|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Przyjęcie w plenerze
Wątków na temat ślubu w plenerze jest kilka. Moje pytanie dotyczy jednak przyjęcia /wesela. Czy któraś z Was organizowała swoje wesele/obiad/przyjęcie poślubne w takiej formie? Na co warto zwrócić uwagę przy planowaniu? Jak sprawdza się taka opcja w rzeczywistości?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjęcie w plenerze
My mieliśmy w planach takie wesele. Z racji wygody szukaliśmy hotelu/restauracji, która w swojej ofercie ma takie wesele, przy okazji ma namioty/podesty i inne potrzebne rzeczy. Znaleźliśmy dwie takie sale, które nam odpowiadały tym co oferują.
Niestety cenowo wychodziło to ciągle dużo a przy dużym weselu budżet mocno nadwyrężało. Osobno płaciło się za namiot (jego moduły bo na konkretną ilość jest konkretna ilość modułów a więc im więcej ludzi tym większa cena), do tego za każdy podest (nie polecam z tego rezygnować bo na trawie to żadna zabawa), trzeba też było doliczyć nagrzewnice (śmierdzące gazem i moim zdaniem zbyt niebezpieczne) gdyby zrobiło się zimno a to też przeliczne na ilość osób. Poza tym akurat w jednym miejscu takie wesela mogły się odbywać tylko do 22 w takiej formie, potem byłoby się trzeba przenieść do sali - a więc zamieszanie i dodatkowe koszty bo koszt menu i obsługi był tylko do tej 22. Druga sala została przez nas skreślona bo miała małe menu (takie eleganckie ą i ę) a cena nie była niska. Krótko mówiąc - nam wyszłoby to po prostu za drogo i zrezygnowaliśmy z takiej opcji. Choć nasza sala ma namiot przy sali, na pewno moglibyśmy tam zrobić wesele ale szczerze - sala jest ładniejsza niż taki namiot:P Myślę, że krótki obiad czy przyjęcie łatwiej byłoby zorganizować. Choć wiem, że są osoby na forum organizujące tak wesele całonocne. I problem może być z wyborem ogólnie. Mieszkam w Trójmieście i nie było tu zbyt wielu ofert takich wesel. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja akurat chciałam organizować samodzielnie w starym sadzie, a nie przy sali. Więc wszystko załatwiałabym sama. Ma to być w sumie bardziej obiad i kolacja niż wesele( na dodatek na mniej niż 50 osób. ) Ktoś ma podobne doświadczenia?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja organizuję wesele na 50 osób w plenerze. Jednak plener jest przy sali, tak więc jedzenie jest przygotowywane na bieżąco w kuchni restauracji
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
I co zrobisz w przypadku załamania pogody ? Ja bym się nie zdecydowała. Pogody nie przewidzisz. Może być tak, że zapowiada się słonecznie i ciepło a już w dniu wesela niespodziewanie najdzie burza.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
niestety Polska to nie Kalifornia.
Musisz mieć wariant B
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz o wielu rzeczach pomyśleć: - gdzie są toalety i ewentualnie jak je zorganizować - podest aby ludzie nie chodzili po trawie i aby w ogóle cała impreza odbywała się na podestach - nagrzewnice w razie chłodu - zamykany namiot - wentylatory - dobrze dobrane menu aby nic nie zrobiło się "trujące" gdy zawitają upały w ten dzień - ewentualne pomysły przed ochroną przed owadami - oświetlenie wokół czy w samym namiocie - znaleźć dobry catering przystosowany do serwowania dań na ciepło w takich warunkach Czy plan B byłby potrzebny? Nie uważam. Jak dobrze zorganizujesz i przemyślisz każdy aspekt to pogoda nic nie zepsuje bo będziecie na to przygotowani. Poszukaj firmy, która się tym zajmuje. My na taką trafiliśmy na targach ślubnych a teraz właśnie też okazało się, że nasza sala (właściciele) też się tym zajmują od 13 lat (ogólnie robią imprezy typu grille czy ogniska dla większej ilości osób a od jakiegoś czasu też pod namiotem). |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Ja chciałabym zorganizować takie wesele w okolicach stolicy i w bardziej odludnym miejscu i szukam inspiracji oraz doświadczonych w tym osób
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Moi znajomi mieli w Krasnodworze na Bemowie. Fajnie las dookoła. Mieli przyjęcie w plenerze tylko pod takim jakby klimatyzowanym zadaszeniem. Było super
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Pomysł bardzo fajny ale jest wiele do ogarnięcia, najważniejsze to prąd i kanalizacja. Organizując taką imprezę przy sali nie musimy się martwic tymi problemami ale wybierając jakieś odludne miejsce to kawał przygotowań
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Cytat:
O, to zaraz obok mojej uczelni I wygląda nieźle. Pewnie byłaś tam gościem? Jakieś uwagi co do organizacji lub miejsca?
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Takie przyjęcie w plenerze to warto uwiecznić filmem. Kamerzysta w taki dzień to podstawa najlepiej z dobrym sprzętem i doświadczeniem. Myślę, że byście byli zadowoleni z studio xxx, oni działają na terenie całej Polski i nie tylko.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-21 o 22:51 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisalam Ci wiadomosc prywatna z propozycjami miejsc )) sprawdz
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Pomysł brzmi super, ale ja chyba mimo wszystko bałabym się nieprzewidywalności pogody. A stawiać namiot na taką ilość osób to trzeba by naprawdę spory kawał terenu mieć na wyłączność. Ech, chciałoby się takiego ślubu jak w Stanach
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
To ja zadam tu pytanie, żeby nowego wątku nie tworzyć.
Dziewczyny, które miały lub będą mieć wesele w plenerze/na trawie - jakie buty miałyście/macie? Zupełnie płaskie, przebierałyście po ceremonii czy jakieś na słupku? Ja się waham między szpilkami na ślub i przebraniem na płaskie baletki/tenisówki na weselu a jakimiś na słupku stabilnymi, dobrze dopasowanymi ze skóry. Sukienkę będę mieć krótką, więc widać będzie tak czy siak, wątpię, że będą tańce, raczej w stylu coctail party będzie, no ale jak ktoś mnie poprosi to nie odmówię. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

I wygląda nieźle. Pewnie byłaś tam gościem? Jakieś uwagi co do organizacji lub miejsca?