Dziwna sprawa - sklep - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-25, 23:44   #1
201701261449
Konto usunięte

Dziwna sprawa - sklep

Cześć, piszę, bo ciekawi mnie, czy coś można zrobić.
Dziś kupiłam dwa produkty w ą ę eko kosmetyki sklepie - pierwszy miał kosztować 12zł, drugi 16zł.
Rachunek został nabity na ponad 80zł - zdziwko, mówię, że moment, po ile ten produkt pierwszy - babka pokazuje mi ręką, że ten jest po prawie 40zł, ja pokazuję palcem nalepkę z ceną 16zł, że chcę ten- babka robi jakieś zamieszanie ręką, odkłada, bierze znów to samo pudełko, które odłożyła przed chwilą i kasuje ponownie już za 16zł.
Wyskakuje cena ok. 50zł za oba, to już mój błąd, bo byłam zamotana tą sytuacją, zapłaciłam, wyszłam.
10 sekund później mnie tknęło, że to i tak za dużo, wracam, owszem - druga rzecz kosztuje 12zł, babka naliczyła 38zł, choć tej ceny nigdzie nie było na niczym.

Koniec końców dostałam zwrot od ręki, ale w sklepie nie było żadnych klientów, byłam sama ze sprzedawczynią, południe.

Jawne rżnięcie?
Słyszałam plotki, że nie pierwszy raz zdarza się tam nabić rachunek za wysoki, potwierdzonych info nie ma, ale tu różnica była aż o ponad 50zł.
Można gdzieś to zgłosić czy coś? Spotkał się ktoś z czymś takim?
Niby udowodnić ciężko, bo na paragonie jest nazwa ogólna (np. krem, nie ma wyszczególnienia jaki, więc jak udowodnić, że brałam ten za 16zł a nie za 38zł?)? Nie znam się na tym, ale sprzedawczyni kręciła nosem już bardzo, że w ogóle wracam dopominać się o zwrot za drugi produkt.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-26, 08:36   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Dziwna sprawa - sklep

Cytat:
Napisane przez smellsliketeenspirit Pokaż wiadomość
Cześć, piszę, bo ciekawi mnie, czy coś można zrobić.
Dziś kupiłam dwa produkty w ą ę eko kosmetyki sklepie - pierwszy miał kosztować 12zł, drugi 16zł.
Rachunek został nabity na ponad 80zł - zdziwko, mówię, że moment, po ile ten produkt pierwszy - babka pokazuje mi ręką, że ten jest po prawie 40zł, ja pokazuję palcem nalepkę z ceną 16zł, że chcę ten- babka robi jakieś zamieszanie ręką, odkłada, bierze znów to samo pudełko, które odłożyła przed chwilą i kasuje ponownie już za 16zł.
Wyskakuje cena ok. 50zł za oba, to już mój błąd, bo byłam zamotana tą sytuacją, zapłaciłam, wyszłam.
10 sekund później mnie tknęło, że to i tak za dużo, wracam, owszem - druga rzecz kosztuje 12zł, babka naliczyła 38zł, choć tej ceny nigdzie nie było na niczym.

Koniec końców dostałam zwrot od ręki, ale w sklepie nie było żadnych klientów, byłam sama ze sprzedawczynią, południe.

Jawne rżnięcie?
Słyszałam plotki, że nie pierwszy raz zdarza się tam nabić rachunek za wysoki, potwierdzonych info nie ma, ale tu różnica była aż o ponad 50zł.
Można gdzieś to zgłosić czy coś? Spotkał się ktoś z czymś takim?
Niby udowodnić ciężko, bo na paragonie jest nazwa ogólna (np. krem, nie ma wyszczególnienia jaki, więc jak udowodnić, że brałam ten za 16zł a nie za 38zł?)? Nie znam się na tym, ale sprzedawczyni kręciła nosem już bardzo, że w ogóle wracam dopominać się o zwrot za drugi produkt.
Omijać takie sklepy szerokim łukiem i nie polecać innym. Rynek sam zweryfikuje jakość lub jej brak. I ktoś w końcu im tam zrobić porządny opier... na pół ulicy.

Jeżeli chodzi o nabijanie niewłaściwych cen, pomyłki przy wydawaniu reszty, to zdarza się to ogólnie w tym sklepie, czy ta dana ekspedientka jakaś "lewa"?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-26, 08:42   #3
skazana_na_bluesa
.

reklama na fejsiku? część sklepów ma swoje strony i tam warto zostawić ocenę :P

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-26, 10:56   #4
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
reklama na fejsiku? część sklepów ma swoje strony i tam warto zostawić ocenę :P
Tylko oczywiście merytorycznie, nie emocjonalnie. Opisać sytuację dokładnie.
Stary 2016-04-26, 20:18   #5
Aramintha
Wtajemniczenie

Zgłosić sprawę do Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-26, 21:55   #6
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

W tym przypadku czarny PR na fejsiuniu załatwi pewnie sprawę.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-26, 22:05   #7
201701261449
Konto usunięte

I nie ma z tego powodu żadnych konsekwencji?
Jestem trochę panikara, nie chciałabym, żeby było tak, że napiszę ocenę, podpiszę się swoim nazwiskiem i nagle bum, sklep mnie pozywa o jakieś oszczerstwa czy coś takiego. Przesadzam, ale nie chce mieć przerąbane jako ta, co pierwsza z pyskiem leci, a żadnego dowodu nie ma.
Aramintha - w sumie dobry pomysł. Tylko właśnie - jak to udowodnić?

Doris, tam są dwie babki, ja byłam pierwszy raz, nie wiem, jak u tej drugiej, bo o to nie pytałam.
Stary 2016-04-27, 04:26   #8
skazana_na_bluesa
.

Aha, czyli mocna w gebie na wizazu. W inspekcji tez pewnie bedziesz musiala sie podpisac nazwiskiem pod skarga.

Stary 2016-04-27, 04:54   #9
Artm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Tylko oczywiście merytorycznie, nie emocjonalnie. Opisać sytuację dokładnie.
Zgadzam się. Opisać dokładnie, bez dodatkowych emocjonalnych opisów i ocen. Może przecież zdarzyć się sytuacja, że nie tylko klienci są robieni w konia, ale również właściciel sklepu przez ekspedientkę.
Artm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 05:46   #10
Ingrid80
BAN stały

Ja bym się tam jeszcze raz przeszła żeby sprawdzić czy sytuacja się powtórzy.
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 08:55   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
I nie ma z tego powodu żadnych konsekwencji?
Jestem trochę panikara, nie chciałabym, żeby było tak, że napiszę ocenę, podpiszę się swoim nazwiskiem i nagle bum, sklep mnie pozywa o jakieś oszczerstwa czy coś takiego. Przesadzam, ale nie chce mieć przerąbane jako ta, co pierwsza z pyskiem leci, a żadnego dowodu nie ma.
(...)
Dlatego takie oceny wystawia się właśnie opisując suche fakty. Bez "oszuści, kłamcy". Po prostu "spotkałam się z taką sytuacją ... mam nadzieję, że to sprawa jednorazowa". Jeżeli zależy im na klientach i dobrej opinii, to jeszcze Ci podziękują i obiecają wyjaśnienie sprawy.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Aha, czyli mocna w gebie na wizazu. W inspekcji tez pewnie bedziesz musiala sie podpisac nazwiskiem pod skarga.
Heh.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-27, 15:29   #12
_ema_
Zakorzenienie

To ja się podłączę do wątku, bo spotkała mnie dzisiaj dziwna sytuacja, może komuś też się to przydarzyło?
Otóż, będąc na zakupach w pewnej znanej drogerii, zdaje się, że pracownica podrzuciła mi towar do koszyka
Robiłam duże zakupy, przy kasie patrzę - ekspedientka mi kasuje tusz, którego nie brałam [na pewno, nie potrzebowałam, nie oglądałam, nawet nie podchodziłam blisko półki!]. W sklepie poza mną było maks 3 osoby, żadna dzieciarnia, raczej też nikt do mnie blisko nie podchodził, poza pracownicą. WTF? Zrozumiałabym, gdybym oglądała [ot, może się zamyśliłam i nie odłożyłam na półkę, albo samo wpadło jak przechodziłam] ale podkreślam - nie byłam nawet w okolicy, w której stoją tusze. Czyżby sposób na pozbycie się mało chodliwego towaru?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 17:39   #13
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
To ja się podłączę do wątku, bo spotkała mnie dzisiaj dziwna sytuacja, może komuś też się to przydarzyło?
Otóż, będąc na zakupach w pewnej znanej drogerii, zdaje się, że pracownica podrzuciła mi towar do koszyka
Robiłam duże zakupy, przy kasie patrzę - ekspedientka mi kasuje tusz, którego nie brałam [na pewno, nie potrzebowałam, nie oglądałam, nawet nie podchodziłam blisko półki!]. W sklepie poza mną było maks 3 osoby, żadna dzieciarnia, raczej też nikt do mnie blisko nie podchodził, poza pracownicą. WTF? Zrozumiałabym, gdybym oglądała [ot, może się zamyśliłam i nie odłożyłam na półkę, albo samo wpadło jak przechodziłam] ale podkreślam - nie byłam nawet w okolicy, w której stoją tusze. Czyżby sposób na pozbycie się mało chodliwego towaru?
Ale Emo, no właśnie "zdaje się", a "tak było" to różnica. Tusz mógł już wcześniej leżeć przy kasie (zostawiony przez kogoś) i mogła pomyśleć, że to Twój wybrany towar (a nie zapytać). Widziałaś, że wyciągnęła go z koszyka?
Stary 2016-04-27, 17:47   #14
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Ja mialam kiedys taka sytuacje, ze w koszyku, ktory wzielam po wejsciu do sklepu lezala juz jakas kredka do oczu. Zapewne jakas poprzednia klientka zapomniala jej zabrac. A ja zorientowalam sie, ze cos lezy w polowie zakupow. Bedac przy kasie oddalam ja mowiac, ze znalazlam ja w koszyku

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 23:44   #15
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Aramintha - w sumie dobry pomysł. Tylko właśnie - jak to udowodnić?
Po prostu opisać im sytuację. Mogą później wysłać swojego pracownika na tzw. zakup kontrolowany.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-02, 12:30   #16
201701261449
Konto usunięte

Cytat:
Nie mam gęby, tylko twarz. Trochę kultury Ci się przyda. Co Ty taka wredna?

Co do reszty: faktycznie, przejdę się tam jeszcze raz czy dwa, jak znów będzie cyrk, to zgłoszę, bo opcja kontroli z urzędu wydaje mi się być bardziej sensowna niż pisanie na fejsbukowych stronach, Dzięki za odpowiedzi!
Stary 2016-05-08, 14:39   #17
skazana_na_bluesa
.

A tobie moze sie przyda jakis powrot do lekcji polskiego jak byly zwiazki frazeologiczne?

Stary 2016-05-08, 15:10   #18
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Emo, pytanie brzmi: czy widziałaś, że asystentka wyciąga ten tusz z Twojego koszyka? Jeśli widziałaś to znaczy, że rzeczywiście- dziwna sprawa.
Ale mogło być tak, że poprzednia klientka go nie zabrała lub przy kasie stały tusze i jeden po prostu spadł i podstępnie wmieszał się w Twoje, wyłożone na ladę zakupy kosmetyczne. Mi się tak stało: w moje zakupy (też kupowałam wtedy akurat sporo produktów) wmieszał się eyeliner a przecież ja nie używam eyelinera. A właśnie eyelinery stały "na promocji" przy kasach w Sephorze. Być może było też tak, że poprzednia klientka go oglądała i nie odłożyła na miejsce a położyła przy kasie, na ladzie i asystentka kasując moje produkty pomyslała, że to mój zakup.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 21:33   #19
201701261449
Konto usunięte

Cytat:
A tobie moze sie przyda jakis powrot do lekcji polskiego jak byly zwiazki frazeologiczne?

Co innego związki frazeologiczne, a co innego brak kultury.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości