Przekłuwanie uszu - Wrocław - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 18:55   #1
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14

Przekłuwanie uszu - Wrocław

Moja (prawie już) 3 letnia chrześnica od dłuższego czasu prosi o przekłucie jej uszu. Uwielbia kolczyki i inne błyskotki
Tylko tu pojawia się problem - gdy moja siostra była mała (5 lat), było podobnie, tyle że gdy zabraliśmy ją do kosmetyczki, usiadła na fotelu, dała sobie przebić jedno ucho, a potem koniec. Płakała i się wyrywała. Jakiś czas później znów prosiła bardzo o przekłucie - znów była wycieczka do kosmetyczki - usiadła na fotelu, zakryła ucho i krzyczała "Ja chcę mieć kolczyka, ale się boję". W końcu przebiliśmy jej drugie ucho po prośbach i zapewnieniach, że będzie dobrze.

A więc moje pytanie: czy może znacie jakiś salon we Wrocławiu, gdzie można od razu przebić oba ucha? Nie są to moje widzimisie, tylko chcę oszczędzić dziecku stresu, ponieważ za "pierwszym uchem" nie wie dokładnie "co się stanie" - a Lena jest dość energicznym i upartym dzieckiem, także nie wiem jak zareaguje
Stary 2011-04-07, 19:10   #2
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Przekłuwanie uszu - Wrocław

Nie idźcie do kosmetyczki, która przebija uszy pistoletem, co jest bardzo bolesne i ogromnie niehigieniczne tylko do profesjonalnego piercera.

Może lepiej poczekać, aż dziecko świadomie podejmie o tym decyzję?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 20:18   #3
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Nie idźcie do kosmetyczki, która przebija uszy pistoletem, co jest bardzo bolesne i ogromnie niehigieniczne tylko do profesjonalnego piercera.

Może lepiej poczekać, aż dziecko świadomie podejmie o tym decyzję?
a on w jaki sposób przebija uszy?

pytam z ciekawości.
bo ja miałam dawno przebite u kosmetyczki, właśnie tym pistoletem. ale bólu to ja nie pamiętam

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 20:20   #4
miss venflon
Zakorzenienie

igłą sterylną -a nie pistoletem ,którego nie da sie wysterylizować
ból tu jest namniejszym problemem
Stary 2011-04-07, 21:03   #5
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14

A czy igłą nie boli bardziej?

1000days Lenka od roku prosi o kolczyki. Ale jako 2 latka wg nas była za mała - i właśnie nie świadoma tej decyzji. Wytłumaczyliśmy jej, że może boleć - także nie mówi tego "ot tak sobie", tylko tego chce - lecz poprostu jak to dziecko - może się wystraszyć i nie dać sobie przebić drugiego ucha
Stary 2011-04-07, 23:42   #6
201604190949
Konto usunięte

No dobra a to będzie tragedia jak przekłuje tylko jedno?

Moim zdaniem ona nadal nie jest świadoma decyzji, po prostu nie może być.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 16:11   #7
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No dobra a to będzie tragedia jak przekłuje tylko jedno?

Moim zdaniem ona nadal nie jest świadoma decyzji, po prostu nie może być.
Nie będzie to tragedią, tylko tak jak opisałam w pierwszym poście, nie chce by sytuacja się powtórzyła jak z siostrą - przekłuje tylko jedno, a po jakimś czasie znów będzie prosić o przekłucie.

Nie prosiłam o ocenianie, tylko zadałam pytanie o salon. Nie możesz oceniać czy ktoś jest świadomy decyzji, czy nie, skoro go nie znasz. Poza tym uważam, że skoro dziecko jest gotowe, to lepiej to zrobić teraz, niż gdy będzie starsze i będzie jeszcze bardziej to przeżywać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 00:31   #8
miss venflon
Zakorzenienie

nie dziecko nie jest świadome: możliwości i ewentulaności bólu-nie ma możliwości wyboru profesjonjalisty(zdaje się na brak wiedzy u rodziców),nie pielęgnuje samodzielnie-nie ma swiadomości ryzyka
nie dziecko nie jest świadome na czym polega zabieg naruszenia ciągłości tkanki
Stary 2011-04-09, 11:34   #9
plywok
Zakorzenienie

zreszta wydaje mi się, że jak dziecko jest świadome na kolczyk to powinno być świadome bólu. że najpierw jedno ucho a później drugie ucho.
jakoś nie słyszałam nigdy aby przekłuwali oba ucha naraz.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-19, 19:05   #10
Wioleta2000
Przyczajenie

Smile Dot.: Przekłuwanie uszu - Wrocław

Drogie wizażanki potrzebuję informacji gdzie we Wrocławiu można przekłuć uszy jednocześnie dwoma pistoletami ? mam malutkiego niemowlaka i słyszłam od koleżanki że np.w warszawie przekłuwają tą metodą i dziecko wtedy tak nie cierpi .Jeżeli któraś wie gdzie tak przekłuwają proszę o namiar
Wioleta2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-19, 20:50   #11
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wioleta2000 Pokaż wiadomość
Drogie wizażanki potrzebuję informacji gdzie we Wrocławiu można przekłuć uszy jednocześnie dwoma pistoletami ? mam malutkiego niemowlaka i słyszłam od koleżanki że np.w warszawie przekłuwają tą metodą i dziecko wtedy tak nie cierpi .Jeżeli któraś wie gdzie tak przekłuwają proszę o namiar
Dla twojego widzimisię lepiej nie przekłuwaj dziecku uszu. Niemowlakowi
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 17:56   #12
alicjakoc197902
Przyczajenie

Ja przekłułam uszy mojej córce dwoma pistoletami naraz i obyło się bez płaczu Cały zabieg trwał minutę, także obyło się bez stresu.Dla zainteresowanych podaję numer telefonu do gabinetu: 71 xxx .Gabinet jest w rynku, panie kosmetyczki są bardzo miłe, co też cały "zabieg" czyni mniej stresowym dla nas mamusiów i tatusiów przeżywających to przekłuwanie.

Edytowane przez sublime
Czas edycji: 2014-07-17 o 10:04
alicjakoc197902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 23:50   #13
Laksander
Przyczajenie

Witam. Długo szukałam miejsca gdzie będę mogła spokojnie bez obaw o ból i skutki przekłuć swojej córeczce uszka. Najpierw poczytałam opinie ale nie znalazłam żadnego zadowalającego mnie miejsca, później znalazłam najnowszą metodę przekłuwania jaką jest System 75 firmy Studex. Znalazłam również kobietę (kosmetyczkę) któa używając tej metody w swoim salonie praktycznie bezboleśnie przekuła uszy. Córka nawet nie wiedziała dokładnie kiedy to się stało gdyż pistolet z tym systemem nie wydaje znanego nam "huku" , którego boją się dzieci. Pani bardzo fachowo i sympatycznie podeszła do swojego zadania. Wytłumaczyła córce wszystko i bez płaczu mamy kolczyki. Mało tego mineło już kilka dni a na uszkach nie ma opuchlizny ani nawet zaczerwienienia , które normalnie towarzyszy takim zabiegom. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-07-17 o 08:34 Powód: reklama
Laksander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 12:28   #14
tinka2222
Raczkowanie

Trzyletnie dziecko jest za małe na przekuwanie uszu. I tym bardziej nie jest wystarczająco dorosłe, by podejmować samodzielne decyzje.
tinka2222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 13:38   #15
neifka
Przyczajenie

Laksander może mi podać namiar na tą kosmetyczkę? Córcia chce mieć kolczyki ale trochę się boi.
neifka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 10:58   #16
ania2331
Przyczajenie

Mojej córeczce przekłuwałam uszy w centrum dermedic z tego co pamietam to metodą blomdahl. Super podejście do dzieci i bardzo tanio 100 zł razem z kolczykami. Jest naprawde bezpiecznie i fachowo!!!
ania2331 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 12:59   #17
wypad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kozyra6 Pokaż wiadomość
Ja tez przebijałam uszy mojej córce w centrum dermedic, faktycznie gabinet super i tak czyściutko a jakie boskie masaże moja
Za to jakie słabe sposoby na reklamę mają
wypad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-26, 07:53   #18
ZombieMom
Przyczajenie

Wszystko ładnie i pięknie, ale czy ktoś z Was zna piercera (żadne pistolety), który przekłuwa uszy dzieciom. Jeszcze mam zamiar z tym poczekać i widzimisie mojej córki, która wypatrzyła kolczyki u koleżanek w przedszkolu nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Ma 4 lata i jest za mała. Już nie wspomnę o metodzie pistoletowej proponowanej dla dzieci. Tak więc, jeśli ktoś zna jakieś studio we Wrocławiu, to ja poproszę o namiary
ZombieMom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości