|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Rozeznanie
|
do konsultatnek,wielbicielek , wrogów avonu
Mnie to troszkę zbulwerdowało (to co sie dzieje w tej firmie)
Czy to prawda? Cytuje tu wypowiedz zapżyczoną z innego wątku (z wizażu) Cytat:
Edytowane przez oaza Czas edycji: 2006-06-08 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: do konsultatnek,wielbicielek , wrogów avonu
kiedyś byłam ich konsultantką, kupowałam mnóstwo ich kosmetyków, ale pewnego pięknego dnia dowiedziałam się, że na moim zamówieniu zarabia milion osób nade mną
![]() ![]() ![]() Teraz kupuję tylko cienie, tusze i żele pod prysznic.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
kiedys, kiedyś, zdarzało mi się coś kupować w Avonie, ale były to zazwyczaj drobiazgi, jakieś cienie do powiek itp.
teraz na sam widok katalogu Avon mnie odrzuca, nie wiem. nie mam zaufania do tych kosmetyków, a najbardziej nieznosze zapachów perfum Avonu.... czasami jak wchodze do jakiegos sklepu, to od razu wiem, ze jego ekspedientka uzywa owych perfum... te zapachy są straszne... wiem, że co niektórzy mają inne zdanie o Avonie (nie tylko o perfumach), ale ja jakoś nie trawie tej marki... nawet jak przegląda sie KWC, to przy kosmetykach Avonu, w przewazajacej wiekszosci są niezbyt pochlebne opinie,,, serdecznie pozdrawiam, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kiedyś byłam konsultantką, ale zrezygnowałam. Akurat idea piramidy mnie zupełnie nie obchodziła, bo nie byłam nastawiona na zarobek, brałam kosmetyków tyle, co dla siebie i najbliższych koleżanek. Zwyczajnie - odechciało mi się.
Ale nigdy nie kombinowałam z "wynalazkami" Avonu - kupowałam (i nadal czasem kupuję) tylko żele pod prysznic, czasem jakiś balsam, cienie (te z Avon Colour i Perfect Wear bardzo lubię). To wszystko.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Coś w tym musi być. Mam tak wrażliwą skórę że jeśli kosmetyk jest coś nie teges, to potrafię to zauważyć już po pierwszym użyciu. Prawie po wszystkich testowanych produktach Avonu z moją skórą coś się działo ( a to wysypka, a to podrażnienie, a to znowu łuszcząca się skóra). Uwielbiam tylko serum do włosków ale zamawiam je zawsze bez spoglądania w katalog. Pozostałe kosmetyki tej firmy omijam z daleka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
kiedys duzo kupowlalam w avonie, ale jakis czas temu sobie pomyslalam ze skoro konsultantka dostaje 30% (bodajze, nie pamietam dolasnie, moze 20% ?) za kazdy zamowiony produkt i przeciez jeszcze inni na tym zarabiaja, a nie tylko ona, to sie przerazilam. ale bardzo lubie zapach pur blanca i pry nim pozostne
![]() ale ten cytat z innego watku to mnie przerazil. moglabys podac linka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
20% jak dobrze pójdzie. 35% to najwyższy opust i dostają go tylko klubowiczki Róży. A trzeba mieć wtedy mega sprzedaż.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Kiedyś bardzo wiele kosmetyków na mojej półce było z Avonu, a teraz.......dojrzałam i chyba moge powiedzieć,że poza zapachem i ładnymi opakowaniami niczego ze sobą nie reprezentują...
Zawiodłam się wielokrotnie...Jedyną rzeczą, którą kupuje to żel pod prysznic i na tym lista się kończy..Ani cienie, ani podłady nie równają się z tym, co jest prezentowane w katalogu.... Kiedys wydaje mi sie,że było inaczej.....chyba,że to ja dorosłam, zajłęam się kosmetyką zawodowo i dostrzegam te wszystkie mankamenty tych kosmetyków.. Teraz wole iśc do sklepu pomacać, powąchać, poczytać o składzie itp., a nie kupowac w ciemno........... ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja jestem konsultanką avonu i od czsu do czasu jak mnie coś podkusi zamawiam sobie jakiś ich kosmetyk. Najczęściej jest to jakaś maseczka do włosów czy błyszczyk i zazwyczaj jestem zadowolona. Może nie zamawiam dla siebie zbyt często bo porpostu lubię mieć kosmetyki różnych firm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
AVON?? Raczej jestem na nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Każda z Nas używa kosmetyków jej odpowiadających i każda jest z czego innego zadowolona..jeśli coś nam się spodobało i spełnia nasze oczekiwania, a przy tym nie mamy zadnych problemów np. dermatologicznych po tym, to nie wdze problemu..nie wierze, że tylko AVON jest firmą, któraz oszukuje, bo to można znaleźć na każdym kroku, a nawet tego nie jesteśmy świadomi
![]() jak dla mnie perfumy w AVON ładnie pachną i to jest rzecz gustu..ostatnio miałam na sobie Pur Blance i kolega mi powedział, że ładnie pachne ![]() ![]() do tego balsamy i płyny do kąpieli też są niczego sobie..bardzo zadowolona jestem z kredki do oczu, ktora można uzywać na sucho i na mokro..teraz zamówiłam sobie tusz do kresek i mysle, że tez bedzie ok...jak dla mnie firma w porzadku, a z kosmetyków jestem przeważnie zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście bardzo lubię zapach Perceive.Czasami zamawiam coś z Avonu, bo moja siostra jest konsultantką.A jeśli chodzi o to przetwarzanie przeterminowanych produktów to raczej nie dotrzemy do prawdy, ale rzeczywiście balsamy Avonu są jakieś dziwne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam zapytać autrorkę wątku dlaczego założyła nowy wątek skoro poprzedniu był również przeciw kosmetykom Avonu i można było ten temat dalej tam dyskutować?
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Boże, kolejny wątek o tym samym? Dziewczyny używajcie wyszukiwarki, wpisujcie sie w już założonych wątkach. Czy to pytanie odbiega od tematu wątku, z którego zostało skopiowane? Nie przesadzajmy.
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
chyba zartujesz
ja prefumy z avonu wrecz uwielbiam tylko perfumy i perfumowane kremy i zele do kapieli tam kupuje nic poza tym ale zapachy perfum mniammmmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a ktora firma nie oszukuje?
kazda poczawszy od kosemtycznych po spozywcze itp nie wiemy co jemy co nakladamy na siebie zawsze jakas firma specyfizuje sie z jednym i te produkty sa dobre jesli jest od wsyztskiego to znaczy ze trzeba znalezc to co robi dobrze sama jestem konsultantka czasem zamawiam tez dla siebie bo uzywam roznych kosmetykow bo tyle jest rzeczy na rynku ze lubie wyprobowywac nowosci jak kazda z nas kocham odkrywac cos nowego nie mozna oskarzac firm bo kazda robi to samo oszukuje
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi te kosmetyki sa obojętne, niektóre rzeczy pasuje inne nie. Nic niesugerowałam że Avon jest zły. Zbulwersowała mnie jedynie sposób produkcji kosmetyków. Chciałam zobaczyć jakie zdanie macie na temat produkcji. A ze rozmowa posuneła sie w kierunku krytyki Avony, to niestety nie moja wina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ale to nie chodzi o to czy przeciwko czy wrecz przeciwnie. Tylko po co zakladasz kolejny watek na ten sam temat.
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A ja lubie kosmetyki AVONU.
Sa duże, wydajne, ładnie pachną,nawilżają. Jednak niepodoba mi się jak przedstawiłyście tą firme. ukazałyście ją w swietle oszustwa mimo iz nie macie żadnych dowodów. to dopiero jest dziwne...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
hej!
moja siostra pracowała kiedyś w trzech wiodących na rynku firmach kosmetycznych. i to co mogę Wam powiedzieć to to, że na przykład koszt wyprodukowania kremu który na pólce w sklepie stoi za ok. 20 zł to tak naprawdę 3 zł. Także przebicie cenowe jest ogromne i wiele osób na tym zarabia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ludzie po to tworzy się firme by zarobić...
Przeciez nie dadzą fam kosmetyku za np.5 zł jesli im sie nie opłaca
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ludzie po to tworzy się firme by zarobić...
Przeciez nie dadzą wam kosmetyku za np.5 zł jesli im sie nie opłaca
![]() |
#24 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Hm, co ja mam na swojej półce z Avonu?
* Serum na zniszczone końcówki - moje ulubione, nie zamienię go na inne bo bardzo dobrze mi służy ![]() * Brzoskwiniowy krem na noc - nie używam go do twarzy a do biustu .. ![]() ![]() I to wszystko z moich avonowych przygód. Generalnie wolę sama "podotykać" produktu zanim go kupię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Droga Estello wizaż to już spora skarbnica wiedzy, bardzo wiele było już poruszonych tematów i jakby sie uprzec to prawie na kazdy nowo zakładany wątek mozna znalezdz odpowiedz w juz istniejacych.
Nie wiem dlaczego przyczepiłaś sie mojego wątku. Jak mi jakis nie wątek nie odpowiada to poprostu nie wchodzę. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No daj spokój - cytować wypowiedź z innego wątku i odnosić się do niej w nowym? Jakby to forum wyglądało jakbyśmy tak robiły? Trochę porządku musi być! A czepiają się każdego wątku, który taki jest, nie tylko twojego. W końcu będziemy omijać 3/4 wątków na Wizażu, bo nie będzie co czytać.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.