Przyjęcie w plenerze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 11:40   #1
deep_blue
Raczkowanie

Przyjęcie w plenerze

Wątków na temat ślubu w plenerze jest kilka. Moje pytanie dotyczy jednak przyjęcia /wesela. Czy któraś z Was organizowała swoje wesele/obiad/przyjęcie poślubne w takiej formie? Na co warto zwrócić uwagę przy planowaniu? Jak sprawdza się taka opcja w rzeczywistości?
deep_blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-26, 11:59   #2
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Przyjęcie w plenerze

My mieliśmy w planach takie wesele. Z racji wygody szukaliśmy hotelu/restauracji, która w swojej ofercie ma takie wesele, przy okazji ma namioty/podesty i inne potrzebne rzeczy. Znaleźliśmy dwie takie sale, które nam odpowiadały tym co oferują.
Niestety cenowo wychodziło to ciągle dużo a przy dużym weselu budżet mocno nadwyrężało. Osobno płaciło się za namiot (jego moduły bo na konkretną ilość jest konkretna ilość modułów a więc im więcej ludzi tym większa cena), do tego za każdy podest (nie polecam z tego rezygnować bo na trawie to żadna zabawa), trzeba też było doliczyć nagrzewnice (śmierdzące gazem i moim zdaniem zbyt niebezpieczne) gdyby zrobiło się zimno a to też przeliczne na ilość osób. Poza tym akurat w jednym miejscu takie wesela mogły się odbywać tylko do 22 w takiej formie, potem byłoby się trzeba przenieść do sali - a więc zamieszanie i dodatkowe koszty bo koszt menu i obsługi był tylko do tej 22.
Druga sala została przez nas skreślona bo miała małe menu (takie eleganckie ą i ę) a cena nie była niska.

Krótko mówiąc - nam wyszłoby to po prostu za drogo i zrezygnowaliśmy z takiej opcji. Choć nasza sala ma namiot przy sali, na pewno moglibyśmy tam zrobić wesele ale szczerze - sala jest ładniejsza niż taki namiot:P

Myślę, że krótki obiad czy przyjęcie łatwiej byłoby zorganizować. Choć wiem, że są osoby na forum organizujące tak wesele całonocne.

I problem może być z wyborem ogólnie. Mieszkam w Trójmieście i nie było tu zbyt wielu ofert takich wesel.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-26, 20:04   #3
deep_blue
Raczkowanie

Ja akurat chciałam organizować samodzielnie w starym sadzie, a nie przy sali. Więc wszystko załatwiałabym sama. Ma to być w sumie bardziej obiad i kolacja niż wesele( na dodatek na mniej niż 50 osób. ) Ktoś ma podobne doświadczenia?
deep_blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 08:57   #4
Arya90
Zakorzenienie

Ja organizuję wesele na 50 osób w plenerze. Jednak plener jest przy sali, tak więc jedzenie jest przygotowywane na bieżąco w kuchni restauracji

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-30, 12:09   #5
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deep_blue Pokaż wiadomość
Ja akurat chciałam organizować samodzielnie w starym sadzie, a nie przy sali. Więc wszystko załatwiałabym sama. Ma to być w sumie bardziej obiad i kolacja niż wesele( na dodatek na mniej niż 50 osób. ) Ktoś ma podobne doświadczenia?
I co zrobisz w przypadku załamania pogody ? Ja bym się nie zdecydowała. Pogody nie przewidzisz. Może być tak, że zapowiada się słonecznie i ciepło a już w dniu wesela niespodziewanie najdzie burza.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-31, 00:53   #6
Elfir
Zakorzenienie

niestety Polska to nie Kalifornia.
Musisz mieć wariant B

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 17:02   #7
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deep_blue Pokaż wiadomość
Pomysł jest fajny, w Trójmieście jest firma, która pomaga zorganizować takie imprezy - mają namioty i wszystko co potrzeba.

Musisz o wielu rzeczach pomyśleć:
- gdzie są toalety i ewentualnie jak je zorganizować
- podest aby ludzie nie chodzili po trawie i aby w ogóle cała impreza odbywała się na podestach
- nagrzewnice w razie chłodu
- zamykany namiot
- wentylatory
- dobrze dobrane menu aby nic nie zrobiło się "trujące" gdy zawitają upały w ten dzień
- ewentualne pomysły przed ochroną przed owadami
- oświetlenie wokół czy w samym namiocie
- znaleźć dobry catering przystosowany do serwowania dań na ciepło w takich warunkach

Czy plan B byłby potrzebny? Nie uważam. Jak dobrze zorganizujesz i przemyślisz każdy aspekt to pogoda nic nie zepsuje bo będziecie na to przygotowani.

Poszukaj firmy, która się tym zajmuje. My na taką trafiliśmy na targach ślubnych a teraz właśnie też okazało się, że nasza sala (właściciele) też się tym zajmują od 13 lat (ogólnie robią imprezy typu grille czy ogniska dla większej ilości osób a od jakiegoś czasu też pod namiotem).
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 16:20   #8
Tigris
Przyczajenie

Ja chciałabym zorganizować takie wesele w okolicach stolicy i w bardziej odludnym miejscu i szukam inspiracji oraz doświadczonych w tym osób
Stary 2015-10-07, 16:36   #9
ParaBucha
BAN stały

Moi znajomi mieli w Krasnodworze na Bemowie. Fajnie las dookoła. Mieli przyjęcie w plenerze tylko pod takim jakby klimatyzowanym zadaszeniem. Było super
ParaBucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 16:40   #10
Affetto
Przyczajenie

Pomysł bardzo fajny ale jest wiele do ogarnięcia, najważniejsze to prąd i kanalizacja. Organizując taką imprezę przy sali nie musimy się martwic tymi problemami ale wybierając jakieś odludne miejsce to kawał przygotowań
Affetto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-08, 01:03   #11
Tigris
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedzi
Cytat:
Napisane przez ParaBucha Pokaż wiadomość
Moi znajomi mieli w Krasnodworze na Bemowie. Fajnie las dookoła. Mieli przyjęcie w plenerze tylko pod takim jakby klimatyzowanym zadaszeniem. Było super

O, to zaraz obok mojej uczelni I wygląda nieźle. Pewnie byłaś tam gościem? Jakieś uwagi co do organizacji lub miejsca?
Stary 2015-12-20, 13:57   #12
luca185
BAN stały

Takie przyjęcie w plenerze to warto uwiecznić filmem. Kamerzysta w taki dzień to podstawa najlepiej z dobrym sprzętem i doświadczeniem. Myślę, że byście byli zadowoleni z studio xxx, oni działają na terenie całej Polski i nie tylko.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-12-21 o 22:51 Powód: Reklama.
luca185 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 20:53   #13
parasololka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tigris Pokaż wiadomość
Ja chciałabym zorganizować takie wesele w okolicach stolicy i w bardziej odludnym miejscu i szukam inspiracji oraz doświadczonych w tym osób

Napisalam Ci wiadomosc prywatna z propozycjami miejsc )) sprawdz
Stary 2016-01-15, 12:44   #14
vandis
Przyczajenie

Pomysł brzmi super, ale ja chyba mimo wszystko bałabym się nieprzewidywalności pogody. A stawiać namiot na taką ilość osób to trzeba by naprawdę spory kawał terenu mieć na wyłączność. Ech, chciałoby się takiego ślubu jak w Stanach
vandis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 21:09   #15
201701261449
Konto usunięte

To ja zadam tu pytanie, żeby nowego wątku nie tworzyć.
Dziewczyny, które miały lub będą mieć wesele w plenerze/na trawie - jakie buty miałyście/macie?
Zupełnie płaskie, przebierałyście po ceremonii czy jakieś na słupku? Ja się waham między szpilkami na ślub i przebraniem na płaskie baletki/tenisówki na weselu a jakimiś na słupku stabilnymi, dobrze dopasowanymi ze skóry. Sukienkę będę mieć krótką, więc widać będzie tak czy siak, wątpię, że będą tańce, raczej w stylu coctail party będzie, no ale jak ktoś mnie poprosi to nie odmówię.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 13:23   #16
CptCook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smellsliketeenspirit Pokaż wiadomość
To ja zadam tu pytanie, żeby nowego wątku nie tworzyć.
Dziewczyny, które miały lub będą mieć wesele w plenerze/na trawie - jakie buty miałyście/macie?
Zupełnie płaskie, przebierałyście po ceremonii czy jakieś na słupku? Ja się waham między szpilkami na ślub i przebraniem na płaskie baletki/tenisówki na weselu a jakimiś na słupku stabilnymi, dobrze dopasowanymi ze skóry. Sukienkę będę mieć krótką, więc widać będzie tak czy siak, wątpię, że będą tańce, raczej w stylu coctail party będzie, no ale jak ktoś mnie poprosi to nie odmówię.
My będziemy robić 2 imprezki plenerowe po ślubie, planujemy zdecydowanie trampki i luźne ciuchy

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości