnuje, to Ty go nie upilnujesz tym bardziej, przecież nie będziesz mu zabraniać rozmawiać z tą kobietą, czy do niej pisać. Zawsze możesz wyrazić zaniepokojenie, czy przypadkiem tamta go w sidła nie próbuje zwabić, biednego małego misia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
art at its finest.
|
Cytat:
Rozmowa o sytuacji, która Cię dręczy, nie równa się zakazaniu kontaktu. Nie rozumiem, dlaczego nie możecie po prostu na spokojnie usiąść i tego przegadać. Bez awantur, bez cichych dni, bez żadnego zakazywania. Po prostu powiedzieć mu, co Cię dręczy i martwi - nie będzie łatwiej?
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi, szczerze powiem, że spodziewałam się, że jednogłośnie stwierdzicie, że przesadzam ;-) cóż, zaplanowałam już na dzisiaj rozmowę, na spokojnie. Przyznaję rację - nie ma sensu snuć domysłów i się zadręczać - po prostu poproszę o prawdę. Co do kłótni - Tz skomentował argument koleżanki tak, że dorabiam sobie niestworzone historie... Któraś z Was napisała żeby być czujnym, ale jak? Nie wychodzi nigdzie po pracy, nie znika w weekendy... A do pracy przecież do niego nie pójdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
i czego sie spodziewasz po tej rozmowie?
myslisz ze przyzna sie ze firuje z kolezanka? bardzo malo prawdopodobne ze powie ci prawde,co by na tym zyskal?napewno obawialby sie ze znowu dostaniesz szalu i polecisz zrobic awanture kolezance nic ci nie powie ja bym nic nie mowila tylko obserwowala ewentualnie mozesz powiedziec ze nie podobaja ci sie jego zazyle kontakty z koleanka smski na dobranoc sa przesada i prosisz zeby to ukrocil bo cie to rani no i tyle,poprostu obserwuj Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-03-24 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;57885296]i czego sie spodziewasz po tej rozmowie?
myslisz ze przyzna sie ze firuje z kolezanka? bardzo malo prawdopodobne ze powie ci prawde,co by na tym zyskal? ja bym nic nie mowila tylko obserwowala ewentualnie mozesz powiedziec ze nie podobaja ci sie jego zazyle kontakty z koleanka smski na dobranoc sa przesada i prosisz zeby to ukrocil bo cie to rani no i tyle,poprostu obserwuj[/QUOTE] Popieram. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hmm raczej nie poszłabym z awanturą do koleżanki, ale w sumie to nigdy nie byłam w takiej sytuacji... Stąd moje totalne rozbicie, bo nie wiem jak się zachować. Nie wiem czy przemilczenie sprawy i obserwacja to najlepsze wyjście, bo mnie to będzie zżerać od środka, będę zachowywać się wobec męża jak wredna suka, a czy to nie popchnie go w jej stronę jeszcze bardziej? Zakładając oczywiście, że coś rzeczywiście jest między nimi na rzeczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście o ile nie ukrywał przed Tobą tych smsów i wiedział, że wiesz, bo tak to wyjdziesz na szperacza. Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-24 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;57885296]i czego sie spodziewasz po tej rozmowie?
myslisz ze przyzna sie ze firuje z kolezanka? bardzo malo prawdopodobne ze powie ci prawde,co by na tym zyskal?napewno obawialby sie ze znowu dostaniesz szalu i polecisz zrobic awanture kolezance nic ci nie powie ja bym nic nie mowila tylko obserwowala ewentualnie mozesz powiedziec ze nie podobaja ci sie jego zazyle kontakty z koleanka smski na dobranoc sa przesada i prosisz zeby to ukrocil bo cie to rani no i tyle,poprostu obserwuj[/QUOTE] Dokładnie. Niestety on podważył Twoje zaufanie i teraz już dupa zbita. Amnezji nie dostaniesz. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-03-24 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dla mnie coś tu jest na rzeczy. I tak jak ktoś napisał... smsy na dobranoc, pewnie na dzień dobry też... do mnie tak pisali tylko ci, którzy chcieli coś więcej. Nawet z przyjacielem (gdzie to jest na prawdę TYLKO przyjaciel) nie wymieniamy takich smsów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Kurde dziewczyny, nie widziałam w tym nic złego... Tym bardziej że dziewczyna ma męża i dzieci, może jakby to była jakaś młoda, wolna kobieta to by mnie to ruszyło... Cóż, obserwować na pewno będę, tak jak mówicie, tylko nie bardzo wiem na jakie sygnały czekać. Na co zwrócić uwagę? Smsy teraz już odpadają. Byłoby prościej jakby nie pracowali razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście z nim porozmawiaj i jasno powiedz, że niepokoi Cię ta jego zażyłość z koleżanką, że wolałabyś żeby rozluźnił tę znajomość, że to co czytałaś Twoim zdaniem wykracza poza czysto koleżeńskie relacje, że słodkich snów to powinien jej życzyć jej własny mąż, a ona swoim dzieciom. I tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
myslisz ze przyzna sie ze firuje z kolezanka? bardzo malo prawdopodobne ze powie ci prawde,co by na tym zyskal?napewno obawialby sie ze znowu dostaniesz szalu i polecisz zrobic awanture kolezance nic ci nie powie ja bym nic nie mowila tylko obserwowala ewentualnie mozesz powiedziec ze nie podobaja ci sie jego zazyle kontakty z koleanka smski na dobranoc sa przesada i prosisz zeby to ukrocil bo cie to rani no i tyle,poprostu obserwuj[/QUOTE] No i co ma niby obserwować, jak on usuwa smsy, a po pracy się z nią nie spotyka? Trzeba z nim pogadać i tyle. Ta znajomość może nawet nie prowadzi do 'fizycznego' romansu, ale i tak wygląda słabo. Oboje są w związkach, a prowadzą jakieś słodkie rozmówki ('jak cię nie będzie w pracy to nie chce mi się przychodzić'? wtf? to co oni w tej pracy robią?), życzą sobie słodkich snów? Mnie by chyba szlag trafił, gdyby mój facet pisała takie smsy. Widzę tutaj zauroczenie i silną więź, która znacznie wykracza poza zwykłą znajomość z koleżanką z pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Wydawało mi się, że taka laska ma dużo do stracenia i nie wdawałaby się w jakieś lewe układy... Cóż, obmyśliłam jedno pytanie, na które jak tz skłamie to od razu będę wiedzieć na czym stoję.
Ale tak jak już ktoś pisał - moje zaufanie mocno się zachwiało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
To nie jest normalne zeby koledze z pracy takie smsy wysylac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz zdradzić jakie to pytanie? Jeśli zbyt prywatne to oczywiście nie pisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Chodzi o sprawę związana z tymi pomocami komputerowymi. Szczegółów nie będę opisywać, ale mam możliwość sprawdzenia jego słów w 100%. Także dziś go o to zapytam, bo wolę dość do prawdy jak najszybciej.
Ale jestem zła jak skur*wysyn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nie dziwie ci sie. Ale powstrzymaj nerwy. Na spokojnie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Czerwcowa PM
|
Moim zdaniem smsy na dobranoc i na dzień dobry oznaczają, że myśli się o tej osobie wieczorem i rano.
No chyba że to wymiana kiku smsów wieczorem na tematy służbowe (bo tak też się zdarza) i jest to jako sygnał dla tej drugiej osoby, że idę spać i na dziś urywam temat. Jeśli był to jeden sms, to tak może właśnie być. Wychodzenie razem w trakcie pracy - często wychodzi się na obiad na zewnątrz. Nie ma w tym nic złego. Z reguły ![]() edit: Ja jak np. wyjeżdżam w delegacje to też piszę szefowi, że dojechałam i on pisze do mnie, żebym dała znać, czy wszystko w porządku. Albo dzwoni do mnie wieczorem pogadać, czy udało się wszystko na tej delegacji załatwić. I nie, nie oznacza to od razu romansu Edytowane przez drazetkaa Czas edycji: 2016-03-24 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Dzięki drazetkaa za trzeźwe spojrzenie na sprawę, tz nie pisze do niej codziennie rano i wieczorem, tylko np jak wracają razem z imprezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz możliwość dowiedzieć się, w jakich relacjach jest tamta kobieta ze swoim mężem? Obstawiam, że to ona może podrywać i zacieśniać więź z Twoim facetem, wcale to nie on mógł dążyć do tego. W każdym razie skoro on brnie w tą znajomość to być może schlebia mu, że ta kobieta okazuje mu zainteresowanie. Dla mnie taka sytuacja jest dość niepokojąca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, pogadaj z mężem, powiedz, że nie czujesz się z tym komfortowo i żeby ograniczył z nią kontakty ![]() Edytowane przez analein9 Czas edycji: 2016-03-24 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.