|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Blizny po poparzeniu laserem podczas depilacji
Witam!
Wiem, że były już wątki w tym temacie, ale dawno temu i nic konkretnego nie można się z nich dowiedzieć. 30 grudnia 2015 miałam zabieg depilacji laserowej, wyszły poparzenia na łydkach, teraz są blizny. Z tyłu sine, z przodu jasne prostokąciki, niektóre lekko sine w środku. Mam wrażenie, że stają się coraz delikatniejsze, jednak boję się, że nie zejdą do końca. Pani kosmetolog powiedziała, że jeśli zrobią się białe plamki, to latem się opalą, ale nie mówiła nic o sinym środku i sinych bliznach z tyłu nogi. Zaproponowała mi zabieg mikrodermabrazji lub kwasów, ale dopiero w czerwcu jak skóra jeszcze się zregeneruje. Zastanawiałam się też nad laserowym usuwaniem tych blizn. Bardzo proszę Was o opinię co powinnam zrobić, czy widzicie jakąś szansę, by się tego pozbyć. Może znacie jakieś inne skuteczne sposoby? Proszę również by wypowiadały się jedynie osoby, które przeszły coś takiego i mają doświadczenie lub osoby kompetentne. Rady typu: "zgłoś ich do sądu" albo "ale Cię oszpecili" nie są mi potrzebne. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto mi pomoże. Dodam, że dotychczas smarowałam pharmacerisem na poparzenia, a poźniej cepanem na blizny, jednak dzisiaj pani dermatolog odradziła mi stosowania cepanu (chociaż dwa miesiące temu popierała ten pomysł). Znacie jakieś kremy, maści, zabiegi czy inne cuda, które pomogą pozbyć się problemu?
![]() |
#2 |
Kokon pro
|
Dot.: Blizny po poparzeniu laserem podczas depilacji
moze smaruj biooilem, on jest dobry na blizny, rozstepy itp. moze pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że pomoże
![]()
![]() |
#4 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.