|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Przekłuwanie uszu - Wrocław
Moja (prawie już) 3 letnia chrześnica od dłuższego czasu prosi o przekłucie jej uszu. Uwielbia kolczyki i inne błyskotki
![]() Tylko tu pojawia się problem - gdy moja siostra była mała (5 lat), było podobnie, tyle że gdy zabraliśmy ją do kosmetyczki, usiadła na fotelu, dała sobie przebić jedno ucho, a potem koniec. Płakała i się wyrywała. Jakiś czas później znów prosiła bardzo o przekłucie - znów była wycieczka do kosmetyczki - usiadła na fotelu, zakryła ucho i krzyczała "Ja chcę mieć kolczyka, ale się boję". W końcu przebiliśmy jej drugie ucho po prośbach i zapewnieniach, że będzie dobrze. A więc moje pytanie: czy może znacie jakiś salon we Wrocławiu, gdzie można od razu przebić oba ucha? ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przekłuwanie uszu - Wrocław
Nie idźcie do kosmetyczki, która przebija uszy pistoletem, co jest bardzo bolesne i ogromnie niehigieniczne tylko do profesjonalnego piercera.
Może lepiej poczekać, aż dziecko świadomie podejmie o tym decyzję? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam z ciekawości. bo ja miałam dawno przebite u kosmetyczki, właśnie tym pistoletem. ale bólu to ja nie pamiętam ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
igłą sterylną -a nie pistoletem ,którego nie da sie wysterylizować
ból tu jest namniejszym problemem
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A czy igłą nie boli bardziej?
1000days Lenka od roku prosi o kolczyki. Ale jako 2 latka wg nas była za mała - i właśnie nie świadoma tej decyzji. Wytłumaczyliśmy jej, że może boleć - także nie mówi tego "ot tak sobie", tylko tego chce - lecz poprostu jak to dziecko - może się wystraszyć i nie dać sobie przebić drugiego ucha ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
No dobra a to będzie tragedia jak przekłuje tylko jedno?
Moim zdaniem ona nadal nie jest świadoma decyzji, po prostu nie może być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie prosiłam o ocenianie, tylko zadałam pytanie o salon. Nie możesz oceniać czy ktoś jest świadomy decyzji, czy nie, skoro go nie znasz. Poza tym uważam, że skoro dziecko jest gotowe, to lepiej to zrobić teraz, niż gdy będzie starsze i będzie jeszcze bardziej to przeżywać.
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie dziecko nie jest świadome: możliwości i ewentulaności bólu-nie ma możliwości wyboru profesjonjalisty(zdaje się na brak wiedzy u rodziców),nie pielęgnuje samodzielnie-nie ma swiadomości ryzyka
nie dziecko nie jest świadome na czym polega zabieg naruszenia ciągłości tkanki
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
zreszta wydaje mi się, że jak dziecko jest świadome na kolczyk to powinno być świadome bólu. że najpierw jedno ucho a później drugie ucho.
jakoś nie słyszałam nigdy aby przekłuwali oba ucha naraz.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Drogie wizażanki potrzebuję informacji gdzie we Wrocławiu można przekłuć uszy jednocześnie dwoma pistoletami ? mam malutkiego niemowlaka i słyszłam od koleżanki że np.w warszawie przekłuwają tą metodą i dziecko wtedy tak nie cierpi .Jeżeli któraś wie gdzie tak przekłuwają proszę o namiar
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja przekłułam uszy mojej córce dwoma pistoletami naraz i obyło się bez płaczu
![]() ![]() Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-07-17 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam. Długo szukałam miejsca gdzie będę mogła spokojnie bez obaw o ból i skutki przekłuć swojej córeczce uszka. Najpierw poczytałam opinie ale nie znalazłam żadnego zadowalającego mnie miejsca, później znalazłam najnowszą metodę przekłuwania jaką jest System 75 firmy Studex. Znalazłam również kobietę (kosmetyczkę) któa używając tej metody w swoim salonie praktycznie bezboleśnie przekuła uszy. Córka nawet nie wiedziała dokładnie kiedy to się stało gdyż pistolet z tym systemem nie wydaje znanego nam "huku" , którego boją się dzieci. Pani bardzo fachowo i sympatycznie podeszła do swojego zadania. Wytłumaczyła córce wszystko i bez płaczu mamy kolczyki. Mało tego mineło już kilka dni a na uszkach nie ma opuchlizny ani nawet zaczerwienienia , które normalnie towarzyszy takim zabiegom. xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-07-17 o 08:34 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Trzyletnie dziecko jest za małe na przekuwanie uszu. I tym bardziej nie jest wystarczająco dorosłe, by podejmować samodzielne decyzje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Laksander może mi podać namiar na tą kosmetyczkę? Córcia chce mieć kolczyki ale trochę się boi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Mojej córeczce przekłuwałam uszy w centrum dermedic z tego co pamietam to metodą blomdahl. Super podejście do dzieci i bardzo tanio 100 zł razem z kolczykami. Jest naprawde bezpiecznie i fachowo!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Wszystko ładnie i pięknie, ale czy ktoś z Was zna piercera (żadne pistolety), który przekłuwa uszy dzieciom. Jeszcze mam zamiar z tym poczekać i widzimisie mojej córki, która wypatrzyła kolczyki u koleżanek w przedszkolu nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Ma 4 lata i jest za mała. Już nie wspomnę o metodzie pistoletowej proponowanej dla dzieci. Tak więc, jeśli ktoś zna jakieś studio we Wrocławiu, to ja poproszę o namiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.