|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jego wyjazd i moje schizy
Cześć dziewczyny,
Mam mały problem i mam nadzieję że pomożecie mi jakoś sobie wszystko poukładać. Że swoim chłopakiem jestem ponad 2 lata, z czego większość czasu że sobą mieszkamy. Na początku byłam chorobliwie o niego zazdrosna, na szczęście dzięki lekom, terapii i cierpliwości większość tego już za nami. Ale sęk w tym że on wyjechał na 10 dni. Robi papiery że sportu, który jest jego pasją. Na wyjazd zgodziłam się bez mrugnięcia okiem, ba sama go na niego trochę wypychałam. Niestety mieszka w apartamencie 2+2 w jednym pokoju on i jakiś chłopak, a w drugim się dziewczyny. I to że one są z nim w apartamencie strasznie mnie stresuje. Generalnie chłopak nie dawał mi nigdy powodów do zazdrości, ona wynikała z tego że w przednim związku byłam mocno krzywdzona no i myślałam że się z nią uporałam a to chodzę po ścianach że stresu teraz. chłopak stara się pisać jak może ale ma cale dnie, zajete. Od rana do popołudnia zajęcia praktyczne, popoludniami wyklady a wieczorem i w nocy wkuwanie do egzaminów potrzebnych by owe papiery uzyskać. I na to niby wiem ale i tak się stresuje jak mi długo nie pisze, albo napisze szybko buziaczka i potem od razu ze musi leciec na kolejne zajęcia. Prosze wybijcie mi z głowy czarne scenariusze bo wiem że to echo moich dawnych problemów ale myśli i tak biegną w swoją stronę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jego wyjazd i moje schizy
Co się teraz dzieje? Terapie z powodu zazdrości.. Masakra. "Każdy" chodzi na terapie, do psychologa.. "Każdy"ma jakieś problemy. Naoglądali się za dużo "trudnych spraw" i innych telenoweli i teraz każdy partner zdradza, bije, oszukuje.
Terapia chyba nie bardzo Ci pomogła ![]() Taka rada - zajmijcie/zajmij się POWAŻNYMI problemami, swoim życie a nie rozmyślaniem czy Twój facet puknie jakąś pannę na wyjeździe.. To tylko strata nerwów i pieniędzy, bo następna terapia będzie potrzebna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Autorko, ufasz swojemu facetowi? Wiesz, że on tam pojechał w konkretnym celu, a nie na podryw? Że jest zajęty? Musisz to sobie tłumaczyć w kółko, bo rzeczywiście, świrujesz. Postaraj się czymś zająć, żeby nie siedzieć i nie rozmyślać bez sensu. Potraktuj ten jego wyjazd jak ćwiczenie, staraj się panować nad swoimi myślami i myśleć racjonalnie. Skoro byłaś na terapii, to pewnie przerabiałaś tam podobne kwestie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Autorko, staraj się zająć czymś myśli - może jakieś wyjście ze znajomymi, gra w scrabble na necie itp. Spróbuj jakoś odgonić czarnowidztwo i nie okazuj tego stanu swojemu chłopakowi. Przy przyłapaniu się na każdym takim scenariuszu polecam 1000 wdechów i jakąś pogodną myśl z Waszego związku. Zen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że mi jednak pomogła, no bo kiedyś dostawałam szału jak chłopak rozmawiał z inną dziewczyną czy wychodził na 2 godziny z przyjacielem na piwo, a teraz az do czasu wyjazdu sama się cieszyłam, że pojedzie się zrealizować, tylko jak już zostałam sama, w pustym mieszkaniu to tak ciężej... ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
I pracuję, to przez te osiem godzin mam zajętą głowę. Najgorzej jest jak wracam z pracy do domu, albo się kąpię. I w nocy jest źle. Nie umiem zasnąć jakoś bez niego a potem śpię niespokojnie i się ciągle budzę i wtedy myślę, a nie chcę się niczym zajmować wtedy bo się wybudzę i już w ogóle nie zasnę. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jakby chciał zdradzić, nie musiałby wyjeżdżać
![]() A poza tym spróbuj sobie zająć czas tym, na co zazwyczaj masz mniej czasu, gdy TŻ jest obok. Peeling całego ciała, maseczka, dobra książka, sauna z koleżankami, przewalenie paru godzin przed lusterkiem ćwicząc nowe makijaże... no i to co już wymieniłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nigdy nie widzialam zeby facet posal taki watek. Zawsze to kobiety...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://forum.abczdrowie.pl/forum-ps...-do-dziewczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Chetnie poczytam dziekuje
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
MsMonika ten komentarz jest żenujący i bolesny, widać, że brakuje Ci wrażliwości. nikt nie chodzi na terapię Z POWODU ZAZDROŚCI, tylko z powodu problemów, które ją generują. nie wiem jak można tak bezpardonowo pisać o gradacji problemów. też leczę się od 6 lat, i co? pewnie też mam wymyślone problemy według Ciebie. trochę szacunku do słabości, nie znasz czyjejś całej historii to racz nie dawać takich "rad".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeżeli potrzebujesz dodatkowego jednak potwierdzenia to zawsze możesz do niego zadzwonić nagle z połączeniem wizualnym (tel, skp, fb-m), albo wynająć detektywa ![]() ![]() Trzymam kciuki za spokojne myśli! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Osobiście myślę, że Twój chłopak jest w porządku i nie masz się co obawiać. Ogromnym plusem jest to, że Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że problem jest w Twojej głowie. To doskonały dowód na to, dlaczego terapia jest pomocna
![]() Fajna z Ciebie dziewucha i wielki szacun, że zamiast wypierać problem Ty stawiasz mu czoła i z nim walczysz, a to już połowa drogi do sukcesu. Jak Cię najdzie atak zazdrości wpadaj tutaj i się nam wypisuj - Broń Boże nie do chłopaka bo ten Bogu Ducha winny ![]() ![]() Pracuj dalej nad sobą kochana. On niebawem wróci i wszystko będzie jak dawniej. Pamiętaj też, że nie każdy facet zdradza. Serio. Jest na szczęście wielu takich, którzy jak kochają, to jak im nawet naga blondynka przed łóżkiem stanie to ją wywalą za drzwi. Więc głowa do góry. Tak off top apropo negatywnego komentarza o terapii... Jak ja kocham takie mądrale co nigdy nie chorowały, i się mądrzą wkoło rzucając tekstami typu "Weź się w garść", "Zrób coś z sobą", "Zacznij żyć to takie proste". To ja Ci powiem niedowiarku, że jak ktoś ma jakiekolwiek zaburzenia emocjonalne czy to depresja, czy nerwica czy cokolwiek innego to zwyczajnie NIE JEST W STANIE ZROBIĆ TEGO SAM WIĘC NIE OCENIAJ JAK NIE PRZEŻYŁAŚ. kropka. Powiedziała Ci laska lecząca się od 4 lat na nerwicę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.