|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki kolor włosów najlepszy? Pomocy!
Witam
![]() Obecnie mój kolor włosów jest bardzo nijaki, po rozjaśnaniu i wypłukaniu się rudego (pisałam o tym tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=83260&page=26), planuję więc farbowanie. Marzy mi się głęboki, ciepły brąz, ale... Miałam już praktycznie wszystkie kolory na głowie, zatem przedstawiam Wam fotki z kolorami i uprzejmie proszę o ocenę, w którym mi lepiej, gdyż sama generalnie kieruję się zazwyczaj zachcianką i ciężko mi obiektywnie ocenić, który służy mi najbardziej ;-) Z góry bardzo dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki kolor włosów najlepszy? Pomocy!
Jak dla mnie najlepiej Ci w blondzie i w rudym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jasny blond i w rudym:3
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Moje zdanie w temacie oryginalne nie będzie- blond albo rudy, inne kolory trochę Cię przytłaczają a w tych dwóch wyglądasz wyjątkowo ładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
z tego co widać na tych zdjęciach, to jesteś albo "soft" albo "cool summer" co oznacza, ze jesteś typem chłodnym, a czy bardziej czy mniej kontrastowym, to już zagadka na później, bo żadne z tych zdjęć nie oddaje dobrze kolorów.
Jeśli uprzesz się przy rudym, to będzie w miarę OK, choc to kolor ciepły, ale unikaj farbowania sie na ciemniejsze odcienie niż ten, który tu pokazałas, i bardziej czerwony niż pomarańczowy, bo będziesz w tym bardzo źle wyglądać. Jeśli ocieplasz kolor, to nie rób dużo ciemniejszego, bordowego, czerwonego pigmentu. Najlepiej wyglądasz w tym średnim blondzie na ktorym tak szeroko się usmiechasz, bo jest najbliższy twojej naturalnej kolorystyce. W ciemnym brązie wyglądasz imho bardzo źle, bardzo Cię ten kolor przytłacza, poszarza, po prostu tracisz cały urok. Nie da sie mieć każdego koloru, chyba, ze poranek będziemy zaczynać nakładając kilo podkładu, żeby zamaskować nienaturalnie podbity odcień skóry (często z powodu złego odcienia włosów, zbyt czerwony, albo zbyt szary, żółty a nawet zielonkawy, co tam chcesz) i malując kosmiczne nienaturalne brwi, bo przecież z tak ciemnymi włosami brwi powinny się komponować. ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- [QUOTE ale unikaj farbowania sie na ciemniejsze odcienie niż ten, który tu pokazałas, i bardziej czerwony niż pomarańczowy, ![]() miałam na myśli, żebyś nie robiła "rudego" koloru mającego czerwony pigment trochę niezrozumiale napisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Cytat:
miałam na myśli, żebyś nie robiła "rudego" koloru mającego czerwony pigment trochę niezrozumiale napisałam. [/QUOTE] Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, nigdy nie wiedziałam jakim typem urody jestem ![]() No cóż,skoro i tak planowałam brązy to może zmienię kierunek z wymarzonych ciepłych na chłodniejsze na poziomie 8-7 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Holly85 wow! Jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. A wracając do pytania stawiam na blond i jak już eksperymontowałabym między odcieniami z pierwszego a drugiego zdjęcia.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najlepiej wyglądasz w kasztanowym, pochodzącym trochę pod rudy, ale minimalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
mOLDerator
|
Najbardziej podobasz mi się na zdjęciu drugim oraz przedostatnim, z tym, że na tym przedostatnim bardziej naturalnie. W rudych mi się nie podobasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
zawsze mówili,że max kilka tonów jasniejszy bądź ciemnijesyz od tego jaki się ma . ale ja mam naturalny ciemny blond , a aktualnie mam ciemny brąz z ombre i wygląam o wiele wyraziściej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Najładniej na 1 fotce, ewentualnie przedostatniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
rudy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wszystkie oprócz czarnego brr
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Najładniej wyglądasz w tym kolorze, który masz na pierwszej fotce (ten blond). Ja bym na twoim miejscu wybrała ten
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie blond
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.