![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Książę z internetu
Natchniona pewnymi wątkami z intymnego działu, postanowiłam założyć swój pierwszy temat. Jeśli takowy już istnieje, uprzejmie proszę o wybaczenie i link, ponieważ mnie nie udało się go znaleźć
![]() Mam cichą nadzieję, że może ten wątek pozwoli zastąpić zażenowanie rozmarzeniem i tchnie nieco wiary w to, że każdej mogłoby się udać odnaleźć ten ideał... ![]() Więc jak to jest z wami? Czy któraś z was ma swojego Księcia z internetu i miałaby ochotę pokrótce podzielić się swoją historią? Gdzie odnalazłyście tych "jedynych"? Czym szczególnie was ujęli? A może jest coś niezwykłego w waszych historiach? Jakieś niesamowite zrządzenia losu, ![]() Osobiście mam swojego Księcia i chętnie podzielę się z wami swoją historią, jeśli tylko wątek będzie miał jakikolwiek odzew ![]() edit: przyznajecie się otwarcie przed znajomymi, że poznaliście się w internecie? Mnie się to ciągle wydaje jakieś takie wstydliwe... ![]() Edytowane przez Luannee Czas edycji: 2015-10-14 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Książę z internetu
Teraz w dobie wszechobecnego Internetu temat jak ta lala
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
U mnie było tak, że miałam dość trudny okres, wielka awantura z najbliższą przyjaciółką. Czułam się zupełnie sama, nie mogłam znaleźć sobie miejsca. W moim mieście na facebooku bardzo popularne jest spotted (czyli ogłoszenia typu: chciałbym pozdrowić kogoś, kto wyglądał tak i tak; szukam kogoś kogo widziałem tam i tam). Razem z tym funkcjonuje pewien serwis internetowy gdzie można po prostu wstawić ogłoszenie, że kogoś poznasz itp.
No i ja w tamtym momencie mego życia strasznie chciałam oderwać się od myśli i napisałam. Chciałam po prostu z kimś pogadać. Napisała masa ludzi, mój teraz już TŻ nie wyróżnił się niczym. Chyba 3 dni po tym ogłoszeniu, kiedy większość się wykruszyła on był dostępny na gg. I tak zaczęliśmy intensywnie rozmawiać. Po miesiącu spotkaliśmy się po raz pierwszy. Na początku coś kręcił, że nie bardzo chce się spotkać, bo ręce ma brzydkie (mechanik samochodowy), no ale jak zobaczył, że nie mam zamiaru go prosić i błagać to w końcu się spotkaliśmy. Na pierwszym spotkaniu głownie ja gadałam, bo był strasznie nieśmiały. Na drugie spotkanie zabrał mnie na spacer po mieście w środku nocy. Potem spotykaliśmy się regularnie - na imprezę, na spacer, na wino. Po dwóch miesiącach spotkań pojechaliśmy razem z jego znajomymi na weekend. No i tam mnie pocałował i cóż... byłam już jego ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Lux Mundi
|
Z internetu trafiali się mię sami giermkowie rodem z piekła
![]() ![]() Najfajniejszymi chłopakami okazywali się być Ci poznani na żywo. Aczkolwiek nie neguję - dwie przyjaciółki poznały swoich mężów w necie ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Tak sie składa , że swojego obecnego męża poznałam przez internet - na jednym ze znanych czatów . Dzieliło nas 40km , przyjezdzał 2 razy w tygodniu , pozniej zostawal na noc. Minął niecały rok i zmarła moja mama , ja się uczyłam , nie pracowalam. Wprowadził się . Bardzo mi pomógł , wspierał . Teraz jesteśmy rok i 3 miesiace po ślubie (który wzieliśmy po 3,5 roku wspolnego mieszkania) , mamy 10 miesięczną córeczke . Jest pracowity (prowadzi swoja działalność,ma dużo na głowie) a mimo to bardzo opiekuńczy , przy dziecku wszystko robi od urodzenia małej . Wiadomo jak w każdym związku zdarzają sie kłótnie , ale nie potrafimy sie długo gniewać . Wiem , że nie zamieniłabym go na nikogo innego . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Mojego księcia poznałam... na tinderze. Apkę używałam jako zabijacza czasu, do rozmów, nie realnego poszukiwania kogoś czy też spotkań. Pamiętam do teraz co pomyślałam jak zobaczyłam jego zdjęcia.
"Ten facet ma jakiś problem, poważny". Wyjątkowy to on jest, w stylu, ubraniach itd. Już miałam odrzucić, kiedy pomyślałam, że zawsze można z dziwakiem pogadać i dowiedzieć się, co z nim nie tak. Szybko jednak okazało się, że mamy więcej ze sobą wspólnego, niż oboje przypuszczaliśmy. W tym czasie jednak zainteresowałam się innym panem super przystojnakiem, o czym uczciwie powiedziałam, więc sprawa przeszła w kategorię "kolega do zwierzania". Mimo tego spotkaliśmy się. On był totalnie onieśmielony, ja zrelaksowana, bo w końcu mi nie zależało. Z czasem jednak zaczął wspominać, że "poczeka na mnie". No dobrze, nie wierzyłam, do czasu kiedy to pan przystojniak nie okazał się ostatnim dupkiem. Resztę można sobie dopisać... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A ja mojego księcia wyrwałam na portalu randkowym. Był to wrzesień zeszłego roku. Byłam wtedy już kilka miesięcy sama, po tym jak odeszłam od narzeczonego, który walił mnie w rogi, na kilka miesięcy przed ślubem. Mniejsza o to. Oswajałam się wtedy z nowym, samotnym mieszkaniem, i postanowiłam poszperać w necie. Byłam nastawiona raczej na układ ff i nie kryłam się z tym. Napisałam do niego wiadomość, w której podałam moje gg. Nie miałam zamieszczonego zdjęcia więc to, że odpisze było wątpliwe. O dziwo napisał. Popisaliśmy kilka dni i okazało się, że za tydzień wyjeżdża do pracy za granicę, na 2 miesiące. Nie chcą tracić okazji do poznania go bliżej zgodziłam się na randkę następnego dnia, w mojej miejscowości. A ponieważ mieszkaliśmy od siebie daleko mogliśmy wykorzystać tylko jeden dzień aby się zobaczyć. Randka była dość nietypowa bo najpierw wypiliśmy kawę, a potem kuszona propozycjami pysznej kolacji zgodziłam się żeby mi coś ugotował, w moim mieszkaniu. Tego dania nie zapomnę nigdy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Naleśniki po meksykańsku
![]() Dla kogoś, kto naleśniki kojarzył wyłącznie ze słodkościami to było coś w tym stylu -> ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja się przyznaje a i tak mało kto mi wierzy. Poznałam go na sympatii, konto założone dla żartu bo kolega mnie namówił. Tak dla zabicia czasu z kimś gadałam, później z kilkoma osobami się spotykałam ale tak na luzie. Któregoś dnia napisał on, podałam mu numer gadau- gaddu i odezwał się następnego dnia. Okazało się, że mieszkamy w sąsiednich miejscowościach, jego nazwisko sporo mi mówiło ale nigdy wcześniej się nie spotkaliśmy. Nasze pierwsze spotkanie było po 10 dniach rozmów, byłam sceptycznie nastawiona, ale było ok. Później spotykaliśmy się raz max. 2 razy w tygodniu. Któregoś dnia (jakieś 3 miesiące od naszego spotkania) chciałam go pocałować, ale on odwrócił głowę. Zabolało i stwierdziłam, że go odpuszczam sobie. Ochłodziłam nieco nasze kontakty, a wtedy on zaczął się starać. W maju zaprosił mnie na wspólny tygodniowy wyjazd. Stwierdziłam, że to ostatnia szansa, jeśli ma coś z tego być to będzie. No i jest. Poznaliśmy się w styczniu 2014 a w kwietniu 2016 będzie nasz ślub.
![]() ![]() Ma w sobie urok młodego chłopaka, jest pracowity, pomysłowy, czasami wkurzający, cudnie nam i w łóżku i w życiu. Nie zamieniłabym go na nikogo innego. Warto było tyle lat na niego czekać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż jest poznany na portalu randkowym. Konto założyłam, bo była wycieczka do wygrania. Wycieczki nie wygrałam, za to jako pierwszy zagadał mąż o naszym wspólnym hobby.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Najbliższe osoby i przyjaciółki wiedzą , że poznałam go przez Internet. Reszta zna wersje - impreza.
![]() A teraz o moim aktualnym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny wątek
![]() ![]()
![]() |
#15 | ||
Przyczajenie
|
Absolutnie się nie dziwię, że zrobiły odpowiednie wrażenie
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że sporo osób poznało swoich partnerów na sympatii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja też na Sympatii, ale się nie przyznajemy (TŻ nie chce, choć jeszcze w fazie gadułowania twierdził, że każda metoda dobra i nie ma obciachu-bo ja twierdziłam inaczej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja swojego księcia poznałam na fb przez totalny przypadek i w dodatku w okresie gdzie byłam zdania, że nie potrzebuje faceta. Połączyła nas wspólna grupa dyskusyjna i jak mój do mnie napisał po raz pierwszy to pomyślałam "Ee o co cho?
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Fajny watek!
Ja swojego lubego pozanalam na interoals.net Gdy zdecydowalam, ze wyjezdzam do Szwajcarii to wpadlam na pomysl, by poszukac sobie znajomych. Konto na interpalsie mialam od dlugiego czasu, bo wymienialam sie tam z normalnymi ludzmi pocztowkami. Kliknelam w rejon, ktory mnie zainteresowal i wyskoczyl jego profil. Nawet tu na wizazu ekscytowalam sie, ze to najfajniejszy chlop, jakiego w zyciu widzialam, on odpisal, potem zaczelismy pisac na skypie, ale nigdy nie rozmawialismy przez mikrofon, bo sie wstydzilismy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie poczytać. Ja trochę nie w temacie powiem, ale swojego ex poznałam przez Internet. I nie żałuję ze go poznałam i ze nie jesteśmy już razem. Dużo się od siebie nauczyliśmy,obydwoje uważam Jesteśmy bogatsi o nowe doświadczenia i o dziwo po zerwaniu, kontakt pozostał. Od czasu do czasu się spotykamy pogadać co tam u nas, ale para nie jestesmy. Może jak obydwoje bardziej dorosniemy i się trochę zmienimy to może kiedyś coś z tego bd, ale na obecną chwilę to nie.Warto poszukać kogoś w necie ale nie na siłę. Historię tu przed stawiane bardzo krzepiace. Przyszłym pannom młodym życzę wszystkiego najlepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Poznałam mojego Tż na jednym z popularnych chatow. Super nam sie pisalo, zaintrygowal mnie ale... balam sie go troche z powodu dosc sporej różnicy wieku
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Jumo83
|
Ja też poznałam męża przez Internet (najpierw byłam na 5 nieudanych randkach), moja koleżanka i siostra również i siostra męża mojej siostry też.
![]() Ale za to jedna moja kumpela od kilku lat chodzi na randki z facetami poznanymi przez internet i wciąż jest sama... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Kot_Behemot123 Czas edycji: 2015-10-29 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Najlepiej spotkac sie na zywo, w internecie kazdy moze byc wykreowana postacia... 10 lat to nieduzo, o ile ona nie ma 13, a Ty 23
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Chyba kiedyś podobny wątek już był,ale co tam też się pochwalę.
![]() Swojego tż poznałam na fotka.pl. Zobaczyłam jego zdjęcia i jak mnie coś trafiło. Od razu wiedziałam, że to jest ten. Dałam ocenę do jego zdjęcia a na drugi dzień wiadomość od niego. Aż łzy radości pojawiły się. Na początku długie rozmowy do nocy. Po ponad miesiącu spotkanie. I tak już prawie 4,5 roku razem. Dodam, że nikt negatywnie nie reagował, że poznaliśmy się przez internet. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
To i ja opowiem swoja historie
![]() Mój TŻ napisał do mnie pod koniec lipca 2013r na wizazu. Tak,na wizazu ale nie udziela się jakby co ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TZ jest starszy o 9 lat. Początkowo, jak pisałam wyżej, miałam mnóstwo obaw ale z czasem, w miare wzajemnego poznawania sie, odkryłam w nim bratnia dusze i teraz szczerze mówiąc mam w nosie ze Tz ma tyle lat ile ma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Mego męża poznałam w grze tekstowej w sieci i nie narzekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja sama nie poznałam chłopaka na stałe jednak moja koleżanka jest już teraz żoną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.