![]() |
#1 |
BAN stały
|
Ciepło i Modnie !? Możliwe ... ?
Wierzycie w to, że naprawde pzry temp np minus 10 stopni mozna wygladac modnie a przy tym nie marznac !?
Ja przy takich warunkach atmosferycznych, jakie panuja w ostatnich dniach, zaczynam w to niestety watpic ... Wszytskie ładne rzcezy, ktore mi sie podobaja leza na dnie szafy ... A ja zakladam pod rurki 2 pary rajstop, na to 3 swetry !!! kurtka eskimoska, a na to kaptur na glowe, do tego 2 szaliki, rekawiczki 2 pary Czuje sie fatalnie, tak grubo poubierana ... Jakbym brala udział w jakieś wyprawie na Himalaje, a nie szła na uczelnie !!! Mi przy takiej temp. jest juz obojetne co na sobie mam, bye było cieplo ![]() ![]() I Z powdziwem patrze na modnie i lekko poubierane dziewczyny, bo ja tez bym tak chciala ale nie moge, bo straaaasznie marzne Jak wy sobie z tym radzicie 1. Należycie do tej szczesliwej grupy, ktora nie musi nosic czapki i miec odkryta szyje i tak paradowac z usmiechem na ustach 2. jesteście w takiej desperacji jak ja !? 3. Czy może ubieracie sie bardzo ciepło i modnie zarazem ?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Ciepło i Modnie !? Możliwe ... ?
A akcie desperacji rozważam zakup takich butow, ktore wprawdzie niespecjlanie mi sie podobaja,
ale nie widzialam nigdzie zadnych cieplych butów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
hmmm niepodobaja mi sie buty !!
Ale wiem z doswiatczenia ze ubieranie 2 par rekawiczek to nie jest dobry pomysl ... ktos mi to kiedys wytlumaczyl ze jeszcze gorzej, nawet wiedzialam dlaczego ale zapomnialam ;p hehe wiec nie polecam ![]() Jak masz dobra kurtke to powinno byc spoko ![]() Mi wystarczaja zimowe buty, zimowa kurtka, grube rajtki (hihihi), rekawiczki, szaliczek, dlugi gruby golf ![]() 3maj sie ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja mam takie szczescie, ze mi jest zawsze ciepło, nie ważne czy jest -5 czy -20 , zawsze paraduje bez czapki, bez rajstop i w krutkiej kurteczce, ale oczywiście nosze mega długie swetry, bo nie moge wyjśc na taki mróz jak mam odkryte nerki!!! dlatego longi i mega długaśne swetry kupuje jeden za drugim
![]() ![]() ![]() a co do bucików, to nie sa takie zle, ale jakby nie mialy tego bialego futerka, to bylyby ladniejsze, ale to tylko moja opinia ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię marznać, nie ma to jak lato albo chociaż wiosna.
W taką pogodę, jak teraz, idę na kompromis. Ubieram się w miarę ciaplo. Noszę płaszcz przed kolna, nie wyobrażam sobie ubrania kurtki choc mam taką trochę poza biodra. Ubieram rękawiczki i gruby szalik (czasami i tak coś mi wieje po szyji). Nie mogę się natomiast przełomać do czapki. Nie ubieram i już. Ile się już na ten temat nasłuchałam, to szkoda słów. Oprócz tego noszę ciepłe, grube swetry, rajstopy ( niezawsze), skarpetki. W tym roku zima mnie zaskoczyła, ja już o wiosnie mysłałam, a tu niespodzianka ( w sumie to było do przewidzania, ale miałam nadziję, że nie bedzie tak żle). Wolę już ubierać się tak, niż paradować, przy minusowych temperaturach z nerkami na wierzchu i 10 centymetrowych obcasach.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
no co Wy, dziewczyny!! Z zimy trzeba się cieszyć, chyba nie chcecie jeszcze skutków globalnego ocieplenia ?
![]() oczywiście to taki mały żarcik. Jednak jak dla mnie temperatura - 10 jest idealna ![]() Stellios, może pokombinujesz z fajnymi czapkami i szalikami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
M ODNIE HEHEHE A CZEMU NIE??? ALE TO KWESTIA GUSTU JAK SIĘ KOMU PODOBA....
JA UWIELBIAM ZIMĘ PRZEZ CZAPKI ![]() TERAZ CIĘŻKO MI SIĘ Z NIMI ROZSTAĆ BUCIKI NOSZE SASZKI BO W NICH I CIEPŁO I WYGODNIE I FAJNIE WYGLĄDAJĄ ![]() ![]() .....INWESTUJĘ W DODATKI BROSZKI I PAKI ,KORALE ALE BARDZIEJ DELIKATNE CO NIE ZNACZY NUDNE W FORMIE ...DODAJE TO LEKKOŚCI ZIMOWYM CIUSZKĄ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Zdrowie najważniejsze.W zimie rezygnuję z modnych ubrań.Wolę to niż marznąć.Czapka obowiązkowa, rajstopy pod spodnie też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do tematu to ja wkładam kaptur na głowe i i tak nikt mnie nie poznaje wiec raczej mi nie zależy na modnych ciuchach w zimie ![]() ale to chyba nie moda jest problemem. niby wiadomo jaki mamy w polsce klimat, a ja nie nigdy nie kupiłam w żadnym sklepie kurtki w której czułabym się naprawdę komfortowo, nie mówiąć już o butach... o ciepłe kozaki jest bardzo trudno, szczególnie jeśli się jest takim zmarźluchem jak ja :/
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Widziałąm w teleekspresie reportaż o podobnych butach taki jak te
![]() buty mi się podobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie jakoś pomieniło i już nie jestem takim zmarzluchem
nie wyobrażałam sobie zimą wyjść bez rajstop pod spodniami czy koszulką z długm rękawem pod grubym swetrem. Ale teraz jest mi ciepło ![]() nie noszę rajstop, same spodnie tylko, na nogogi podkolanówki takie cieniutkie jak rajstopy. spodnie koszulka na ramiączkach i sweterek Ale juz koniecznie płaszczyk przed kolana, gruby szalik i rękawiczki, na głowę ciepły kaptur [o czapce zapomnij] Ubieram się tak żeby mnie nie przewiało, żeby nic nie było odkryte i żeby było mi ciepło.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja też się czuję fatalnie tak grubo ubrana
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
zapomniałaś dodać jeszcze czwartą grupe osób, która woli wyglądać modnie i marznąć niż niemodnie i ciepło
![]() bo nie wierze by przy minus 5 stopniach było ciepło w kurteczce po pępek gdy sie gdzieś siada i pochyla i całe plecy gołe i wole wyglądać niemodnie w dwóch parach rękawiczek. nie sie ktoś śmieje. a mam to gdzieś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
CZEMU 2 PARY RĘKAWICZEK UWAŻAVIE ZA NIE MODNE???
HEHEHHEHE MOŻE TO NOWA MODA I CO ZLE KOMUŚ Z TYM ??? MI WYSTARCZA JEDNA PARA ALE W TOREBCE NOSZĘ 2 PARĘ BO MAM SKŁONNOŚĆ DO GUBIENIA RĘKAWICZEK ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja równiez tej zimy nie cierpie
![]() ![]() ![]() W stopki nie jest mi zimno, bo mam takie kozaczki,że zdołam założyć ciepłe skarpety nawet x2 ![]() Nogawki chowam do spodni, więc nic mi nie podwiewa. Nie moczą się spodnie,więc jak przyjde do kogoś i zdejmę butki to spodnie suchutkie ![]() Szalik natomiast muszę mieć, nie lubię,gdy mi w szyje zawiewa, no i poza tym musze dbać o migdałki ![]() Czapek nie noszę, bo nie lubię. Chyba że basebolówke ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
diara.sweet nam to uświadomiła
![]() się edytuję i wrócę do tematu. w stopy nie jest mi zimno, więc wystarczą zwykłe lekko ocieplane butki. Sweter jeden (golf), ewentualnie pod nim cos cienkiego. Okrycie wierzchnie to sztruksowy płaszcz do kolan, nie lubie jak mi cos gdzies podwiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
♥
|
a mi w zime zawsze zimno
![]() choć ostatnio tzn niedziele ubrałam grube rajstopy na to grube skarpetki buty zimowe( ledwością wciskłam stope ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Hmmm...wydaje mi się, że możliwe, ale to zależy od krążenia krwi danej osoby
![]() Na nogach wiele się nie przemieszczam, dlatego nie muszę ubierać na siebie tony swetrów, golfów itp. Na uczelnię mam 5 minut, a w inne miejsca docieram samochodem. Także w zupełności wystarcza mi czapka, szalik i jedna para rękawiczek. Mam natomiast problem z butami, marznę w każdych. Wystarczy, że zrobię 2 kroki i już mi zimno w stopy. Również w akcie desperacji rozważałam zakup EMU. Ni to ładne, ni to kształtne, ale podobno ciepłe i to mnie przekonuje. Raczej na tą krótszą wersję decydowałabym się.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Mi ostatnio tak cudnie przemokły saszki że byłam strasznie wściekła! Nienawidzę mieć przemoczonych butów.
![]() Żeby było trochę cieplej, można spróbować z wkładkami termicznymi do butów. Ja jeszcze nie sprawdzałam. http://www.allegro.pl/item159448713_...w_25_5_cm.html Ja noszę czapkę, szalik, rękawiczki, niezbyt gruby płaszcz i coś cieplejszego pod spód i nie jest źle. Najgorzej mam z butami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
BAN stały
|
Cytat:
A ja kiedys miałam te krótkie i nie czułam się dobrze, nie dośćze to wielkie ![]() ![]() ![]() Dlatetego ja wolalabym jednak dłuższe Cytat:
Nad tymi wkladkami zastanawialam sie juz w listopadzie, kiedy TZ kupowala sobie poradne buty na zime w sklepie z odzieza, ktora wyglada jak na wyparyw w Himalaje ![]() Myslisz ze umozliwily by noszenie tych deichmannowskich saszek w zimie ?! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam takie dłuższe saszki, z Allegro, wyglądają jak kalosze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
hmmm trzeba będzie spróbowac tych wkładek innego wyjścia nie widzę...w moich ofecerkach mi strasznie zimno...w ogóle zawsze mi zimno w stopy,cos okropnego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja jestem zmarzluchem. I niestety zima wyznaje zasade ubioru taka - wloz na szybko to co masz pod reka, bylbeby bylo cieple. Mam taka WIELKA kurtale z Diversa, ktora dodaje mi 20 kg i w ktorej sie topie, jest mi w niej w umiarkowanie cieplo
![]() ![]() A jeszcze pare dni temu chcialo mi sie cokowliek ze soba zrobic fajnego ![]() Co do tych 2 par rekawiczek - chodzi pewnie o to by sie nie przegrzac. Niedogrzanie zdrowsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ekh.... niestety jestem osobą, która szybko marźnie... czyli tzw. zmarźluchem ;/ Ale to nie przeszkadza, żebym się mdnie ubierała i zawsze wyglądam jakoś inaczej i wyróżniam się z tłumu (czyt. modnie, ponieważ u Mnie taka wiocha ;/ ). Chociaż założe nieraz takie ciuchy, że zmarzłam w nich, ale założyłam ponieważ np. taka bluzeczka cieniutka psaowała mi do spódnicy za kolana ;D
A co do butów to chodzę w muklukach i szczerze to muszę sobie kupić jakieś nowe buciki, ponieważ mukluki nie nadają się na zime, bo przesiekają ;/
dieta! ![]() ![]() 21.08.09 - zdane prawko. ![]() Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2007-01-28 o 02:57 Powód: post pod postem, prosze uzywac Edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
ja jestem mega zmrzluchem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jakos nie za bardzo moge sie z wami zgodzic... Moim zdaniem obecna moda jest wporst idealna na zime: longi, dlugie, grube swetry, welniane plaszcze, cieple, kolorowe rajstopy, styl ubioru na cebulke: ja osobiscie uwielbiam
![]() ![]() ![]() Co do butow emu - moze i na swiezy, zmarzniety sniezek beda ok, ale odnosze wrazenie ze na chlapie bardzo szybko przemokna, ogolnie jestem anty na zamszowe buty zima, raz juz poplnilam blad kupujac takie, niby ocieplane a przemakaly w 5 min, porazka. Nadaja sie raczej na sucha pogode, a nie na snieg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Papiszynka- masz absolutną rację. Wiocha. Świecenie golizną nigdy mi się nie podobało, a już w zimie-dramat. Odnoszę wrażenie że takie obnażanie ma na celu przyciąganie płci przeciwnej, ale na takie gołe nery zwykle lecą mężczyźni o iq nie wyższym niż temperatura na dworze ![]() Ja sobie biegam w płaszczyku, ciepłym szaliku i kozaczkach, a jak jest naprawdę zimno to zakładam czapkę "papaszkę" i po krzyku ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
nie moge sie przelamac do czpek w kazdej wygladam koszmarnie, a jak juz wloze to wszystko mnie drapie, cisne
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Martek88 Czas edycji: 2007-02-03 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Ja przy obecnej temperaturze noszę 2 pary długich rękawów ( swetry, bluzki itd) długie spodnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.