Jak pozbyæ siê tego ¿alu? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-04-27, 17:22   #1
Safe_and_sound
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69
Unhappy

Jak pozbyæ siê tego ¿alu?

Przez ca³y okres liceum podkochiwa³am siê w nauczycielu, marzy³am sobie o nim, ka¿da lekcja z nim by³a dla mnie czym¶ emocjonuj±cym i wyczekiwanym. Na wakacje je¼dzi³am do miasteczka z nadziej±, ¿e go ujrzê przypadkowo. Mia³am ¶wiadomo¶æ, ¿e jeszcze do szko³y wrócê...

A teraz? 2 dni do zakoñczenia roku. Zaczynam ju¿ czuæ strach, odcinam siê na si³ê od fantazji o nim(zmuszam siê do tego aby przestaæ marzyæ), bo wiem, ¿e to siê skoñczy. ¯e nigdy go nie zobaczê. Tylko "dzieñ dobry" ewentualnie jak go spotkam przypadkowo na ulicy. A¿ w koñcu utnie siê nawet to mówienie, bo mnie zapomni. Zero dyskusji, zero lekcji, nic... Nie bêdzie ¶miesznych momentów...
Czujê ogromny ¿al, pustkê, co¶ straconego. Mrowi mnie w nogach, ¿e to koniec. Obawiam siê te¿, ¿e wykasuje mnie ze znajomych na fb i wiêkszo¶æ klasy te¿.
Co¶ czuje, ¿e przep³acze du¿o godzin. A matura za pasem. Wszyscy mówi±, ¿e mi minie - taka kolej rzeczy, kiedy¶ bêdê siê ¶mia³a - ale teraz czuje, ¿e nie chce zapomnieæ, wci±¿ chce marzyæ (to by³o takie urocze, fajne uczucie). Ale równie¿ wstyd, ¿e taki kto¶ mi siê spodoba³.

To mnie strasznie przera¿a, ¿e jego wizja zostanie mi na d³ugo w umy¶le i nigdy ju¿ go nie zobaczê. A ta wizja zostanie... Bojê siê, ¿e zechce go zobaczyæ a nie bêdê mia³a mo¿liwo¶ci i sposobu.

Edytowane przez Safe_and_sound
Czas edycji: 2016-04-27 o 17:33
Safe_and_sound jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-27, 17:35   #2
ALL for LOVE
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 058
Dot.: Jak pozbyæ siê tego ¿alu?

Cytat:
Napisane przez Safe_and_sound Poka¿ wiadomo¶æ
Przez ca³y okres liceum podkochiwa³am siê w nauczycielu, marzy³am sobie o nim, ka¿da lekcja z nim by³a dla mnie czym¶ emocjonuj±cym i wyczekiwanym. Na wakacje je¼dzi³am do miasteczka z nadziej±, ¿e go ujrzê przypadkowo. Mia³am ¶wiadomo¶æ, ¿e jeszcze do szko³y wrócê...

A teraz? 2 dni do zakoñczenia roku. Zaczynam ju¿ czuæ strach, odcinam siê na si³ê od fantazji o nim(zmuszam siê do tego aby przestaæ marzyæ), bo wiem, ¿e to siê skoñczy. ¯e nigdy go nie zobaczê. Tylko "dzieñ dobry" ewentualnie jak go spotkam przypadkowo na ulicy. A¿ w koñcu utnie siê nawet to mówienie, bo mnie zapomni. Zero dyskusji, zero lekcji, nic... Nie bêdzie ¶miesznych momentów...
Czujê ogromny ¿al, pustkê, co¶ straconego. Mrowi mnie w nogach, ¿e to koniec. Obawiam siê te¿, ¿e wykasuje mnie ze znajomych na fb i wiêkszo¶æ klasy te¿.
Co¶ czuje, ¿e przep³acze du¿o godzin. A matura za pasem. Wszyscy mówi±, ¿e mi minie - taka kolej rzeczy, kiedy¶ bêdê siê ¶mia³a - ale teraz czuje, ¿e nie chce zapomnieæ, wci±¿ chce marzyæ (to by³o takie urocze, fajne uczucie). Ale równie¿ wstyd, ¿e taki kto¶ mi siê spodoba³.

To mnie strasznie przera¿a, ¿e jego wizja zostanie mi na d³ugo w umy¶le i nigdy ju¿ go nie zobaczê. A ta wizja zostanie... Bojê siê, ¿e zechce go zobaczyæ a nie bêdê mia³a mo¿liwo¶ci i sposobu.
Cytuje ku pamiêci, ¿eby¶ za miesi±c siê z tego ¶mia³a.
ALL for LOVE jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-27, 17:59   #3
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

przestañ pielêgnowaæ swoje uczucie do niego to szybciej ci przejdzie.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-27, 20:41   #4
201701300929
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 208

no wlasnie, z twojej wypowiedzi wynika,ze bardziej jestes zakochana w swoich fantazjach - i najpewniej idealizujesz go,

a on jest mlodszy/starszy/zonaty?
201701300929 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 10:40   #5
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Dwa miesi±ce bez widywania go codziennie, i przejdzie. Serio.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 11:47   #6
bernikula
mOLDerator

Wiadomo¶ci: 10 392

Po co sama siebie nakrêcasz, skoro wiesz, ¿e to i tak nie ma po pierwsze ¿adnej przesz³o¶ci, a po drugie- faktycznie za jaki¶ czas bêdziesz siê z tego ¶mia³a.

Insta
bernikula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 11:50   #7
ellen72
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 483

Jeszcze bez fantazjowania i bez sprawdzania na facebooku. I obawiam sie, ze potrwa to dluzej niz dwa miesiace. Chyba ze spodoba Ci sie jakis chlopak w miedzyczasie.

Nie wierze, ze zakochalas sie bez fantazjowania. Zakochanie trzeba na czyms zbudowac. Albo na rzeczywistym spotykaniu sie (prywatnie, nie w szkole) albo na fantazjach.
ellen72 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-04-28, 17:48   #8
Safe_and_sound
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Poka¿ wiadomo¶æ
no wlasnie, z twojej wypowiedzi wynika,ze bardziej jestes zakochana w swoich fantazjach - i najpewniej idealizujesz go,

a on jest mlodszy/starszy/zonaty?
Ma oko³o 50 lat, ¿onaty, dzieciaty.
Safe_and_sound jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 17:50   #9
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

a upartego móg³by byæ twoim dziadkiem!

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 20:17   #10
201701300929
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 208

Cytat:
Napisane przez Safe_and_sound Poka¿ wiadomo¶æ
Ma oko³o 50 lat, ¿onaty, dzieciaty.
to uwierz,ze przejdzie i to szybciej niz myslisz
201701300929 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-04-29 21:17:28

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.