|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Poważna sprawa, POMOCY!
Kochane Wizażanki!
Zwracam się do Was kolejny raz z prośba o pomoc ![]() Kilka miesięcy temu na forum Mama, pisałam o mojej przyjaciółce, która prawdopodobnie jest w ciąży. (Chciałam odnowić tamten watek, zeby wszytsko było jasne, ale nie mogę go znaleźć.) Cóż, minęło sporo czasu i teraz, znowu mam z nią problem. Pewnie będziecie przerażone tym co przeczytacie, ja sama nie mam już siły się złościc, ani nawet dziwić. Ona do tej pory nie powiedziała o ciąży swoim rodzicom, ani nawet nie była u ginekologa. ![]() ![]() Wczoraj spotkałam się z nia, i dowiedziałam, ze ani nie rozmawiala z mamą ani nie była u ginekologa. ![]() ![]() Moje pytanie- ja sama dopiero kilka razy byłam u ginekologa, sama jeszcze nie bylam w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poważna sprawa, POMOCY!
Myślę, że po prostu ją umów, ponieważ robisz to zazwyczaj z kimś z rejestracji, a nie z samym lekarzem. O reszcie powinien dowiedzieć się sam ginekolog.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
No wlasnie, mam świadomośc tego, ze to przeciez pani z rejestracji zapisuje wizyte, ale nie byłam pewna jak to dokładnie ma być. A jak to jest z USG? Tzn, czy w takiej ciąży jak ona jest to będzie miała już tylko USG? Tego nie trzeba wczesniej uzgadniać z lekarzem? (że się chce jakies tam konkretne badanie?) .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dopiero podczas wizyty lekarz ustala jakie badania są konieczne. Tak więc Twoja rola powinna polegać na zapisaniu przyjaciółki i pewnie też na przypilnowaniu, aby poszła i stosowała się do poleceń ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Tak, na pewno z nią pójdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
powiedz wszystko ginekologowi inaczej nie ma sensu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.