|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wiem, że mam problem
Dziękuję, że tu zajrzałaś! jestem mistrzynią świata w psuciu swoich związków. Ciągle myślałam, że to wina tylko i wyłącznie facetów, jednak teraz wiem, że to ja jestem problemem.
Zaczęłam się zastanawiać dlaczego i już wiem.... Mam obrzydliwie niską samoocenę. A może nawet nie mam jej wcale. Przez to jestem zazdrosna, w każdej kobiecie którą zna mój facet widzę rywalkę i z każdą się porównuję. Ba wiadomo,że najłatwiej powiedzieć "nie rób tego" - ale niestety ciężej zrobić, Wiem, że nie mogę tak myśleć i robić, ale robię to. Ciągle myślę, że jestem niewystarczająco dobra i facet mnie rzuci. Co więcej gdy facet ma gorszy dzień, albo chociaż w rozmowie będzie odrobinę mniej miły niż zawsze od razu mam w głowie, że pewnie chce mnie rzucić. Pisanie o tym to dla mnie duży sukces, że zlokalizowałam problem. Ale co z tego jak nie umiem się go wyzbyć. Winą jest na pewno moja niska samoocena i brak prawdziwej pewności siebie. Najdziwniejsze jest to że jestem atrakcyjna, podobam się facetom, jestem dość inteligentna, studiuję na prestiżowym kierunku. No wydawałoby się, że wszystko mam, a jednak nic to nie pomaga w polubieniu siebie. Wiem, że wiele dziewczyn ma ten sam problem, wiem też, że wiele się z nim uporało w 100%. Dlatego proszę was o rady, co wy myślicie robiłyście i cokolwiek, by mi pomóc, być pewną siebie i lubiącą siebie. Ale tak permanentnie, wiem, że może to pomóc nie tylko mi. Wiem, że jesteście naprawdę mocne w pomaganiu, dlatego zwracam się do was! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiem, że mam problem
Czego ci według ciebie brakuje że masz tak niską samoocenę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja mam podobnie jak Ty, ale od kiedy poznałam swojego TŻ, stopniowo ta samoocena mi się poprawia. Porostu widzę, że jesteśmy ze sobą od półtora roku, mieszkamy razem i widzi mnie bez makijażu, na kacu itp., a i tak mimo to ze mną jest. Najlepiej żebyś pogadała ze swoim TŻ i powiedziała mu o swoim problemie, na pewno Ciebie zrozumie i wesprze
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
on tired little feet
|
Cytat:
Autorko- terapia i przerobienie swoich problemów, najskuteczniejszy sposób.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Warto znaleźć dobrego, miłego ale konkretnego psychologa w mieście. Przychodzić do niego na rozmowy, opowiedzieć mu o swoich doświadczeniach, odbyć tych rozmów dużo.
Potem to przemyśleć, zastanowić się i spojrzeć z boku. Jednym słowem - ujrzeć siebie w innym świetle. Oraz spełniać się. Zawodowo, towarzysko. Nie przejmować się nadmiernie zdaniem innym ludzi, ani własnego TŻ. Zwracać uwagę na swoje nastroje i swoje pragnienia. Odkryć co jest Twoją pasją i robić to. I przede wszystkim: nie wchodzić w żaden związek dopóki ma się swoje problemy z samooceną, bo druga osoba niechcący jeszcze bardziej Ci ją obniży, lub będzie bodźcem pogłębiającym Twoje własne problemy, nawet jeśli będzie działała w dobrej wierze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.