Szampony i odżywki do włosów brązowych... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-27, 20:57   #1
MAGDALENA1982
Raczkowanie

Smile

Szampony i odżywki do włosów brązowych...

cześć wszystkim brązowowłosymJakie znacie i polecacie szampony nadające refleksy i wielowymiarowość włosom brązowym naturalnym i farbowanym?Przy czym nie chodzi mi o szampony koloryzujące czy łagodne farby a tylko o kosmetyki pielęgnacyjne,do codziennego użytku z niższej i średniej półki.Ja używam Timotei z henną daje połysk miedziany ale delikatny,pielęgnuje nawet nieżle i moje długie włosy nie plączą się,są gładkie i umiarkowanie tylko rozdwajają się...ale POWODUJE ŁUPIEZ I PODRAZNIENIE SKÓRY GŁÓWY!!!Przymierzam się do Glisskura z olejkiem z orzecha brazylijskiego ale szampon+balsam do spłukiwania - jaki daje efekt na brązowych włosach?Ciepły?Zimny?J ak pielęgnuje?Czy ktoś może używał serii Avonu dla włosów brązowych albo Oriflame z wyciągiem z kasztana czy Yves Rocher(ale tam są chyba same szampony...)
MAGDALENA1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 22:09   #2
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo
Dot.: Szampony i odżywki do włosów brązowych...

pare takich produktow zrecenzowalam
mialam YR chyba z 2 opakowania, cos podobnego wyszlo z Avonu..w obu przypadkach bez senymentow

wlosy byly ok - miekkie i blyszczacew ale czy to im cos dalo wiecej? nie sadze

a henny timoteja nie znosze - fuuuuuuuj

jesli chodzi o wielowymiarowosc to tylko brilliant brunette - fantastycznie podzialala na moje wlosy - czesc pasm mi doslawnie zjasniala jak po balejazu i tu najbardzije zauwazylam dzialanie tej serii - niby dla brunetek a z wlosow wydobyl rowniez b. jasne tony ( dodam na marginesie ze nie za sprawa slonca bo go nie znosze i unikam jak tylko sie da)
jedna recenzentka podala ze mozna dostac niektore produkty tej firmy w polsce ale gdzie je widziala to nie mam pojecia , ja od roku zameczam kogo sie tylko da o ta marke i nic - pozostaja tylko znajomi
leeloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 23:56   #3
natii86
Rozeznanie

ostatnio widzialam szampon i odzywke do wlosow brazowych z gliss kura..
natii86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-08, 12:13   #4
_PINK
Raczkowanie

Świetna seria do włosów brązowych jest z Avou.Szampon,odżywka,seru m i maseczka i są w przyzwoitych cenach.
Dobry szampon z kasztanem jest tez w Orifamie.
pozdrawiam
_PINK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 19:29   #5
eevvaa
Zakorzenienie

leeloo naprawdę włosy rozjaśniły się znacząco po tym kosmetyku?myślałam że takich cudów nie ma.Szkoda tylko,że nie można go dostać w Polsce...
eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 19:59   #6
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

hah eevaaa ja napisalam nawet dzis do Friedy z zapytaniem czy bedzie je mozna w polsce dostac . dzis zglosilam jescze odzywke z tej serii bo wlasnie testuje nowa.. powiem tak ta od jasniejszych odcieni wlosow ktora teraz mam nadaje reflexy bursztynowe, kasztanowe.. generalnie w kierunku czerwieni i bardziej ozywia,poglebia - na moich przynjamniej taka jest reakcja

a ta dla ciemniejszych daje efekt bardziej stonowany, chlodny, orzechowy z tymze czesc pasm sie rozjania wyraznie - taki slomiany blond i ogolnie zloty poblask sie pojawiaja.. efekt bardzo mi sie podoba i na kreconych super jest, lepiej niz balejaz- ktory mi sie kojarzy jakos wulgarnie

troche to zblizone jest do tej modelki tutaj.. http://www.johnfrieda.com/Index.asp (trzeba najechac na napis brunnette)
aczkolwiek ja mialam wyraznjsze te pasma, tak mi sie wydaje - zwlaszcza jesli sie uzywa dluzej

hmm.. moze zamieszcze fotki za jakis czas

Edytowane przez leeloo
Czas edycji: 2005-10-13 o 20:22
leeloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 10:14   #7
nefretete88
Raczkowanie

Ja używałam szamponu Timotei do wlosów brązowych, nie polecam, mi strasznie zniszczył włosy, stały się matowe bez połysku, bez zycia.
nefretete88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 10:52   #8
Mariti
Wtajemniczenie

joanna chyba tez wypuściła cos do włosów brazowych -szampon w saszetce jeśli się nie mylę, za ok 1,6 zł.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 13:02   #9
smerfeta01
Zakorzenienie

a propos Avonu, czy ktoś już wypróbował tą serię dla brunetek ?
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 18:38   #10
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Polecam serie gliss kur "satynowy braz". Mialam szampon i odzywke (jest jeszcze maseczka) a wloski po nich byly naprawde ladne. Lsniace, miekkie i pieknie pachnace przez caly dzien.

Z Timotei uzywalam odzywki i tez bylam zadowolona. Nie tak bardzo jak z Gliss kura ale kupilam ja kilka razy.

Teraz zastanawiam sie nad szamponem Yves rocher do brazowych wlosow. Uzywala ktoras z Was? Jak wrazenia? Chodzi mi o to czy nadaje tylko polysk i refleksy czy ma te dzialanie koloryzujace...tego bym nie chciala dlatego troche obawiam sie kupic
pearlania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 10:18   #11
smerfeta01
Zakorzenienie

chyba tez się jednak skuszę na ten Gliss Kur
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-26, 16:45   #12
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

widziałma że Pantene wypusciło serie do włosów brązowych
jest też do blond i odcieni czerwieni
moze to bedzie dobre rozwiązanie ja chwale sobie ich Złotą Linie i ta może też będzie dobra

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości