|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie studia beda dla mnie odpowiednie? - Praca kreatywna, marketing, kampanie
Witam, matura zbliza sie nieublagalnie a ja caly czas rozmyslam nad wyborem kierunku studiow. Nie potrafie na nic konkretnie sie zdecydowac, najchetniej sprobowalabym wszystkiego, zeby odnalezc cos dla siebie. Szybko sie ucze, jestem pracowita, na pewno chcialabym pracowac kreatywnie...myslalam ostatnio o reklamie, mediach, marketingu, robieniu kampani itd. Dodatkowo cieszylabym sie z pracy powiazanej z jezykiem angielskim
![]() Na studia najprawdopodobniej wybieram sie do Bialegostoku lub Warszawy, to juz nie zalezy tylko ode mnie. Z gory dziekuje za dobre rady!
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie studia beda dla mnie odpowiednie?
Pomyśl, jaką pracę chciałabym wykonywać a potem znajdź do tego studia. Chociaż, często i tak robi się coś zupełnie innego niż to, co się studiowało. Takie życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Rozwój podczas studiów możesz zapewnić sobie sama np. poprzez koła naukowe - polecam, nie dość, że poznasz fajnych ludzi, nowe miejsca, stawisz czoła wyzwaniom, to często dowiesz się naprawdę interesujących rzeczy. Podobnie działaj podczas studiów w innych miejscach: czy to praktyki, czy nawet wolontariat, jeśli gra będzie warta świeczki. Kierunek studiów też nie zawsze przekłada się na to, co się później robi, więc nie zastanawiaj się specjalnie, czy lepszą pracę będziesz mieć po reklamie czy marketingu, bo często w kategorii "praca" te kierunki oznaczają to samo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie studia beda dla mnie odpowiednie? - Praca kreatywna, marketing, kampanie
Masz zbyt wysokie wymagania względem polskich uczelni.
![]() Tak serio - każdy kierunek ma przedmioty, które są po to, by marnować czas studentów. Nic nie uczą, nie rozwijają, a jednak są. Jeśli naprawdę będziesz chciała rozwijać się podczas studiów to oczywiście będziesz miała takie możliwości, bo są staże, praktyki, koła naukowe i inne organizacje studenckie - tam naprawdę można wiele robić i wiele się nauczyć. To już tylko od Ciebie zależy. Jeśli chodzi o kierunek to uważam, że ewidentnie kręcą Cię obszary marketingu, social media. Może dziennikarstwo, może marketing? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ist mir egal
|
Dot.: Jakie studia beda dla mnie odpowiednie? - Praca kreatywna, marketing, kampanie
Zarządzanie kreatywne
![]() ekonomia ze specką PR-ową - możesz iść w biznes i stamtąd wcale niedługa jest droga do kreatywnej pracy przy kampaniach, w reklamie. Widać, że chciałabyś robić coś interesującego już na samych studiach, dlatego nie polecam Ci w pierwszej kolejności studiów językowych - ale to też byłby fajny wybór pod kątem takiej pracy w przyszłości, ponieważ stanowiska marketingowe w firmie mogą nie wymagać określonego wykształcenia, ale język jest strasznie cennym narzędziem, które ułatwi Ci zdobycie pracy w przeróżnych działach. ![]() Nie masz wcale zbyt wysokich wymagań a wręcz fajne. ![]()
Edytowane przez pancakes Czas edycji: 2016-04-12 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
don't stop dreaming when you wake up ![]() Edytowane przez tynajulia Czas edycji: 2016-04-19 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
ist mir egal
|
Cytat:
Ja w stronę marketingu - niee. ![]() Co zdajesz na maturze? Jesteś z Podlasia? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() P.S. jestes z Bialego? ![]()
don't stop dreaming when you wake up ![]() Edytowane przez tynajulia Czas edycji: 2016-04-20 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze tylko dodam w kwestii wyboru miasta. Jeśli by Ci się udało dostać i do Warszawy i do Białegostoku, to o wiele wiele więcej możliwości rozwoju będziesz miała w stolicy. Z mojego punktu widzenia oczywiście
![]() I płatne i nieodpłatne na początku studiów (czy koła naukowe, czy staże czy wolontariaty). I ogromna część firm poszukuje do pracy też po angielsku, więc dwie pieczenie na jednym ogniu. Dla porównania: Staż w marketingu w Warszawie - 61 ofert http://www.pracuj.pl/praca/sta%C5%BC...kw/Warszawa;wp Staż w marketingu w Białystoku - 2 oferty http://www.pracuj.pl/praca/sta%C5%BC...%C5%82ystok;wp O jakiej uczelni w Wawie myślisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja dojeżdżałam z podlasia do Poznania, nie było tak tragicznie. Wiadomo, że wyjazdy do domu co tydzień odpadają, ale można się przyzwyczaić. Moim zdaniem warto wybrać lepszą uczelnię i nie sugerować się odległością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Czasem nie warto patrzeć na innych wybierając miasto.
Dużo osób przyjeżdżając do Poznania zostaję tu po studiach - nabierają jakiś znajomości, odbytych praktyk, staży. Ja się zastanawiam czy w dzisiejszych czasach nie lepiej poszukać sobie pracy i wybrać studia zaoczne. Oscylujesz w kierunki, które są dość popularne... więc posiadając doświadczenie będziesz mieć przewagę nad konkurencją studiującą dziennie. Kierunek zarządzanie nie jest kierunkiem zbyt skomplikowanym... i wypychaczy ma sporo... np. Filozofia - dla mnie męka... Kalkulacje biznesowe na których liczy się ręcznie oprocentowanie kredytów nie mające już nic wspólnego z dzisiejszym życiem - Banki wysyłają firmą oferty wyliczone... nie zapomnijmy o Informatyce na którą mam do wykonania 2 prezentację na które zmarnuję pewnie cały dzień... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.