Dbanie o siebie a zazdrość kobiety - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-14, 13:25   #1
Sanbi145
Raczkowanie

Dbanie o siebie a zazdrość kobiety

Witam!

Problem nie dotyczy konkretnie mnie, a raczej mojego dobrego kumpla, który ma lekką nadwagę, tak samo jak jego dziewczyna.
Mój kolega postanowił o siebie w końcu zadbać, trzymać dietę, chodzić na siłownię. W zasadzie to namawiałem go do tego od dłuższego czasu.

Jednak tu chodzi o jego dziewczynę, której nie podoba się wizja przemiany Jej faceta. Uważa, że jeśli schudnie, to stanie się bardziej atrakcyjny i przez to będzie się podobał innym dziewczynom. W sumie logiczne to chyba, ale nie rozumiem czemu to ma być powód by nie zmienić swojego wyglądu.

Trochę bardziej łopatologicznie - Dziewczyna kolegi jest o niego strasznie zazdrosna i wręcz zakazała mu treningów. Jej samej nie chce się za przeproszeniem Dupy ruszyć by zmienić Swój wygląd, więc zabrania i jemu. Gra mu na emocjach itd.

On Ją kocha i nie wie co zrobić, ja nie wiem co mu poradzić. Lubię ich oboje i nie sądziłem, że sprawa tak się potoczy.
Chcę mu pomóc, ale nie chcę zaszkodzić ich związku, bo lubię ich oboje, chociaż sytuacja dla mnie trochę chora.

Co radzicie i co o tym myślicie?
Sanbi145 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 13:30   #2
tarkowska
Zadomowienie

Dot.: Dbanie o siebie a zazdrość kobiety

Cytat:
Napisane przez Sanbi145 Pokaż wiadomość
Witam!

Problem nie dotyczy konkretnie mnie, a raczej mojego dobrego kumpla, który ma lekką nadwagę, tak samo jak jego dziewczyna.
Mój kolega postanowił o siebie w końcu zadbać, trzymać dietę, chodzić na siłownię. W zasadzie to namawiałem go do tego od dłuższego czasu.

Jednak tu chodzi o jego dziewczynę, której nie podoba się wizja przemiany Jej faceta. Uważa, że jeśli schudnie, to stanie się bardziej atrakcyjny i przez to będzie się podobał innym dziewczynom. W sumie logiczne to chyba, ale nie rozumiem czemu to ma być powód by nie zmienić swojego wyglądu.

Trochę bardziej łopatologicznie - Dziewczyna kolegi jest o niego strasznie zazdrosna i wręcz zakazała mu treningów. Jej samej nie chce się za przeproszeniem Dupy ruszyć by zmienić Swój wygląd, więc zabrania i jemu. Gra mu na emocjach itd.

On Ją kocha i nie wie co zrobić, ja nie wiem co mu poradzić. Lubię ich oboje i nie sądziłem, że sprawa tak się potoczy.
Chcę mu pomóc, ale nie chcę zaszkodzić ich związku, bo lubię ich oboje, chociaż sytuacja dla mnie trochę chora.

No bez jaj. Co robić? Nic, zająć się swoim ciałem, nie zwracać uwagi na takie docinki, a dziewczynie wytłumaczyć, że motywacja jest zgoła odmienna. To ona ma problem.
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 14:34   #3
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dziewczyna powinna zrozumieć, że jej podejście jest chore. Inne dziewczyny mogą go podrywać, dwoić się i troić, a on to oleje, bo kocha swoją kobietę i żadnej innej nie chce. Natomiast jeśli sam będzie chciał ją zostawić, to zostawi - czy gruby czy chudy.

Ja bym się skupiła na sobie i robiła to, co mi się podoba. Nadwaga wpływa również negatywnie na zdrowie, a ono jest ważniejsze niż czyjaś chora zazdrość.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 15:05   #4
skazana_na_bluesa
.

cóż... koleś jest głupi jeśli rezygnuje z treningów z powodu chorej zazdrości dziewczyny.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 15:07   #5
Sybil_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
cóż... koleś jest głupi jeśli rezygnuje z treningów z powodu chorej zazdrości dziewczyny.
dokładnie
dziewczyna ma problem ze sobą
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 15:22   #6
gidran
Zadomowienie

Ło matko, ale problemy ludzie majo! W sumie sytuacja i śmieszna i straszna. Generalnie własne zdrowie zawsze ważniejsze niż czyjeś jazdy, ale jak kolega woli święty spokój niech siedzi na tej kanapie i daje się tuczyć żeby za ładny nie był .
Stary 2016-04-14, 18:17   #7
Jewels
Raczkowanie

Kolega powinien jeszcze raz porozmawiać z dziewczyną i przekonać ją do pójścia razem na siłownię. Wtedy będzie miała go przy sobie i może sama zacznie ćwiczyć.
15.11.2014

Jewels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 19:51   #8
201607111040
Konto usunięte

Dziewczyna ma problem ze soba. Skoro jej samej nie chce sie ruszyc tylka to niech chlopakowi nie zabrania.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 19:56   #9
201609290857
Konto usunięte

Może niech zaczną trenować razem? Dziewczyna będzie miała go na oku, a przy okazji sama poćwiczy.
201609290857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 20:51   #10
Sanbi145
Raczkowanie

Problem rozwiązany, temat do zamknięcia
Sanbi145 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 20:53   #11
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez Ruby_Charm Pokaż wiadomość
Może niech zaczną trenować razem? Dziewczyna będzie miała go na oku, a przy okazji sama poćwiczy.
nom, niech mu jeszcze obroze zalozy

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 21:49   #12
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sanbi145 Pokaż wiadomość
Nie wtrącać się. Niech sobie sami rozwiążą swoje problemy.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-15, 08:19   #13
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
nom, niech mu jeszcze obroze zalozy

W punkt

Dziewczyna albo akceptuje swoje ciało i walczy z kompleksami albo bierze się za siebie i za nią też się będą oglądać. W innym wypadku jest do odstrzału.
Generalnie ona powiedziała Twojemu koledze, że związała się z nim, bo jest mało atrakcyjny i ona dzięki temu czuje się bezpieczna, że nikt go nie odbije. Nie jest mu głupio?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości