|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Niekoñcz±cy siê zwi±zek
Jestem w "zwi±zku" który ze zdrowego punktu widzenia powinien siê zakoñczyæ jaki¶ czas temu. Ale wszystko od pocz±tku.
Mam 26 lat, od 4 zwi±zany jestem z pewn± dziewczyn±. By³o bardzo dobrze, wspólne plany, za³o¿enie rodziny, budowa domu itp. Oczywi¶cie popsu³o siê, zbyt d³ugo trwa³a sielanka. Pierwszym problemem jej s±/byli Rodzice - zaborczy, uparci, niereformowalni, dwulicowi. Nigdy mnie nie lubili, ale akurat to by³em w stanie prze¿yæ. Mi przykro¶æ i ból sprawia³o to jak traktowali moj± dziewczynê - chocia¿ pisz±c rodzice, to moim zdaniem zas³uguj± tylko na to miano z biologicznych wiêzi. Drugi problem, to depresja i fobia spo³eczna mojej dziewczyny. Leczy siê od listopada tamtego roku. Oczywi¶cie wspiera³em i wspieram j± w ciê¿kich chwilach (tak mi siê wydaje). Jej choroba mocno przek³ada³a siê z czasem na nasze relacje. Przestawa³a w nas istnieæ intymno¶æ, po¿±danie, szczero¶æ, blisko¶æ. Dodatkowo ona unika³a rozmów ze mn±, ale nie takich o codzienno¶ci, tylko o przysz³o¶ci, wspólnych planach, zmianach i ich formie. Wtedy ju¿ zanosi³ siê pocz±tek koñca. Po trzecie pojawi³a siê zdrada z jej strony. Dowiedzia³em siê przez przypadek od jej kole¿anki. Za³ama³ mi siê ¶wiat... ale wybaczy³em ( I PO CO??) kocha³em j±, nadal cholernie kocham. Da³em jej szansê, chcia³a siê zmieniæ. W czerwcu minie 3 miesi±c od zdrady, a ja nie widzê poprawy. Jaki¶ czas temu rozmawia³em z ni± i powiedzia³em, ¿e mam do¶æ i chcê zakoñczyæ to. Od 2.5 tygodnia ju¿ nie mieszkamy razem. My¶la³em, ¿e to odetnie mnie od tej szopki - nic bardziej mylnego, jest gorzej ni¿ jak mieszkali¶my ze sob±. Wiem, ¿e j± Kocham i mimo tak wielu krzywd nie potrafiê jej odrzuciæ. Spotkali¶my siê kilka dni temu - poszed³em z my¶l± i przekonaniem "powiem jej, ¿e to koniec i niech spada" zakoñczy³o siê fiaskiem. Nie umia³em i nie umiem byæ taki stanowczy. Ona chce przerwy/separacji i spróbowaæ ponownie za jaki¶ czas. Prosi mnie o jeszcze jedn± szansê, poka¿e mi, ¿e potrafi siê zmieniæ, ¿e bêdê móg³ znów jej zaufaæ, ¿e zrozumia³a swoje b³êdy i to jak bardzo spie******³a nasz± wiê¼. Chcia³bym jej wierzyæ i pewnie da³bym jej kolejn± szansê, ale bojê siê, ¿e to kolejne marnotrawienie czasu. Potrafiê swoim znajomym radziæ co robiæ w zwi±zkach i kiedy nale¿y to zakoñczyæ (bo patrzê na to obiektywnie), a u siebie siedzê w tej gó***nej sytuacji któr± zas³ania mi baaaardzo silna mi³o¶æ do niej. Sam przez to wszystko od marca uczêszczam do psychologa, ale szczerze powiedziawszy to nie widzê poprawy i zaczynam stwierdzaæ, ¿e wyrzucam hajs w b³oto. Nie mam z kim o tym porozmawiaæ, nawet siostra nie chce o tym s³uchaæ. Jestem w czarnej dziurze i wola³bym zostaæ brutalnie porzucony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Dot.: Niekoñcz±cy siê zwi±zek
Cytat:
![]() Kochasz j± z powodu sentymentów przesz³o¶ci, bo obecnie nie masz jej za co kochaæ. To tylko cieñ dawnego uczucia. Symbolicznie zakoñcz ten zwi±zek, np. spal / skasuj Wasze zdjêcia, wyrzuæ pami±tki. Mo¿e to pomo¿e Ci zerwaæ z przesz³o¶ci±. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-05-16 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Cytat:
Kochasz t± osobê, która by³a wcze¶niej a nie tak± jak± jest teraz. Na moje reanimacja trupa, ju¿ sam fakt, ¿e Ciê zdradzi³a a Ty dowiedzia³e¶ siê tego od kole¿anki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ona mówi, ¿e kocha, ¿e ¿a³uje, ale czy stara siê? Hmm... Ciê¿ko powiedzieæ, pracuje nad sob±, ale nie czujê szczególnych starañ. Mo¿e zbyt du¿o sobie wyobra¿am i wymagam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
Pogrubione: zostañ na tej terapii, najwy¿ej zmieñ terapeutê, ale zostañ. Jest Ci niew±tpliwie potrzebna. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-05-16 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 354
|
Dziewczyna manipuluje Tob±. Depresja jest straszn± chorob±, ale nie powoduje, ¿e pchamy siê do ³ó¿ka z innymi. Nie mo¿esz t³umaczyæ ka¿dego jej zachowania t± chorob±.
Powiniene¶ siê odci±æ, ale nam siê ³atwo mówi. Zastanów siê tylko czy nie lepiej zacisn±æ zêbów, przeczekaæ têsknotê, pocierpieæ swoje i zacz±æ ¿ycie z kim¶ kto Cie doceni. Ten zwi±zek ju¿ i tak nie ma sensu, bo tylko Ty siê starasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak jak wy¿ej. Depresja to nie powód do zdrady. Jak czytam czy widzê pary, których zwi±zek opiera siê tylko na s³owach od razu wiem, ¿e to nie przejdzie, nie wypali, ¿e to nie to. Je¶li by na prawdê chcia³a to by dzia³a³a.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
on tired little feet
Wiadomo¶ci: 6 200
|
Autorze, te¿ mam depresjê i inne "skrzywienia", to s± okropne i wredne choroby, ale zdrady nie t³umacz±. Dla mnie przez ca³y okres choroby wsparcie mojego ch³opaka by³o ogromnie wa¿ne,przy nim czujê siê bezpiecznie, du¿o z nim rozmawiam o tym jak siê czujê, paradoksalnie te choroby wrêcz zbli¿y³y nas do siebie. Nie mówiê ¿e u wszystkich to musi tak samo przebiegaæ, ale wiem jedno- zakochana osoba nie zdradza, a cz³owiek z depresj± tym bardziej potrzebuje mi³o¶ci i uczucia i nie w g³owie mu romanse. Nie daj siê braæ na lito¶æ. Rozstanie to nie jest nic przyjemnego i ³atwego to fakt, ale pomy¶l o tym jako o kroku w stronê w³asnego szczê¶cia i komfortu psychicznego. ¯yczê Ci du¿o si³y, nie daj sob± manipulowaæ!
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Dodam, ¿e przez depresjê szybciej przesz³am z etapu zakochania do etapu dojrza³ej mi³o¶ci. To by³o praktycznie w ci±gu jednego dnia, w którym zawali³o siê moje ¿ycie, by³o co¶ nie tak a ja nie wiedzia³am co. Po moim wyzdrowieniu partner do dzi¶ wspomina, ¿e by³ to ciê¿ki okres, bo ci±gle ³azi³am za nim czy musia³ mnie zapewniaæ, ¿e wszystko bêdzie ok. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zastanawiam siê co ona mi daje. Jest mi pomocna, ale chyba jednak nie tak jakbym chcia³. Mo¿e trzeba zmieniæ psychologa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Widzisz przeczytaj swoje dwie powy¿sze odpowiedzi. Z do¶wiadczenia wiem, ¿e Twoja intuicja sama Ci podpowiada, ¿e to nie to...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Rozum mówi Ci i intuicja, ¿e to nie to ale uczucia jednak co innego. Je¶li uwa¿asz, ¿e jest pomocna ale nie tak jak chcesz, no có¿... Na moje za du¿o rzeczy nak³ada siê na raz - obojêtno¶æ + nie spe³nia oczekiwañ.
![]() Na moje i tak nic nie bêdzie z tego zwi±zku, no chyba, ¿e ona dozna przemiany, ol¶nienia i zacznie o Ciebie walczyæ czynami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem, czy istnieje rzecz/czynno¶æ która da³aby mo¿liwo¶æ naprawy zwi±zku, ewentualnie cofniêcie czasu, ale nikt nie wymy¶li³ na ten dzieñ takiego urz±dzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.