Kłótnie w związku- potrzebuję Waszej pomocy :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-12, 13:27   #1
agness1233
Przyczajenie

Unhappy

Kłótnie w związku- potrzebuję Waszej pomocy :(

Hej dziewczyny
Przed chwilą co dopiero założyłam sobie konto tutaj, ponieważ mam problem i nie mam się komu wygadać A mianowicie chodzi o mój związek... otóż, jestem z moim chłopakiem od ponad 15miesięcy... przez cały okres jego trwania dość często dochodzi do kłótni, sprzeczek... początkowo nie było tak źle, później poznawaliśmy siebie i wzajemnie przeszkadzało nam coś w naszym zachowaniu itd, z czego często się kłóciliśmy... od niedawna jest coraz gorzej... nie ma tygodnia, w którym nie sprzeczalibyśmy się o coś... ciągle jestem smutna, nie potrafię wierzyć mojemu chłopakowi, mam wrażenie, że już do mnie nie czuje tyle co wcześniej(głównie przez te kłótnie).. wydaje mi się, że ciągle się ogląda za innymi.. że jest ze mną tylko dlatego, że mu tak jest wygodnie... że się przyzwyczaił itd... najgorszym problemem jest to, że czuję się dla niego nieatrakcyjna(w rzeczywistości jestem dość ładna.. raczej chłopacy często sprawiają mi komplementy itd )... przez to nie pozwalam mu na takie banalne rzeczy, prowokuję kłótnie... chociaż staram się nie, to niestety dość często emocje zwyciężają i wybucham... potem się kłócimy, wygarniamy sobie jakieś nasze błędy, wracamy do tego wszystkiego... i zazwyczaj jest tak, że mój chłopak uznaje, że to moja wina i jeśli ja pierwsza ręki nie wyciągnę on nic nie robi, aby się pogodzić... dzisiaj znów się pokłóciliśmy... powiedziałam mu jasno, co mi przeszkadza, co ma zmienić, albo dziękuję za taki związek i nie ma sensu się ze sobą dalej męczyć... Nie wiem co mam teraz zrobić, myślałam, żeby się do niego teraz nie odzywać przez jakiś czas, nie odpisywać, nie odbierać telefonu i dać mu czas na przemyślenia, ale nie wiem... Boję się, że po prostu nie zrobi nic.

Dodam tylko, że bardzo go kocham... I raczej logicznie na wszystko patrząc nie mam żadnych podstaw, aby mu nie ufać, ale po prostu boję się skrzywdzenia, dlatego nie umiem mu w pełni zaufać(On mi raczej też do końca nie ufa niestety...) Myślę, że On tez bardzo mnie kocha... Bardzo się o mnie starał, zanim zaczęliśmy być razem i myslę, że ogromnym wsparciem dla Niego jestem(poprzez sytuację w której się znalazł)...
Co myślicie Dziewczyny? Dać mu czas? Co mam zrobić, aby w siebie uwierzyć i pozbyć się tych myśli? Spotkałyście się z czymś takim?
Proszę Was o poradę..
agness1233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 14:09   #2
Shar14
Zadomowienie

Dot.: Kłótnie w związku- potrzebuję Waszej pomocy :(

Dlaczego sadzisz, że on nie kocha Cię tak jak wcześniej (oprócz tego, że sama miłość ewoluuje, a wcześniej mogło to być po prostu zauroczenie). Co takiego robi lub nie, że czujesz się mało atrakcyjna w jego oczach? O co zazwyczaj się kłócicie? O jakiej trudnej sytuacji chłopaka mówisz? Trochę doprecyzuj, bo ciężko poradzić konkretnie.
Natomiast jeśli w tak krótkim i młodym związku są silne konflikty i ciągłe kłótnie to być może nie jest to "ten facet". Proponuje na razie zadzwonić do niego i poprosić o rozmowę twarzą w twarz. Powiedz mu (ale spokojnie i bez stawiania ultimatum) co jest nie tak i jak Ty to widzisz. Niech on zrobi to samo. I razem spróbujcie dojść do porozumienia, bez wzajemnych pretensji i podnoszenia głosu. Niech każde z Was powie co może zmienić z rzeczy, o których mówił partner lub wyjaśni z czego dane (złe) zachowanie wynika.
Stary 2016-04-12, 14:09   #3
kiciuskot
Raczkowanie

u mnie na samym początku były kłótnie non stop, o pierdoły totalne, chyba każdy chciał postawić na swoim. rozstaliśmy sie po jakiejś kłótni. oboje sobie coś tam przemysleliśmy, oboje stwierdzilismy, że chcemy być ze sobą, że musimy się bardziej postarać. i owszem, staraliśmy się doprowadzać do kompromisów i spokojnej rozmowy, a nie do kłótni. i rzeczywiście po tym rozstaniu kłótni nie było. co prawda koniec końców i tak nam nie wyszło, ale przez ten rok po rozstaniu były może ze 2 poważne sprzeczki.

porozmawiajcie, czas na ochłonięcie możesz mu dać, albo żeby zatęsknił. ale rozmowa, rozmowa, rozmowa, i mniej nerwów.
kiciuskot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 14:12   #4
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agness1233 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Przed chwilą co dopiero założyłam sobie konto tutaj, ponieważ mam problem i nie mam się komu wygadać A mianowicie chodzi o mój związek... otóż, jestem z moim chłopakiem od ponad 15miesięcy... przez cały okres jego trwania dość często dochodzi do kłótni, sprzeczek... początkowo nie było tak źle, później poznawaliśmy siebie i wzajemnie przeszkadzało nam coś w naszym zachowaniu itd, z czego często się kłóciliśmy... od niedawna jest coraz gorzej... nie ma tygodnia, w którym nie sprzeczalibyśmy się o coś... ciągle jestem smutna, nie potrafię wierzyć mojemu chłopakowi, mam wrażenie, że już do mnie nie czuje tyle co wcześniej(głównie przez te kłótnie).. wydaje mi się, że ciągle się ogląda za innymi.. że jest ze mną tylko dlatego, że mu tak jest wygodnie... że się przyzwyczaił itd... najgorszym problemem jest to, że czuję się dla niego nieatrakcyjna(w rzeczywistości jestem dość ładna.. raczej chłopacy często sprawiają mi komplementy itd )... przez to nie pozwalam mu na takie banalne rzeczy, prowokuję kłótnie... chociaż staram się nie, to niestety dość często emocje zwyciężają i wybucham... potem się kłócimy, wygarniamy sobie jakieś nasze błędy, wracamy do tego wszystkiego... i zazwyczaj jest tak, że mój chłopak uznaje, że to moja wina i jeśli ja pierwsza ręki nie wyciągnę on nic nie robi, aby się pogodzić... dzisiaj znów się pokłóciliśmy... powiedziałam mu jasno, co mi przeszkadza, co ma zmienić, albo dziękuję za taki związek i nie ma sensu się ze sobą dalej męczyć... Nie wiem co mam teraz zrobić, myślałam, żeby się do niego teraz nie odzywać przez jakiś czas, nie odpisywać, nie odbierać telefonu i dać mu czas na przemyślenia, ale nie wiem... Boję się, że po prostu nie zrobi nic.

Tak zrób. Jak nie zrobi nic to bądź konsekwentna i koniec.

Cytat:
Dodam tylko, że bardzo go kocham... I raczej logicznie na wszystko patrząc nie mam żadnych podstaw, aby mu nie ufać, ale po prostu boję się skrzywdzenia, dlatego nie umiem mu w pełni zaufać(On mi raczej też do końca nie ufa niestety...) Myślę, że On tez bardzo mnie kocha... Bardzo się o mnie starał, zanim zaczęliśmy być razem i myslę, że ogromnym wsparciem dla Niego jestem(poprzez sytuację w której się znalazł)...
Co myślicie Dziewczyny? Dać mu czas? Co mam zrobić, aby w siebie uwierzyć i pozbyć się tych myśli? Spotkałyście się z czymś takim?
Proszę Was o poradę..
To że się wcześniej starał o niczym nie świadczy, nie wmawiaj sobie tego.
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 14:48   #5
agness1233
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Dlaczego sadzisz, że on nie kocha Cię tak jak wcześniej (oprócz tego, że sama miłość ewoluuje, a wcześniej mogło to być po prostu zauroczenie). Co takiego robi lub nie, że czujesz się mało atrakcyjna w jego oczach? O co zazwyczaj się kłócicie? O jakiej trudnej sytuacji chłopaka mówisz? Trochę doprecyzuj, bo ciężko poradzić konkretnie.
Natomiast jeśli w tak krótkim i młodym związku są silne konflikty i ciągłe kłótnie to być może nie jest to "ten facet". Proponuje na razie zadzwonić do niego i poprosić o rozmowę twarzą w twarz. Powiedz mu (ale spokojnie i bez stawiania ultimatum) co jest nie tak i jak Ty to widzisz. Niech on zrobi to samo. I razem spróbujcie dojść do porozumienia, bez wzajemnych pretensji i podnoszenia głosu. Niech każde z Was powie co może zmienić z rzeczy, o których mówił partner lub wyjaśni z czego dane (złe) zachowanie wynika.

Mam wrażenie, że nie zwraca uwagi na moje słowa i np dość często nie odnosi się na moje wiadomości. Kłócimy się zazwyczaj o takie pierdoły...Które w innych związkach nie wydają się być jakimkolwiek problemem A sytuacja jest taka, że nie mieszkamy w tym samym mieście(widujemy się co weekend), ale sytuacja za miesiąc ma się zmienić, mam się do Niego przeprowadzić(większe miasto, możliwości itd) Mój chłopak jest w tym mieście też zupełnie sam, od niedawna tam mieszka, żadnej rodziny w pobliżu itd..
agness1233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 14:56   #6
Shar14
Zadomowienie

Jeśli chcesz się przeprowadzać do innego miasta, budując de facto życie na jego obecności to ja bym się zastanowiła. Pogadaj tak jak Ci pisałam i daj znać jakie to efekty dało. U mnie w związku kilka takich rozmów wiele wyjaśniło.
Stary 2016-04-12, 15:12   #7
SteveS
Zakorzenienie

A nie widzisz przypadkiem problemu w sobie? Pytasz, czy dać mu czas albo szansę - a co zmieniasz ze swojej strony? Piszesz, że faceta kochasz i logicznie myśląc Twoje zastrzeżenia do niego nie mają sensu, a Ty je stawiasz, bo boisz się zranienia. Sorry, ale gdyby mi ktos zrobił awanturę i kazał zmienić to, to i to - no to tak się nie dogadamy. Jeśli nie możecie znieść swoich zachowań, to się rozstańcie, bo w atmosferze kłótni żadne z Was nie pójdzie na kompromis. Ale nie szukaj winy tylko po jego stronie.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 17:40   #8
adult90
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Skoro czujesz, że nic by nie zrobił... Sprawdź to a będziesz wiedziała wszystko.

Męczysz się w tym związku, poniżasz (przepraszając pierwsza bez względu czyja wina), oraz nadskakujesz mu aby Cię kochał. Boisz się nawet przekonać czy mu zależy. Boisz sie sprawdzić to.
Sama za nim biegasz i nakłaniasz aby ten związek trwał. To nie jest normalna sytuacja aby tylko jedna strona tak się starała.
adult90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości