![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy pierwszy raz boli?
Jeszcze jestem dziewica(15lat) ale planujemy to zrobic z moim chlopakiem juz w najblizszym czasie, bo on ma 18 lat i powiedzial ze ma swoje potrzebyzreszta bede miala to juz za soba i nie bede sie bac. Chciala bym sie dowiedziec czy pierwszy raz boli i jaka jest najlepsza pozycja na pierwszy raz. No i jak najskuteczniej sie moge zabezpieczyc, bo ciazy boje sie najbardziej. Pomozcie prosze tylko szybko...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy pierwszy raz boli?
nie to forum
odp szukaj na "seksie" po co dwa takie same wątki?! i to w odstępie 5 min, więc jakoś podwójne kliknięcie odpada raczej. coś mi tu trollem pachnie
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy boli - kazda z nas odczuwa to inaczej i sa 4 typy blony dziewiczej, to wlasnie od jej budowy (czy calkowicie zarasta wejscie do pochwy, ksiezycowo a niektore dziewice maja szczatkowa blone dziewicza).
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Co to znaczy: "On ma potrzeby?". Jesli Ty nie masz, to on musi poczekać... I to, czy ma 18, czy 20, czy 50 lat nic nie zmienia. Nie będę Ci tu zrzędzić, ale moim zdaniem na pierwszy raz jesteś jeszcze bardzo młoda i jeżeli nie jesteś na 100% przekonana, to tego jeszcze nie rób.Poczekaj, trochę wypróbuj tego faceta. Oni naparwdę nad tymi potrzebami mogą zapanowac, a przynajmniej, musza się nauczyć.
Jeżeli już decydujesz się na współżycie, to na pewno powinnaś się udac do ginekologa, który Ci doradzi forme antykoncepcji. na pewno najlepsze byłyby pigułki, ale u Ciebie trwa chyba jeszcze okres dojrzewania i nie wiem, czy już możesz ich używać. Byc może będziesz się więc musiała zdecydowac na prezerwatywy, globulki, istnieje też specjalna wkładka domaciczna dla dziewczyn, które jeszcze nie rodziły. No iz zastrzyki i implanty hormonalne, ale obawiam się, że na razie jeszcze nie możesz cih stosować. W każdym razie, an pewno powinnaś to przedyskutowac z lekarzem. POdobno najlepsza pozycją na pierwszy raz jest misjonarska z ręcznikiem podłożonym pod biodra ( żeby je podwyższyć). Ale mnie np. i tak bardzo bolało. Ale nei ma reguły, jedne boli, inne nie, jedne krwawią , inne nie. Najważniejsze, to żebyś była pewna , czy już chcesz to zrobić i czy na pewno z tym facetem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jak długo wy w ogóle ze sobą jesteście?
czy ty aby nie chcesz tego zrobić, żeby nie odszedł, żeby go zatrzymać? nie musisz odpowiadać na to pyt publicznie, ale jeśli choćby przez chwilę przyszła ci do głowy odpowiedź "tak", to wiedz, że niemal napewno to i tak się stanie. ulegając wcale go nie zatrzymasz
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2007-08-25 o 22:19 Powód: uzup |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
w tamtym drugim mi sie pomylilo. naprawde mam 15 lat. A co do tych pytan to jestesmy juz ze soba rok i bardzo sie kochamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no a ja już myślałam że dostałam oczopląsu
![]() ps. "potrzeby"..... a nie będę tego komentować ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
15 lat?? to zdecydowanie za wczesnie na pierwszy stosunek prosze zastanów sie nad tym czy na prawde tego chcesz.... później mozesz tylko żałować ..... ale to jest Twoja sprawa ..... myśle ze potem będzie jush tylko za późno i bedziesz załować tego czynu hmm a co do pierwszego razu to nie ma co sie okłamywac .... to na prawde boli ......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Nie chce sie wymadrzac, bo nie o to tutaj chodzi, ale zgadzam sie z moimi przedmowczyniami. Wydaje mi sie, ze jestes jeszcze za mloda na rozpoczecie wspolzycia. Ta decyzja musi byc bardzo dokladnie przemyslana. Rozpoczynajac wspolzycie musisz byc gotowa na wszelkie konsekwencje, ktore sie wiaza z podjeciem takiej decyzji i ktore w razie czego bedziesz musiala i umiala poniesc (ciaza). A argument Twojego chlopaka, ktory powiedzial "ze ma swoje potrzeby" jest dla mnie kompletnie nie dojrzaly. Jezeli chlopak naprawde kocha swoja dziewczyne i ma w stosunku do niej jakies powazniejsze plany, to zaczeka na nia chocby piec lat.
![]() Przemysl to wszystko jeszcze raz bardzo dokladnie i podejmij sluszna decyzje. A co do bolu przy pierwszym razie, to kazda dziewczyna przezywa go inaczej. Jedne nie boli nic, drugie boli troche, a jeszcze inne boli bardzo. Tak samo jest z krwia. U jednych dziewczyn nie ma wogole krwi, u drugich jest jest troche, a u innych jest jej duzo. Wszystko to zalezy od rodzaju blony dziewiczej. Wedlug mnie najlepsza pozycja na pierwszy raz jest pozycja misjonarska (klasyczna), z poduszka pod pupa. A co do zabezpieczenia, to najlepiej wybrac sie z tym do ginekologa. Wydaje mi sie, ze na tabletki antykoncepcyjne jestes jeszcze za mloda, bo Twoj organim sie jeszcze rozwija, wiec zostaja prezerwatywy, globulki, wkladki domaciczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jakby mnie facet namawiał do sexu, bo ma swoje potrzeby to sorrrrry, ale kazałabym mu spadać na drzewo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
Ale ja go kocham jest calym moim zyciem. Spedzamy ze soba prawie cale dni. Rodzicow nigdy nie ma bo duzo pracuja ja jestem jedynaczka a kolezanki sa bardzo wredne;( Mam tylko jego. Jesli on mnie zostawi to nie wiem co zrobie....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
jasie na to zdecydowalam jak mialam 17 lat ale uwazam ze 15 to to stanowczo za mało. twoj facet ma 18 lat w tym wieku chłopcy maja tylko jedno w głowie, ja bym mu oznajmila ze musi sie jeszcze wstrzymac ze swoimi potrzebami. ale to jest tyko twoj wybór
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy Ty masz byc jego zabawką czy jak? W kazdym razie składam Ci serdeczne współczucia odnośnie chłopaka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
kochana
nie zatrzymasz go w ten sposób, choć byś zgodziła się tu i teraz. odwleczesz tylko to rozstanie w czasie. a jak cię zostawi i to z takiego powodu, to tym bardziej da tobie do zrozumienia, że to nie był nikt warty przeżycia takiej chwili. piszesz, że gada jakby się dopominał, obiecuje, że będzie cudownie i fajnie, pewnie również, że będzie to potwierdzenie wielkiej miłości i w ogóle takie różne. powiem ci, że dla ciebie nie będzie to absolutnie nic fantastycznego, jeśli nie będziesz psychicznie przygotowana na taki krok. jedyne o czym w tej chwili będziesz myśleć, to co powinnam zrobić, kiedy zacznie mnie boleć, a może nie zacznie, no i czy jemu jest dobrze, kiedy ci będzie dobrze, no i ile do końca. o tym nie myślą ludzie, którzy dojrzali do podjęcia współżycia. decyzję podejmiesz sama, ale przemyśl to dokładnie. pierwsze razy nie są zazwyczaj zbyt "fajerwerkowe", bo trzeba się trochę nauczyć co i jak działa, ale to nie powód, by potraktować to, jak zwykły pocałunek
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja bym zrobiła eksperyment
![]() powiedziałabym że nie jestem gotowa na to i poczekałabym na jego reakcje, jak się gościu zwinie to wtedy wszystko by było jasne.... dziwi mnie że chłopak się nie zainteresował czy ona jest na to gotowa...bo ludzie ona ma 15 lat ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Sama napisalas: "Ale nieraz tak ze mna gada jak by sie tego sexu dopominal. Gada ja bedzie cudownie i wogole... On juz to ma za soba i opowiada caly czas jaki sex lubi..." Jak mozna dopominac sie od kogos seksu? Zwlaszcza od osoby, ktora sie ponoc kocha? Dla mnie jest to po prostu niewyobrazalne. Tak, seks jest cudowny, cudownie jest sie kochac z chlopakiem, ale pod warunkiem, ze dziewczyna i chlopak daza sie wielkim, prawdziwym i trwalym uczuciem. Takie osoby musza byc dojrzale nie tylko fizycznie, ale takze psychicznie. Twoj chlopak ma juz pierwszy raz za soba, opowiada Ci caly czas, jaki seks lubi. Ta dziewczyne (czy tez dziewczyny), z ktora sie wczesniej kochal, tez zapewnial o swojej wielkiej milosci? Wiem, ze czesto zdarza sie tak, ze ktos kocha sie pierwszy raz z osoba, z ktora pozniej nie jest i jest z kims innym. Ale Ty jestes jeszcze mlodziutka i masz jeszcze czas na przemyslenie wszystkiego i na podjecie slusznej decyzji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja miałam 17 lat jak to zrobiłam z moim chłopakiem ktorego kocham,a on mnie.On miał wtedy 20 lat,i tez miał swoje potrzeby a ja byłam dziewica,i powiem Ci że wogole nie nalegał w tej sprawie,bo wiedział ze nie jestem na to gotowa.I czekał dzielnie na to kiedy bede gotowa to zrobic.Wiec mysle ze Twoj chłopak Cie "chyba" tak mocno nie kocha,jezeli nalega a Ty masz dopiero 15 lat.Jestem juz ze swoim chłopakiem 3 latka i wcale nie załuje tamtej decyzji.Mam nadzieje że jeżeli Ty sie zdecydujesz na ten swój pierwszy raz to bedziecie razem,i nie bedziesz tego żałowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
witajcie.mam pytanie wczoraj kochalam sie z chlopakiem-on twierdzi ze poczul jakby moja blona dziewicza sie przerwala-poniewaz czul bol i takie jakies poten dziwne uczucie-tzn opor ktory potem zanikl-i ja zas jakiegos bolu nie czulam<lub bylam tak podniecona ze nie czulam>ale teraz nie wiem czy stracilam dziewictwo czy nie.co myslicie??prosze o pomoc bo bije sie z myslami i nie wiem;/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Facet czuł ból? A to oryginalne...
Jesli się kochałaś z facetem, to nie jesteś dziewicą. A co do samej błony, jeśli on czuł jakiś opór, który potem ustąpił, to chyba się przerwała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
15 lat? on ma swoje potrzeby? moj TZ ma 29 lat a ja 18 lat jestem dziewica! wczoraj o tym rozmawialismy powiedzialam mu ze sie boje ale wiem ze on jest dorosly i ma swoje potrzeby - powiedzial ze spokojnie, powoli mamy czas i nie ma co sie spieszyc to ma byc moja swiadoma decyzja za to kocham! a jesli twoj chlopak naciska to wybacz ale chodzi mu tylko o seks a nie twoje dobro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ale on w sumie to nie naciska bo sam powiedzial ze z tym sexem to jest tak ze jak jedno nie chce to nie ma i juz. I tez powiedzial ze poczeka az bede na to gotowa ale to jego ciagle gadanie o sexe doprowadza mnie do szalu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To powiedz mu żeby nie gadał ciągle o sexie bo sie tym irytuje i że ty dasz mu znać jeśli poczujesz się gotowa. Ja uważam jak większość jestes za młoda na sex
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
"mam swoje potrzeby" - jak dla mnie to nie jest żadne tłumaczenie.. Jak kocha to poczeka.. Tez kiedys usłyszałam teks o potrzebach, ale zignorowałąm go i sie ciesze, bo w niedlugim czasie wszystko sie zozpadło.
powiedz mu szczerze, że nie jesteś gotowa i nie chcesz wysłuchiwac tego, jak bedzie Wam dobrze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Witaj!
Moje zdanie nie rozni sie wiele od zdania dziewczyn. Uwierz nie chce sie wymadrzac, bo jestem starsza czy cos.. ale ja majac 15 lat w ogole o tym nie myslalam ![]() Pamietaj ze musisz tego chciec, nic na sile. Jesli juz sie na to zdecydujesz pamietaj o zabezpieczeniu. Chlopak moze ci mowic jak fajnie jest bez prezerwatywy, ze jest lepiej itd.. ale miej na wzgledzie rozne choroby weneryczne( sama wspominalas ze nie jestes jego 1sza partnerka) i niechciana ciaze..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Wypowiem się, ponieważ też mam 15 lat i niedawno przeżyłam swój pierwszy raz. Mój chłopak jest dużo starszy i doskonale oboje zdawaliśmy sobie sprawę o tych 'potrzebach', ale nigdy, powtarzam NIGDY, nie powiedział mi, żebym to z nim zrobiła, bo będę miała za sobą, a on ma swoje potrzeby. Dla mnie to niewyobrażalne! (!!!) Może wydać Wam się moja sytuacja tak samo 'nie bardzo' jak koleżanki, ale u nas, to ja miałam zdecydować kiedy będę już gotowa, ponieważ chłopak nie chciał mnie skrzywdzić. Skoro tak bardzo Cię kocha, a Ty jak widać się boisz bólu, czy też masz wątpliwości, czemu nalega? Nie liczy się z Twoimi uczuciami? Przemyśl to.
Co do samego bólu. Jeśli masz odpowiedniego (w każdym znaczeniu) partnera, to ten ból, nawet jeśli będzie (u mnie był) nie będzie miał żadnego znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Takiego faceta ze świecą szukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ale on mnie do niczego nie zmusza. Tylko teraz w sobote jak sie calowalismy jego rece zaszly troche za daleko no i ja sie od niego"oderwalam" i powiedzialam ze nie. To on sie w** i wyszedl. A pozniej mnie przeprosil i powiedzial ze troche przesadzil. Ale ze mnie tez idotka bo go napalilam... a pozniej sie wycofalam. Mial prawo sie zdenerwowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.