|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Olej kokosowy-uczulenie?
hej
![]() Od niedawna zaczęłam codziennie wieczorem smarować twarz olejem kokosowym.Początkowo wszystko było super i byłam bardzo zadowolona z tego jak po nim zachowywała się moja skóra. Niestety teraz zauważyłam,że na czole,policzkach,brodzie (prawie na całej twarzy) pojawiły się malutkie gulki,tzw. kaszka? Wydaję mi się,że to jakaś reakcja alergiczna(bo jestem alergikiem),ale tyle się naczytałam na temat oleju kokosowego i jego cudownego działania,że nie jestem pewna czy to możliwe żeby to własnie on mnie uczulił? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olej kokosowy-uczulenie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ale to możliwe żeby takie pryszcze swędziały? Nigdy nie miałam takich problemów,to nie wygląda jak pryszcze ale malutkie wypustki..aczkolwiek mogę się po prostu nie znać,bo tak jak mówię ,nigdy czegoś takiego nie miałam na twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W takim razie może być reakcja alergiczna. Odstaw go po prostu. To jest olej rafinowany czy nierafinowany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
bardzo rzadko, ale owszem, może się zdarzyć, że olej kokosowy uczula.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A mi olej kokosowy bardzo wysusza skórę twarzy. Wracałam do niego kilka razy, i nie sprawdza się u mnie niestety. Po kilku godzinach moja twarz jest szorstka i "chropowata", i wygląda jakbym miała łuszczycę, bo suchy naskórek odchodzi płatkami. Próbowałam też używać oleju kokosowego po peelingu, efekt podobny, a nawet nieco gorszy, bo skóra łuszczyła się jeszcze bardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.