|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
do Wizażanek z Niemiec :)
Hej,
podczytuję Was troszkę , ale nie odzywałam się w Waszym temacie dotąd Mam do Was może dziwne pytanie - mam nadzieję, ze się nie obrazicie Mój tato od jakiegoś czasu bezskutecznie szuka w DE samochodu do kupienia - szukamy przez net głównie, pytałam o wiele ofert, ale większość z tych Sprzedających mam wrażenie, ze szuka frajerów ... szczerze mówiąc nie możemy trafić na uczciwą osobę Mam w związku z tym do Was pytanie - czy nie znacie kogoś z Waszych znajomych kto chce sprzedać używany samochód marki Audi A3 lub A4 lub forda focusa ? Najlepiej diesel, cena do 7.000 euro, najlepiej całe, bez stłuczki, zadbane takie jakie same byście kupiły dla siebie mam nadzieję, że nie macie mi za złe ,że tu piszę ale naprawdę szukam takich ofert i na razie trafiam na samych naciągaczy co chcą od razu zaliczki i mieszkają wszędzie tylko nie w DE będę wdzięczna za pomoc !
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do Wizażanek z Niemiec :)
to niestety prawda... kiedys kupujac uzywany samochod w DE mozna bylo byc pewnym, ze to dobra inwestycja... teraz jak widze reportaze jakie przekrety z autami robia to wlosy mi deba staja. Cofanie licznika to podstawa... do tego auto jest wypieszczone z zewnatrz a rozpada sie od srodka...
niestety nie znam nikogo kto by chcial sprzedac wymienione przez Ciebie auta... ja wiem ile ja sie nakombinowalam, gdy chcialam sprzedac moja Astre... w koncu wzial ja moj tata bo stwierdzil, ze przynajmniej wie od kogo bierze ![]() ale skoro jestes z Poznania to moze poszukaj bezposrednio na niemieckich portalach z uzywanymi samochodami... tak zeby bylo blisko granicy... ja moge sie popytac... moze ktos u mojego TZ w pracy bedzie wiedzial... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja kupilam juz drugie auto z niemiec... tzn kupilismy z mezem... tylko jednak jest latwiej szukac juz na miejscu... trzeba uwazac na oferty z autoscouta24 czy mobile w ktorych jest nadzwyczajnie niska cena za samochod z dobrego rocznika, dobrej marki i gdzie widnieje dosc duzo telefonow... zwykle 2 i wiecej... zazwyczaj to zwykli naciagacze... nigdy nie zgadzac sie na przedplate przez jakas firme... nalezy pamietac, ze w niemczech wiekszosc uczciwych sprzedawcow... ma Scheckheft.. gdzie wszystkie naprawy, stany licznika sa odntowane... no ale nie kazdy otym mowi... zreszta jak wszedzie jest duzo cwaniakow... latwiej jest znalezc auto tam, tzn beda za granica niz przez autoscouta czy mobile... niestety nie mam nikogo kto aktualnei sprzedaje ktores z tych aut... poza tym nieo kreslilas takich dosc waznych danych jak rocznik, przebieg, moc silnika, czy ma byc benzyna czy diesel...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To prawda, ze teraz straszne rzeczy wyprawiaja z samochodami... Na zewnatrz wszystko ladnie pieknie, a w gruncie rzeczy, to zlom
![]() Jesli szukacie Audi, to mysle, ze najlepiej byloby sie rozejrzec w salonach Audi ![]() ![]() Ja nie kupilabym samochodu u typowego handlarza ![]() ![]() Niestety sama nie znam nikogo, kto chcialby sprzedac samochod, wiec niestety nie moge Ci pomoc. Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Co do tych salonow,to tez nie bylabym taka pewna
![]() Moj TZ kupil w zeszlym roku nowe auto z salonu od VW-nieuzywane,bezwypadkowe itd Jak sie niedawno okazalo auto mialo wypadek i to nie maly ![]() Sprawa jest juz oczywiscie w sadzie ![]() I jak tu mozna komus zaufac,a wydawaloby sie,ze VW to solidna firma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
dzięki za odzew
![]() wiem, że trzeba uważać - generalnie wyjście jest takie, że tato pojedzie na 2-3 dni i czegoś poszuka, na pewno są większe szanse chcielismy jednak znaleźc coś w necie, nagrać , pojechać, zobaczyć i zdecydować wczoraj znowu wysłałam kilka maili ws. autek i jak zwykle śmierdzi przekrętem na kilometr ![]() jak pytam czy jest możliwość umówienia na jakiś konkretny termin na terenie DE to w ogóle nie ma odzewu chyba zacznę zgłaszać takie przypadki do właścicieli tych serwisów ogłoszeniowych - to już przechodzi moją cierpliwość i poczucie uczciwości ![]() jak jednak miałybyście coś sprawdzonego na oku to proszę o info ![]() marki jw. rocznik od 2000, silnik diesel 1,9; w jak najlepszym stanie, zadbany, od niepalącej osoby, i of course jak najmłodszy z min. przebiegiem ![]() ![]() ![]() ![]() pozdr
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
wiesz roxi czasami to co widzisz na zdjeciach i w opisie bardzo sie rozni od tego co jest na miejscu... lukasz tez mial nagranego focusa... na zdjeciach wygladal super... pojechal tam a tu samochod widac ze bity... cofany przebieg... (zdradzila faceta karteczka, na ktorej jest napisane kiedy nastepna zmiana oleju) auto bylo tragiczne i to u prywatnego sprzdawcy (kiedy sie mowi, ze u nich taniej, lepsze auto i nie kantuja tak jak handlarze) nasze auto kupilismy wbrew pozorom u handlarza... tylko, ze to bylo swierz zakupione auto... ale mialo scheckheft... cofanego licznika tez nie mialo... bity tez nie byl... a w sodku wylgada jak nowe... wiec czasami wbrew pozorom lepiej jechc i na miejscu sie rozejrzec... niz studiowac autoscouty i moblie... (poprostu sie wycwanili), tak raz auto jest w hollandii, raz w anglii a raz w honolulu zaplacisz kaucje i nyb bdzie w DE a tak naprawde to tracisz pieniazki... straszne to jest... pozniej trudno komukolwiek zaufac.. a co do propozycji by kupic przy salonie... hmm czy ja wiem ogladalam ceny przy salonie u handlarzy i u prywaciarzy... bardzo sie roznily... a nie zawsze tak jest, ze te auta przy salonie sa takie super i stad ta cena... czasami sa maskowane bicia... wypadki... tlyko moze juz nie na taka skale jak u nas... czy nie uczciwych sprzedawcow... wierze, ze uda wam sie znalezc tak jak nam cudowne auto
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba najlepiej kupujac samochod wziac go na jazde probna i od razu do DEKRY lub czegos takiego, zeby sprawdzili z kazdej strony, co z nim jest. Ale to niestety tez kosztuje... Mam nadzieje, ze sprawa szybko sie wyjasni ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.