|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Derma Roller
Hej!
![]() Właśnie znalazłam w internecie takie urządzenie jak Derma Roller. Zastanawiam się, czy to faktycznie jest tak dobre, jak opisują. Zakres działania ma duży, bo podobno pomaga na zmarszczki, rozstępy, blizny i cellulit. Mnie chodzi właśnie o to ostatnie. Na forach znalazłam masę opinii o tym jak roller działa na zmarszczki i blizny, ale o działaniu antycellulitowym niewiele jest powiedziane. Czy ktoś może stosował go w tym celu i widzi efekty? Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Derma Roller
Ja stosowałam po ciązy DNS Derma Roller, koszt jakis 48 zł, kupiłam go na stronie: luxusnatury.pl i jestem zadowolona, uzywam go od ponad roku, raz w tygodniu, długośc 0,5mm. Oczywiście trzeba go wymieniać po 15 razach, ponieważ igielki sie tępią, cena przystępna więc polecam.( są też derma rollery, które można kupić za 300 zł i też sie zużywają)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak najbardziej są preparaty do walki z cellulitem. O co pytać, możesz znaleźć tutaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O, dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Stosowałam kilka różnych Derma Rollerów. Zaczynając od tych za 40 zł jak i tych za 255 zł.
Moja opinia jest taka: wszystkie działają tak samo ![]() A czy ktoś z was słyszał o urządzeniu zwanym Derma Pen? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Czy któraś stosowała derma roller np ze światłem fotonowym?
Jest jakaś różnica ![]() Drugie pytanie Jak po kolei powinien przebiegać proces rollowania cellulitu i rozstępów 1. Oczyszczamy miejsce na ciele tonikiem 2. Robimy peeling 3. Odczekujemy kilka minut i zmywamy peeling 4. Smarujemy skórę pędzelkiem używając np.: - serum kolagenowego - kwasu hialuronowego 5. Rollujemy sterylną rolką wg. schematu 6. Masujemy używając balsamu do ciała Zamierzam kupić roller 0,75 mm do rozstępów na udach Potem ewentualnie kupię z dłuższymi igiełkami Zastanawiam się nad kosmetykami typu serum kolagenowe czy kwasy Można je kupić do oczywiście do użytku domowego Ale czy któraś juz tak robiła? ![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
podpinam się tylko bez reklam proszę. zależy mi tylko na info: czy działa?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Też jestem ciekawa opinii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej Ten schemat zaczerpnęłam z yt Na filmiku było pokazane jak wykonuje się ''rolowanie'' w salonie kosmetycznym i z jakimi produktami
Pkt 6 chodziło mi i o regenerująco kojące balsamy czy ampułki/perły Sama osobiście nie ''rollowałam'' jeszcze swoich rozstępów Mam na razie listę zakupów i czekam na przesyłki żeby zacząć Dziękuję za podpowiedź z tym kwasem hialuronowym ![]() Najpierw zaczne rollowanie z kolagenem (chcę sprawdzić jak skora zareaguje) a potem kwasy PS. czy kwasy glikolowe również można uzywać pod rolkę? ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
najpierw rolujemy skore, pozniej nakladamy preparat i wtlaczamy rollerem.
No i trzeba pamietac, aby nie wtlaczac nic rozgrzewajacego Glikol rollerem?? Nie,nie, nie. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-06-21 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja na to urządzenie chodzę na fitnessm i jestem z niego zadowolona, vecumm jet, rowerer i derma roler rezltlat supcio
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A ile trzeba zainwestować pieniędzy na takie cudo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Czytałam z ciekawości różne wątki i trafiłam tutaj. Mam doświadczenie w temacie więc się wypowiem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Robiłam tak jak było napisane w instrukcji (odnośnie C i rozstępów)-stosowałam przez tydzień i przerwa. Można było jeszcze bez przerw, ale co drugi dzień.
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
U mnie niestety to kwestia zaburzeń odżywiania. Ale wierzę, że mi się uda. Ja mam rozstępy niestety już białe, ale roller potrafi działać cuda więc powodzenia!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.