|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ratunku! Straszna twarz po zabiegu mikrodermabrazji i peelingu migdałowym!:(
Witam!
To mój pierwszy wątek na tym forum nie wiem czy to ju było czy nie ale jestem zdesperowana i nie mam czasu szukac czy ktos juz tak miał czy nie, Byłam wczoraj pierwszy raz u dermatologa na zabiegu mikrodermabrazji(nie wiem jaka chyba jakas na "k" mowila ze to ta najsilniejsza) + peeling 40% migdałowy. Zrobiłam sobie te zabiegi poniewaz mam straszne plamy po krostkach i dodatkowo juz kilka dziurek mi sie zaczyna robic. Po zabiegu Pani doktor mowila ze bede wygladac normalnie ze moge wszystko normalnie robic i wychodzic z domu itp, ze najwyzej twarz bedzie lekko zaróżowiona, A dupa prawda,wczoraj bylam czerwona caly dzien jak burak a dzisiaj mam bordowe suche plamy ktróre wyglądają jakby mi się w tym miejscu białko ścięło. Aha i jeszcze podczas tego peelingu strasznie piekła mnie twarz,przy nakładaniu jak i zmywaniu. I chciała bym sie dowiedziec czy to normalne taki efekt jak mój....czerwono bordowe plamy wyglądające jak łuska u ryby...;/ Pomocy bo sie boje ze mama jakas reakcje alergiczna albo nie wiem ze spaliła mi twarz tym peelingiem czy co??;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ratunku! Straszna twarz po zabiegu mikrodermabrazji i peelingu migdałowym!:(
Witam!!
Wydaje mi sie,ze to nie jest normalne.Ja bylam wczoraj z kolezanka tez na mikro.Kolezanka miala tak jak ty po mikro jeszcze peeling migdalowy,natomiast ja tylko maske(chyba algowa)Ja mam cere naczynkowa i wlasnie sie balam jak bede wygladac,ale jest oki i nie jestem czerwona.Kolezanka tez nie.Mysle,ze poprostu za mocno mialas przeprowadzony zabieg.Moj to byl tez pierwszy raz i uczulala mnie kosmetyczka,zeby jej mowic jak bede czula cieplo ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ratunku! Straszna twarz po zabiegu mikrodermabrazji i peelingu migdałowym!:(
Zadzwoń do dermatologa i powiedz mu, co się wyrabia. Aczkolwiek mikrodermabrazja i kwas w stężeniu 40% mogły porobić u Ciebie takie spustoszenia. Ja robię sobie stężenie 15% w domu i mnie bardzo piecze, to mogę sobie tylko wyobrazić jak wyglądałabym jeszcze po uprzednim złuszczeniu mechanicznym i kwasie w prawie 3x mocy :P.
Pamiętaj tylko by nie skubać, nie zdrapywać i nie odrywać skórek czy też płatków skóry, które Ci będą odchodzić. Ja bym to posmarowała Alantanem albo innym kremem natłuszczającym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzieki wielkie za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mi zrobiło sie tak samo. Na czole mam wielki strup, a na tym strupie jasze takie mniejsze i głębsze strupki. Wygląda to okropnie. Boję się, że powstaną blizny. A miałam taką ładną cerę, tylko chciałam ja odświeżyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No niestety czasem tak się dzieje, gdy się nie przyzwyczaja skóry do niskich stężeń kwasów, tylko od razu ciśnie się z grubej rury 40%...
Przede wszystkim używaj wysokie, fotostabilne filtry, nie chodź na solarium, pij 8-10 szklanek wody mineralnej dziennie i jak najmniej majstruj przy swojej buzi. A o resztę spytaj dermatologa, który wykonywał Ci zabieg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dermatolog musi Ci pomóc w tym momencie bo to po jego stronie jest błąd.
Robiłam sobie mikrodermabrazję u sprawdzonej kosmetyczki i miałam co najwyżej lekkie zaczerwienienie skóry przez 1-2 dni. Nie wolno robić takiego wysokiego stężenia przy pierwszym zabiegu. Nawilżaj ile się da, dużo pij i nie zdrapuj bo zrobisz sobie blizny i to będzie dopiero masakra. I tak jak dziewczyny pisały nie opalaj, najlepiej kup sobie krem z filtrem 50, bo nawet marcowe słońce może na skórze w takim stanie wywołać przebarwienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Brzmi poważnie. Radziłabym Ci skontaktować się z dermatologiem który to robił i poinformować go o takim stanie. Z tego co zwykle czytam, to dużo osób tak reaguje na kwasy. Ostatnio nawet oglądałam filmiki dziwczyn ktore wyglądały koszmarnie po zabiegach kwasami, a potem, po zluszczaniu i zagojeniu zachwalały jakie to było cudowne doświadczenie. np:
http://www.youtube.com/watch?v=hphIe...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.