|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co jest ze mną nie tak?
Witam, pisze tutaj bo jestem na wizażu od lat i zawsze uważałam, że to trochę żenujace wynurzać się z prywatnymi problemami na forum, ale chyba w końcu i mnie dosięgnęła ta potrzeba. Wiem, że jest tu dużo mądrych głów i sporo czerpie z czytania rad, które udzielacie innym, mam nadzieje, że mi też ktoś pomoże (w jakimś stopniu..)
Moim problemem jest - kurde sama nie wiem co. Zapędy masochistyczne? Problem ze sobą? Jakaś klątwa, że mam do końca życia być sama? Postaram się wszystko opisać w bardzo dużym skrócie, żeby nikogo nie zanudzać. Przez 1.5 roku byłam w chorym związku - nie pasowaliśmy do siebie pod żadnym względem. Ja kończę studiować prawo, on był kierowcą. Nie chce żeby to brzmiało jakoś pompatycznie, po prostu to też był jeden z elementów które się nie dograły między Nami. Ja przez ponad rok nie zdawałam sobie sprawy z tego w czym tkwie. On miał duże problemy z alkoholem, próbowałam z tym walczyć, ale zawsze bezskutecznie. Moje zdanie w tym "zwiazku" było zawsze zrównywane do zera. Moje wybory były głupie, ja byłam głupia, moje zainteresowania były głupie, generalnie wszystko. Nawet nie wiem kiedy zdążył odciąć mnie od znajomych. Wszyscy przecież byli "poj*bani" a koleżanki miały na mnie zły wpływ i tylko radziły na niekorzyść, żeby mi zrobić na złość. Płakałam często. Unikałam kłótni żeby go nie rozzłościć, żeby nie poszedł pić albo nie wykrzyczał mi znowu jaka nie jestem. Próbowałam rozmów, ale zawsze słyszałam, że problem jest we mnie. Że jesli zmienie siebie to wszystko się ułoży. Rzucilam papierosy, schudłam, rzuciłam znajomych, nawet muzyki zaczęłam słuchać innej. Żeby się dostosowac, żeby przypadkiem mnie nie rzucił. Przełom zaczął się w grudniu kiedy zaczęłam częściej rozmawiać ze swoim dawnym znajomym - mieliśmy dużo wspólnych tematów, bo ja lubie gry, on własnie kończył informatyke. Złapaliśmy dobry kontakt, ale oczywiście cała nasza znajomość musiałam ukrywać (nie zdradzałam). W końcu coś we mnię pękło, jakoś po walentynkach powiedziałam T. (ten kolega ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
on tired little feet
|
Dot.: Co jest ze mną nie tak?
A szaleństwo w poprzednim związku to wyzwiska, brak szacunku, poniżanie Cię czy manipulacja Tobą? Bo nie rozumiem co masz na myśli.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Chodzi o styl bycia. P. (pierwszy) był prosty, ale miał w sobie coś, co mnie w nim pociągało. Czułam się nawet w jakimś stopniu bezpiecznie - był wysportowany, przystojny, wiedziałam że jeśli coś by się stało to by mnie obronił. Wiem, że głupio to brzmi. Można powiedzieć, że generalnie MIAŁ JAJA. T. wydaje mi się, że tego trochę brakuje. Jest bardziej wrażliwy, uczuciowy, jak nie odpisuje dłużej na smsa to od razu dzwoni czy jestem zła, czy coś się stało, czy wszystko okej.
Druga kwestia to łóżko - z P. miałam najlepszy seks życia. Z tym dogrywaliśmy się idealnie. Nie wiem czy tu będę w stanie aż tak sobie poszaleć. Wiem, że nie samym seksem człowiek żyje, ale to naprawde było coś. Dawało mi dużo satysfakcji, lubiliśmy to robić. Wiem, że to wszystko brzmi troche głupio.. Ale to naprawde jest dla mnie problem. Nie wiem, czy naprawdę nie podjęłam decyzji zbyt pochopnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Powiedz temu drugiemu, ze lubisz, żeby Cię zgnoic raz na jakiś czas, ponadto niech zwracając się do Ciebie używa zamiast Twojego imienia zwrotów typu debilko/idiotko, no i najlepiej byłoby, żeby nie wypowiadał się zbyt składnie i mądrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesteś MASOCHISTKĄ. Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-04-07 o 21:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
on tired little feet
|
Cytat:
Fakt, straszny ten nowy facet, przejmuje się tobą i troszczy, olaboga, co za frajer. A uprawialas już seks z T czy z góry zakładasz że nie wyjdzie? Nie, to nie brzmi "trochę głupio", to brzmi żałośnie i żenująco. Mam dla ciebie rade- zostaw tego T bo zasługuje na normalną i fajna dziewczynę, wróć do byłego i dalej niech cię gnoi. Ty tego chcesz i to uważasz za wspaniałe, po co masz zawracać doope fajnemu chłopakowi? I ty i twój były jesteście siebie warci. Zenada.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Psycholog! Uzależniłaś się od swojego oprawcy, który gnębił Cię psychicznie. Kobieto przeczytaj jeszcze raz co napisałaś i zastanów się do czego Ty chcesz wracać?!?! Natychmiast zacznij szukać dobrego psychologa w mieście i przejdź całą serię rozmów! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
sissy that walk
|
Jeśli to "szaleństwo", którego tak Ci brakuje to były te wyzwiska i huśtawka nastroju związana z tym, czy facet wróci pijany czy trzeźwy, to powinnaś się leczyć.
A jeśli chodzi Ci o iskierkę, ciekawe spędzenie czasu razem, próbowanie nowych rzeczy, to może rusz pupę i sama zaproponuj T. coś, co lubisz? I w łóżku, i poza nim? Bo albo Ty jesteś szalona, i dlatego brakuje Ci na co dzień doznań na miarę Ciebie, albo wisisz na każdym facecie jak lala bez żadnej osobowości i czekasz, co ten ma Ci do zaproponowania - wtedy Ci z żadnym dobrze nie będzie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Hmm...Jesteś może DDA albo DDD? Może w dzieciństwie miałąś podobne niepewności i to jest cos co dobrze znasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.