|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
praca jako przewodnik miejski/tereonowy
Hej. Mam pytanie dotyczące pracy jako przewodnik. Obecnie pracuję na umowę zlecenie z jednym z państwowych muzeów. Jednak kiedy stracę status studenta - stracę tę pracę
![]() Jednak taka forma pracy bardzo mi się spodobała. Chciałabym w przyszłości pracować jako przewodnik na miasto wojewódzkie oraz całe województwo. Jednak kompletnie nie wiem, co zrobić, aby takim przewodnikiem zostać. Wiem, że są organizowane kursy przez PTTK lub inne organizacje, ale nie wiem, czy jedne sa lepsze, inne gorsze, czy ktorejs z nich egzamin "bardziej sie liczy". Kursy nie są tanie - najmniej to 1000 zł dlatego chce to wszystko powaznie prezmyśleć. Zdam egzamin - i co dalej? Gdzie szukać pracy? Wiem, ze duzo osob zaklada dzialanosc i w ten sposob wynajmuje swoje uslugi. Czy ktoś coś wie na ten temat? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: praca jako przewodnik miejski/tereonowy
Cytat:
Gdzie szukać pracy? W biurach turystycznych organizujących wycieczki lub własna działalność. Najlepiej jeśli znasz języki obce. Można też dodatkowo rozważać ogarnięcie uprawnień orgzanizatora turystyki (potrzebny specjalny wpis do rejetru) i wtedy mógłbyś organizować np. dobowe albo dłuższe wycieczki i dodatkowo oprowadzać. Niestety to tyle co wiem, sama zastanawiałam się nad takim kursem, ale dla przewodnika górskiego :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.