|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przepis na serum dla laika
Hej, przeglądałam forum ale nie znalazłam dobrej odpowiedzi na moje pytanie... Mam problem z naczynkami, kosmetyczka poleciła mi koncentrat na naczynka z liposomami z Fitomedu. Jak zaczęłam czytać to okazało się, że samego się go nie stosuje, że jest to półprodukt. Więc dokupiłam hydrolat oczarowy. Ktoś napisał, że miesza te dwa składniki i ma taki "tonik"... Ale na hydrolacie jest napisane że zakres stosowania do 30%, na koncentracie że max 50%. Czym uzupełnić pozostałe 20%? Wyczytałam że woda... ok ale jaka? Destylowana pewnie może być ale czy może być mineralna czy lepiej przegotowana czy nie ma to znaczenia? Czy może wgl się nie bawić w te wody i po prostu zmieszać pół na pół? Ale czy to nie będzie zbyt mocne?
Bardzo proszę o pomoc, to jest pierwszy kosmetyk który chcę zrobić a nie chcę nagle kupować do niego tysiąca składników ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przepis na serum dla laika
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przepis na serum dla laika
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.