|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Baza - przed czy po korektorze?
Mam baze pod podkład Daxa i mam problem - nie wiem czy korektor nakładać na nią czy pod nią ? (korektor nakładam pod podkład oczywiście) Jak Wy robicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Baza - przed czy po korektorze?
Właściwa kolejność: baza, podkład, korektor.
Nakładanie korektora pod podkład zupełnie mija się z celem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie się muszę nie zgodzić. Baza + KOREKTOR + podkład. Korektor jest przeznaczony do nakładania właśnie pod podkład jako kosmetyk korygujący i kamuflujący.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedzi, czyli już wiem że najpierw baza potem korektor. A co do kolejności korektor/podkład to moim zdaniem powinno sie nakładać najpierw korektor potem podkład, natomiast gdy korektor jest kiepskiej jakości to przy nakładaniu podkładu i tak cały korektor sie ściera. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
baza-korektor-podkład, a na koniec można jeszcze nałożyć korektor w miejsca gdzie jest coś do ukrycia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
korektor na podklad -nigdy pod! chyba ze rozswietlajacy pod oczy..
przynajmniej taka teorie uslyszalam w TVN Style.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale nałożenie ciężkiego kamuflażu na lekki podkład rozświetlający nie miałoby sensu. Zaś nałożone w odwrotnej kolejności ładnie wyglądają. Chyba co szkoła, to inne reguły
![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
aja mysle z wystraczy przeczytacten artykul: http://www.wizaz.pl/images/agaz/kurs_makijazu_02/
i zasugerowac sie zdaniem: "Jest kilka szkół sposobów i kolejności nakładanie korektorów. To w dużej mierze zależy od konsystencji korektorów. Te w postaci stałej czy kredki nakładamy bezpośrednio na skórę pod podkład. Powinien dokładnie wtopić się w skórę. Ja również postępuję tak z korektorami półpłynnymi, chociaż niektórzy wolą nakładać go na podkład." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no właśnie to wszystko to kwestia korektora czy jest płynny, w sztyfcie itp jakiej jest jakości i co chcemy przykryć, myśle że to kwestia indywidualna, wazne żeby efekt był dobry
ja mam akurat kamuflaż Artdeco i nakładam go na wszystkie rzeczy do ukrycia,a póżniej jeszcze poprawiam ale tak żeby nie był widoczny a jedynie wtapiał sie w podkład |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.