Bilans poświąteczny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-24, 20:45   #1
Midi
Zakorzenienie

Unhappy

Bilans poświąteczny

Może jak się okaże, że ofiar diety około-bożonarodzeniowej (która jakoś w praktyce nie ma za wiele wspólnego z postem...) jest więcej, to mi się nastrój poprawi
Przyjechałam na 20 dni do rodziców, dziś mija dzień 16-sty. Zważyłam się od razu po przyjeździe - było 59 kg. A dziś - 64 Miarki krawieckiej tu nie mam, więc nie sprawdzę, jak się ma moja zanikająca talia (ale łatwo to sobie wyobrazić...).
Właściwie to "tylko" przestałam zupełnie ćwiczyć i żarłam wieczorami lody i owoce, może też trochę więcej na śniadanie niż zwykle. No i wystarczyło... Ciekawe, ile czasu zajmie mi wracanie do normy...
A jak Wy przetrwałyście?
Aha - wszystkiego najlepszego dla wszystkich Fitnessek!
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-24, 21:03   #2
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Dot.: Bilans poświąteczny

Łatwo przyszło, łatwo przeminie [oby w tym przypadku się się sprawdziło]
Midi, ważne, że zdajesz sobie sprawę, że nagrzeszyłaś porządnie Wiesz też jak temu zaradzić i wrócić do poprzedniej wagi a więc: DO DZIEŁA

U mnie okres świąt nałożył się na PMS. Mnóstwo stresów sama sobie od ostatnich dni stwarzam, zabijam jedzeniem. Podejrzewam, ze waga wskazuje więcej o ok. kilo, dwa ale nie myślę o tym. Staram się z tego 'wyjść' i już nie mogę doczekac się jutra

Pomyśleć, że kiedyś jedzenie w takich ilościach to był chleb powszedni ;]
Stary 2005-12-24, 21:34   #3
Midi
Zakorzenienie

No... niby zdaję sobie sprawę, że jest źle, ale mam też świadomość, że nie muszę się jakoś strasznie pilnować, bo nie mam nadwagi, więc raczej przez nabliższe 4 dni, które nam zostały do wyjazdu od rodziców, będę dalej ŻREĆ Ja ma strasznie słabą wolę i jestem łakomczuchem co się zowie...
Ale od 29-ego grudnia zaczynam jakieś ekspiacyjne ćwiczenia
Stary 2005-12-24, 22:58   #4
wredne_slonko
Rozeznanie

Ehh na bilans troszkę za wcześnie, bo dziś wigilia, ale ja już przez ostatnie pół roku przytyłam 4 kilo.. Przez święta pewnie odpuszcze sobie ćwiczenia. Nie mam zamiaru wchodzić na wage, ani teraz ani po świetach. Po co mam sobie psuć humor Myślę, że się zważę dopiero pod koniec stycznia kiedy już wróce do normalnego trybu jedzenia i ćwiczeń

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
wredne_slonko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-24, 23:27   #5
vinca_minor
Raczkowanie

a ja schudłam 3kg ćwiczę intensywnie od tygodnia. nawet dzisiaj odpuściłam sobie obżarstwo zjadłam porządną ilość uszek z barszczem, średnią porcję karpia i ziemniaków... i to jakby zamiast obiadu... ajjj dumna z siebie jestem
vinca_minor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 07:49   #6
vadi
*sportaddict*

Ja za to w Wigilię napewno zmieściłam się w 2000 kcal, zjadłam ok 1800-1900, dobrze, że miałam ze sobą Ukochanego, któremu oddawałam 2/3 wszystkiego W każdym razie póki co na wadze bez zmian A dzisiaj jeszcze spotkanie z dziadkami i babcią, która chlipie nieszczęśliwa, że "nie smakuje", jeśli ktoś nie chce 5. dokładki
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 11:00   #7
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@

napewno 2-3 kilo cięższa
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-25, 11:03   #8
beoneself
Zakorzenienie

Ojj na pewno jestem cięższa... Tymbardziej, że właśnie jestem bardzo zajęta raczeniem się czwartym pierniczkiem
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 11:42   #9
inch
Zakorzenienie

Midi po powrocie do 'normalnego' zycia wszystko wroci do normy; zaczniesz cwiczyc a takich slodkosci i pysznosci po prostu juz nie bedzie

Pozdr!
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 15:26   #10
anka85
Raczkowanie

Talking Dot.: Bilans poświąteczny

A ja sie zwazylam i to byl błąd. 3kilo do przodu nawet nie wiem kiedy wygladam jak(glownie moja talia zmienila wymiary) troche mi to humor popsulo,ale wiem ,ze po swietach wroce do normalnego jedzenia i treningow,tym samym wroce do normalnej wagi
anka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 16:43   #11
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

naprawdę tyjecie na stałe w czasie Swiąt? to kilogramy przejsciowe. O ile w ogóle kilogramy...Przecież trzeba byłoby jeść non stop i to w wielkich ilościach, by przytyc.

Nie ma co więc się aż tak bardzo "martwić".

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2005-12-25 o 19:27
suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 19:14   #12
martusieńka
Raczkowanie

u mnie 3,5 kilo wiecej :/ jestem maskrycznie przejedzona dlatego jutro dzień oczyszczania na samych owockach .. potem wracam do normlanego jedzenie i mam nadzije że te nadprogramowe kilogramy szybko znikną
martusieńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 20:19   #13
vadi
*sportaddict*

U mnie dzisiaj trochę gorzej, ale i wczoraj i dziś ćwiczyłam, w sumie przez te 2 dni zjadłam maksymalnie 4500 kcal., więc teoretycznie nie powinno mi przybyć nawet 1 kg [7000 kcal.] Pozatym ćwiczę, ćwiczę i robię postępy ale zostało mi sporo słodyczowych prezentów... ehh...
Stary 2005-12-25, 20:37   #14
Nati02
Zakorzenienie

A ja utrzymuje to co postanowilam wczesniej, tylko brzuszek troszke okrąglejszy- pewnie temu, ze jem słodycze i mam okres.
Ale bedzie dobrze
Stary 2005-12-26, 17:34   #15
okretka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do okretka

Cytat:
Napisane przez suzana
Przecież trzeba byłoby jeść non stop i to w wielkich ilościach, by przytyc.
Oj, Suzana, niektórzy jedzą NON STOP Cały dzień przy stole... ehh w końcu święta
okretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 17:37   #16
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

nie wyobrażam sobie, by zjeść tyle, by przytyć na stałe. Trzeba byłoby mieć chyba kilka żołądków

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-12-26, 17:44   #17
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Niekoniecznie trzeba jeść non stop, żeby przytyć. Wszystko zależy od przemiany materii. Ja mam bardzo wolną. Odkąd przesiaduje u rodziców przybyło mi 3kg. Nie jem non stop, tylko to co jem, do dietetycznych rzeczy nie należy, a że smaczne, to na porcjach też nie oszczędzam. Ale nie martwie się tym zbytnio, bo widzę, że mam po prostu wypchany brzuch. Owszem, w inne częsci ciała mi też delikatnie poszło (czuję po ubraniach), ale wiem jak temu zaradzić. Nie muszę eksperymentować i zastanawiać się co pomoże. To co pomogło raz (dietka i ćwiczenia) pomoże i teraz. Także zaraz po Nowym Roku - miesiąc diety 1000kcal + opracowany wcześniej zestaw ćwiczeń.

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 17:47   #18
misia_bella
Zakorzenienie

Ja to nawet nie mam zamiaru stawać na wagę
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 17:50   #19
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Ewa mam na myśli "przytycie świąteczne", które "schodzi" po paru dniach. Tak jak napisałaś -to nic innego jak "wypchany brzuch".

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-26, 17:58   #20
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Zgadzam się Suzy, tylko u mnie często to "przytycie świateczne" przeradza się w "normalne" przytycie z prostego powodu - rozciągnięty żołądek. Po takiej świątecznej wyżerce, gdy już wracam do normalnych posiłków, odczuwam głód znacznie częściej i znacznie szybciej, niż wcześniej. Więc bez silnej woli się nie obejdzie... Ale najważniejsze to mieć plan.

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 18:31   #21
Izumi
Wtajemniczenie

Hej wiecie co? Powiem wam coś NIE MA SIĘ CZYM PRZEJMOWAĆ! Odchudzam sie 2 miesiące i chociaż z ciążkim sercem przystępowałam do tych świąte, to wiecie cosobie pomyślałam? PRZECIEŻ TAKIE ŚWIĘTA SĄ TYLKO RAZ W ROKU! CZEMU NIBY MIAŁABYM SIĘ WIĘC PRZEJMOWAĆ TYM, ŻE NP. NIE ZMIESZCZĘ SIĘ W 1000KCAL? NASTĘPNE TAKIE ŚWIĘTA DOPIERO ZA ROK!!! DO TEGO CZASU 10 RAZY (jak nie węcej) ZDĄZĘ SIĘ POZBYĆ TEGO CO ZJADŁAM PRZEZ TE ŚWIĘTA Więc dziewczynki... nie przesadzajce I cieszcie się tymi świętamijak i Nowym roczkiem wznoszę toast pierniczkowy na waszą cześć!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 19:07   #22
vadi
*sportaddict*

Popieram Mądrze gada
Stary 2005-12-26, 20:06   #23
okretka

GG do okretka

Hm, moje świąteczne grzeszki to głównie ok. 25 kawałków różnych rodzajów ciast ) I spora część z nich - po godz. 20 Eh, a przez godziną jeszcze duuuuży kawał chałwy, której nigdy nie jem :| Najgorsze jest to, że ja nigdy nie jem z głodu [bo go praktycznie nie odczuwam], tylko jem, bo widzę, że jest coś do zjedzenia ehh..

Jak myślicie, czy mam dobry pomysł w związku z jutrzejszym dniem? - zamierzam jeść tylko owoce i warzywa - żeby dać odpocząć żołądkowi No i popijać to wodą (albo wodą z cytrynką? ) Czy takie jednodniowe oczyszczanko wpłynie zauważalnie na mój organizm?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-26, 20:22   #24
fuksjaa

U mnie jest okropnie.
Nie warto pisać.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 20:24   #25
Pyra1990
Zakorzenienie

okretka ja dzisiaj to zaszalalam. Nie chcialo mi sie jesc, ale wszamalam te 2 kawałki ciasta A tak pozostale dni to sie trzymalam dobrze, nic slodkiego. I dzisiaj nie dalam rady i to ciasto schrupalam i fure wszystkiego, ze czuje pelen brzuch. Jutro dietka oczyszczajaca

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 20:26   #26
okretka

GG do okretka

Pyra, a jaką dietkę planujesz?
Stary 2005-12-26, 20:33   #27
blondie82
Raczkowanie

a ja chyba nie utylam,a w kazdym razie nie czuje sie ciezko.jadlam 3 razy dziennie i nie oszczedzalam sie,no bo swieta sa raz w rokuale tez nie mialysmy w domu nic kupowanego,wszystko zrobilysmy same:mieska duszone,tluszcz wykapal,barszcz nie tuczy,rybka to samo zdrowie...no i pilam miete raz dziennie,na wszelki wypadek a ciasto mialysmy tylko makowe,a ja nie lubie makowca nie przytylam
blondie82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 21:22   #28
Pyra1990
Zakorzenienie

okretka kiedys na wizazu byla mowa o oczyszczajacych i duze powodzenie miala owocowa, bo sama przyjemnosc. No i dieta trwa 1 dzien i jesz same owoce. Wiadomo w normalnych ilosciach, a nie zeby sie obeżreć. Zresztą zjesz malo, a jestes nasycona. Dozwolone wszystkie owoce, procz bananów i hmm... czegos tam jeszcze. Wiesz, takie normalne, a banan jest tuczący. Duzo grejpfruta i truskawek mozna. Mam mrozone Jutro jeszcze wykorzystam wlasnie grejpfruta, truskawki, jablka, kiwi, pomarancze. A jakich ilościach to zobacze Byle jak najmniej.

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 21:55   #29
Midi
Zakorzenienie

Ja mam tak, jak Okrętka - nie jem z głodu, tylko z potrzeby zjedzenia tego, co jest w zasięgu wzroku. Żeby się nie zmarnowało
Ja wiem, że kilogramy spadną, ale nie podoba mi się ten wypchany brzuch i towarzyszące mi od ponad dwóch tygodni uczucie przejedzenia A diety żadnej i tak nigdy nie stosowałam i nie będę stosować, bo nawet sobie tego nie wyobrażam... Pewnie za dwa-trzy tygodnie normalnego, zdrowego życia wszystko wróci do normay, ale na razie jest... hmm... same wiecie...
Stary 2005-12-26, 22:14   #30
Laxyy
Raczkowanie

Na szczęscie juz po świetach....cóż....nie przejadłam sie ale i tak czuje sie pełna i ocieżała...trzeba bedzie mocno nad soba popracowac od jutra
wyrzuty sumienia??? .....nie chce sobie zatruwać zycia, bo wkoncu cos z tego zycia trzeba miec

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości