|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
termometr elektorniczny
witam jeśli to nie jest dobre miejsce lub wątek sie powtarza proszę o przeniesienie tematu:
mam pytanie mianowicie czy używacie termometrów elektronicznych takich pod pachę i jak one są dokładne, co mierzę temperaturę to mam 34-35 stopni i nie wiem czy on po porstu jest kopnięty czy tak już mam - nie wiem czy zaopatrzyc sie w jakiś inny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: termometr elektorniczny
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Pani w aptece skusiła mnie termometrem elektronicznym i jestem zawiedziona - pieniądze w błoto.
Zawsze pokazuje mi temperaturę w zakresie 35-36 stopni i ta temperatura nie rośnie gdy jestem chora i ewidentnie czuję po sobie, że mam gorączkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
wielkie dzieki laski, co zatem proponujecie jaki termometr? a moze gdzies dostane rteciowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja używałem termometru elektronicznego i nigdy nie było problemu z prawidłowym pomiarem temperatury. Wiem że w szpitalach są termometry które mierzą temperaturę na odległość, bez przykładania do ciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czytałam, ze niestety elektroniczne nie są zbyt dokładne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Naczelna Nastolatka
|
ja mam 35-36 stopni na elektronicznym... Bez sensu całkiem.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie wiem o co chodzi bo co ja miałam elektroniczny to zawsze wydawał się zepsuty bo inaczej podawał temp ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio kupiłam termometr na podczerwień, by mierzyć szybko temperaturę dziecku. Czytałam opinie na temat takich termometrów i były pozytywne. Porównałam wynik z nowego termometra z wynikiem z rtęciowego i różnica była minimalna, na rtęciowym 37,5, na elektronicznym 37,4.
Koszt: 100 zł
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
to prawda, ze rtęciowe są dokładniejsze i na elektronicznych wychodzi zawsze troche mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ale jednak trochę się rozczarowałam moim termometrem
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
witam a może któraś wie co to oznacza jeśli termometr rtęciowy nie daje się strzepnąc, a słupek rtęci to wręcz rośnie zamiast maleć przy strzepywaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
eh szkoda, udało mi się nabyć niby rtęciowe ale obie sztuki zachowują się dokładnie tak samo(nie da się strzepnąć). więc wymieniłam towar i otrzymałam na wymianę kolejne dwie sztuki ale jest ten sam problem. wszystkie zeschły? targam ręką naprawdę mocno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
miałam termometr elektroniczny nawet z różnych firm, ale powiem Wam dziewczyny, że nie byłam z nich zadowolona. Moim zdaniem jednak najlepsze były te rtęciowe - niestety wycofane z produkcji ze względu na szkodliwość dla zdrowia. Moim zdaniem tyle lat były używane i nikomu nic się nie stało ( ja nic nie słyszałam o takich przypadkach)
Na szczęście mam taki "stary" rtęciowy i dbam o niego, aby leżał jak najdłużej u mnie. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Pewnie nie kupiłaś rtęciowych tylko imitację. W środku jest inna substancja. Proponuję włożyć pod ciepłą wodę i od razu zacząć strzepywać póki ciepły. Na zimno nie da rady strzepnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
witam sprobuje,
zamowilam termometr w innej firmie jedna sztuke i mam ten sam problem. - co jest grane? babka napisala ze wysle ponownie ale poprosilam ja by sprawdzila bo zaraz bede miala 6 wadliwych termometrow w domu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
One nie są wadliwe. One mają w środku inną substancję, która szybko zastyga. To nie rtęć, że strzepniesz i po godzinie. Trzeba strzepnąć strasznie mocno i od razu po nagrzaniu. Miałam taki termometr w ręce i co się nim omachałam to moje. Najlepiej wsadzić do gorącej wody i wtedy szybko strzepnąć.
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-04-11 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
witam kupilam je jako rteciowe to dlaczego oszukuja klientow? przysylaja w foliach babelkowych, kaza utylizowac (te ktore im mowilam ze wadliwe) jakby sami nie wiedzieli co wysylaja? no ja juz sie wybieralam do punktu utylizacji ale skoro to nie rtec.... czy jest inny sposob by to sprawdzic? co byscie zrobily na moim miejscu wytknac to sprzedawcy? juz pisalam ze nie dzialaja to mi znow przyslali kolejny, tez nie da sie strzepnac - mowilam by sprawdzili przed wyslaniem czy jest ok... :/ i ani slowa ze to nie rtec. termometry sa chinskiej produkcji chyba lub rosyjskiej (mam juz 6 sztuk i ni chu chu nie wiem co z tym zrobic) ;/
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- wlasnie zrobilam test z goraca woda slupek "rteci" bardzo ladnie urosl blyskawicznie do 41 stopni po czym go wyciagnelam lecz niestety strzepnac dalej sie nie udalo.... jakies pomysly? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.