|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Panierka jak na kurczakach w ....
Przepis na panierkę, podobną do kurczaków w KFC, choć wiadomo, że nie to samo
![]() Nie wiem czy już ten temat był, czy też nie. Wyszkuwirka nie odniosła rezultatów w szukaniu ![]() A więc... Pierś z kurczaka, pokroić na kilka części (w zależności, jak duże chcemy mieć kawałki) lekko rozbić, ale uważać, ze względu, iż owe mięso jest dość delikatne. Posypać przyprawą do mięs- taką jaką lubimy najbardziej. Następnie zamoczyć w jajkach (zupełnie tak jakbyśmy robili kotlety schabowe) ale zamiast mąki i bułki tartej, po jajkach zamoczyć kawałki mięsa w płatkach "cornflakes" (najlepsze). ( płatki należy wcześniej rozbić/pognieść, aby kawałki nie były zbyt duże i nie odpadaly) A na koniec wrzucić na rozpaloną oliwę ![]() ps. mięso nie powinno być zbyt grube, ponieważ panierka przypali się, a w środku mięso i tak będzie surowe.
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panierka jak na kurczakach w ....
było, było. może nie dosłownie, bo szło w łańcuszku mailowym
![]() jednak myślę, że wiele osób chętnie z tego skorzysta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Przepis na tą panierkę już sie pojawił na tym forum, ale w odrobinkę innej formie ![]() ![]() Ten przepis wykorzystałam już kilka razy na nóżkach kurczaka i rodzina się zajadała ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() 1 część mąki, 3 części bułki i 1 część płatków kukurydzianych.
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Robiłam tego kurczaczka,według tego przepisu który wcześniej pojawił się na formu ale to nie to samo :P kurcze,jak oni to robią no :P uwielbiam tą panierkę z KFC
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.