|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
kopi luwak
Hej,
Wpadłam dzisiaj na trochę niecodzienny pomysł gwiazdkowy. Pomyślałam, że mogłabym mamie pod choinkę podarować kawę kopi luwak (przecież sama sobie jej nie kupi ).Czy któraś z Was tę kawę kupowała? W jakim sklepie? Jest kilka opcji internetowych, ale nie wiem czy to oryginały .
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kopi luwak
Na pewno oryginały sprzedają tutaj: http://www.tommycafe.pl/pl/search?or...submit_search=
Cena hmm... ponad 1600 zł za kg ;D Ale tam mają też zestawy z różnymi kawami w tym kopi luwak, ogólnie drogi interes
|
|
|
|
|
#3 |
|
Mrs Mrau
|
Nie ma to jak prezent w postaci kawy pozyskiwanej ze zwierzęcych odchodów
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Mrs Mrau
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cattt, jak ja Cię dawno nie widziałam!
Z prezentem bym uważała, tzn upewniłabym się czy mama w ogóle chciałaby tej kawy spróbować
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Patrząc na ceny tej kawy to nie sądzę żeby to był udany prezent.
Chyba że jesteś bardzo bogata i mama również i w sumie na wszystko inne sobie możecie same pozwolić a "zwykłe" prezenty nie sprawiają Wam radości. Wtedy to będzie coś oryginalnego o czym mama pewnie sama by nie pomyślała. 50 g za 200 zł to 6 kaw.... Mało osób doceni taki prezent. Dodatkowo pewnie taka kawa powinna być profesjonalnie zaparzona, a mama powinna mieć umiejętności wychwytywania nut smakowych itp. Ja np. piję 2-3 kawy dziennie i można powiedzieć że jestem kawoszką, ale kawy dzielę tylko na "lura" i "dobra" więc taki prezent by mnie średnio ucieszył. Sama najlepiej znasz swoją mamę i wiesz czy ten prezent będzie dla niej czymś wyjątkowym i przydatnym. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat dostalam taka kawe i bardzo sie cieszylam. Rowniez obdarowalam kogos zestawem z ta kawa i jak najbardziej trafiony prezent. Wszystko zalezy dla kogo to ma byc. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak mimo wszystko uważam że jest mało, a wręcz bardzo mało osób które wolałyby dostać 6 kaw za 200 zł, zamiast innego prezentu za 200 zł...
Dlatego autorka musi sama ocenić czy akurat taki prezent będzie dla mamy przydatny, czy wolałaby perfumy albo jakiś droższy kosmetyk... |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście mój błąd, nie wiem czemu zakodowało mi się że autorka pyta o to czy to dobry prezent
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwłaszcza na prezent.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Buc
|
Cytat:
i jak ona smakowała?
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
bardziej intensywniejsza
![]() Jest dobra. Chociaz spodziewalam sie wielkiego WOW, ale jednak pupy nie urywa. ja kupuje tutaj http://www.pozegnanie.com/ Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-10-08 o 11:14 |
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W sumie stwierdziłam, że mamie tej kawy nie kupię, bo i tak pewnie każdy chciałby ją spróbować i nic by jej nie zostało. Jak będę miała jeszcze trochę kasy w portfelu po zakupie prezentów świątecznych to zrobię prezent zbiorowy dla kilku osób . Choć mój Tż mówi, że szkoda na to kasy, bo i tak nikt tej kawy nie doceni, bo nie jesteśmy do takich smaków przyzwyczajeni. Na pewno ma rację, ale z drugiej strony fajnie byłoby spróbować czegoś tak ekskluzywnego. Nawet ja bym napiła się łyczka mimo, że kawy prawdziwej ani rozpuszczalnej nie piję właściwie wcale :P.
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym kupiła
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowując Wasze wypowiedzi... No właśnie macie poniekąd rację, dlatego jeśli się zdecyduję na tę kawę to kupię ją dla wszystkich kawoszy na spróbowanie, a nie tylko dla mamy
.
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
A ja np. chciałabym spróbować tej słynnej kawy. Jestem typem osoby, która docenia nie tylko rzeczy materialne ale również fajne doświadczenia. Uważam, że to może być bardzo fajny, ekskluzywny i nieoklepany prezent - pod warunkiem, że rzeczywiście kawa będzie oryginalna.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Słuszna uwaga. Autorka wątku sama musi stwierdzić, czy jej mama wolałaby zapas dobrej kasy na "po świętach", kilka próbek różnych kaw smakowych, jakieś kawowe ciekawostki / gadżety, czy też zapasik legendarnej kawy na kilka filiżanek.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie zależy
jak widać niektórzy wolą prezenty czysto materialne dla mnie prezent-doświadczenie to jest coś nie do zapomnienia. Super sprawa ;p |
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
A ja mojemu TŻ chcę kupić pod choinkę dripper (nakładkę na filiżankę), aby zmotywować go do picia prawdziwej, mielonej kawy, zamiast "kawy" rozpuszczalnej. Znalazłam również udającą express przelewowy wersję drippera i się teraz zastanawiam co fajniejsze:
http://koziol-shop.pl/zaparzacz-do-k...d-pomaranczowy. |
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
W kawiarce. Jak normalną kawę. Teraz mam express i ciekawe czy inaczej smakuje. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-10-08 o 20:45 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
Tak, tylko TŻ jak usłyszał, że kawiarkę to musi załadować, postawić na gazie, to się potem ma skraplać, poza tym trzeba utrzymywać w czystości (nie można czyścić pewnymi środkami), to mu się chyba odwidziała. Po prostu nie chcę mu kupić czegoś, co go nie przekonuje (trochę mi szkoda, bo się długo zastanawiałam, czytałam). Poza tym jednak kawiarki mają małą pojemność w większości, a my pijemy kawy (bo i mnie się zdarza) w kubkach 500 ml. Drippera (takiego najprostszego) mam okazję testować w pracy, bo szefowej robię w nim kawę. Fajne, proste, a kawa naprawdę dobra (jeżeli używa się kawy dobrej jakości).
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-10-08 o 20:49 |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Kup express:jeden przycisk i ma kawę
![]() Edit: Wlasnie podpatrzyłam linka. Fajne to! Ja bym kupiła. Wygląda na latwe w użyciu a kawa na pewno o niebo lepsza niż rozpuszczalna. Kupuj! Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-10-08 o 20:56 |
|
|
|
|
#30 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ojejku, nie wiedziałam, że takie coś istnieje. Fajne to. Na ekspres mnie nie stać, ale takie cudo bym kupiła. Mówicie, że kawa dobra z tego?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

).Czy któraś z Was tę kawę kupowała? W jakim sklepie? Jest kilka opcji internetowych, ale nie wiem czy to oryginały 

.