|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Garnier 100% color - 701
Witam, od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad zmianą koloru włosów, postanowiłam użyć garniera 100 % color- ciemny blond. Mój naturalny kolor to jasny brąz, wcześniej farbowałam na ciemny brąz ale teraz spierał się on na rudo i dlatego właśnie sięgnełam po 701. Trzymałam przpisowe 30 minut, po zmyciu na głowie miałam ciemny brąz ;/
czy któraś używała tej farby ? czy trzymałam ja za długo czy za krótko ? Myślicie że farba po kliku myciach bedzie przypominała ciemny blond ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Garnier 100% color - 701
Ja wlasnie 4 dni temu farbowalam moje wlosy tym odcieniem 701 ciemny blond
![]() Wiec tak... Moj naturalny kolor to bardzo ciemny blond/ jasny szatyn/ jasny braz (napisalam tyle nazw, bo tak wlasnie moj kolor jest okreslany przez roznych fryzjerow ![]() ![]() Trzymalam farbe przepisone 30 min, czyli tak samo jak Ty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak na razie mylam wlosy 2 razy i kolor sie ani troche nie spral. Mysle, ze jednak po jakis kilkunastu myciach rzeczywiscie moze sie "rozjasnic". Wtedy powinno dojsc u Ciebie do ciemnego blondu ![]() Uwazam, ze akurat to ze wyszedl Ci ciemny braz to chyba wina tego, ze mialas ciemniejszy odcien wyjsciowy. Wtedy na ogol farby wychodza ciemniejsze niz powinny. PS Sorry, ze sie tak rozpisalam, ale jakas taka wena mnie naszla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Catt_girl---> Jeśli włosy maiłas wcześniej zafarbowane na ciemno, to naturalne jest, że jaśniejszy odcień nic tu nie zdziała, pogłębi jedynie istniejący kolor.
Aby pozbyć się starego koloru potrzebna jest dekoloryzacja, a następnie pokrycie włosów wybranym odcieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
czy ktos używał tej farby na włosy bardzo jasny blond? czy wychodził o wiele ciemniejszy niz powinien bo mam zamiar wrócić do swojego koloru a swój mam własnie ciemny blond
![]() Edytowane przez Madzielana Czas edycji: 2012-03-06 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
też chętnie się dowiem, ponieważ teraz mam sredni blond z rudymi refleksami, jak myslicie ta farba pokryje ten kolor i bede miala taki jak na opakowaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Podbijam post poprzedniczki, również chętnie zobaczę jak wyjdzie na średnim blondzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Z Garniera blond z poziomu 7 zawsze wychodzi jak jasny brąz. Jeśli farbujecie nim włosy naturalne to wyjdzie z lekką poświatą zieleni pod światłem jarzeniowym bo jest to kolor naturalny. Chociaż nie musi tak być
![]() Jeśli chodzi o średni blond to jeśli jest to poziom 8-7-6 to może nie być w ogóle różnicy a może po prostu go przyciemnić o ton lub dwa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tylko niestety, ta farba nie jest już dostępna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
To prawda, w dodatku ta farba miała jedynkę czyli była z refleksem popielu. Mój komentarz wyżej przyda się gdyby ktoś szukał informacji o Garnierze color naturals
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.