|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Prawo Jazdy -uk
Czesc dziewczyny,
W zeszly piatek (13go...) ktos ukradl mi portfel i dokumenty ![]() Wlasnie mialam zamiar je wymienic na angielskie, bo musze wykupic ubezpieczenie na samochod i z angielskim prawiem jest znacznie latwiej. Niestety, sprawa z ubezpieczeniem stanela w martwym punkcie ze wzgledu na to prawko ![]() Rodzice sprawdzili z swoim urzedzie komunikacji, tam im powiedziano, ze potrzebne mi bedzie zaswiadczenie o posiadanym do tej pory prawie jazdy. Zaswiadczenie jest oczywiscie po polsku i juz jest w drodze tutaj do mnie. Ale co mam z nim dalej robic? ![]() Tlumaczyc? Zlozyc wraz z podaniem o angielskie prawo jazdy, zamiast mego starge polskiego?? Jesli ktos z Was byl w podobnej sytuacji, bardzo prosze o informacje ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawo Jazdy -uk
Jesli dokument jest po polsku to bedziesz musiala go przetlumaczyc u tlumacza przysieglego.
Prawdopodobnie to przetlumaczone zaswiadczenie bedziesz musiala zlozyc razem z tym podaniem o brytyjskie prawo jazdy bo po Twoj jedyny dowod w tym momencie ,ze masz juz ten dokument i nie musisz zdawac ponownego egzaminu. A najlepiej to bedzie jak przejdziesz sie do urzedu gdzie wydaje sie prawo jazdy w miescie ktorym mieszkasz i poprostu sie spytasz ,zeby juz miec wszystko o co moga Cie poprosic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Traci
![]() W takim razie poszukam lokalnego DVLA. Myslalam, ze z nimi mozna sie tylko kontaktowac droga pocztowa ![]() ![]() No i musze znalezc tlumacza przysieglego.. hehe, glupie to, bo sama pracuje jako tlumacz, chociaz nie mam uprawnien.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie, nie trzeba pisac listow mozna do nich jechac.Jak pare lat temu zmienialam adres na prawku to tez do nich jechalam.
Edytowane przez traci Czas edycji: 2007-07-22 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
podbijam watek bo mam pytanie. jeszcze nie palace ale wole sie upewnic
mam polskie prawo jazdy, ktore traci waznosc w licpu tego roku. czy jesli wymienie je do tegoz lipca to angielskie bedzie mialo waznosc do kiedy? tez do lipca? nie mam mozliwosc doinformowania sie teraz w moim DVLA jako ze jestem do srody w polsce, a we wtorek umowilam sie na badania w polskiej przychodni zeby sobie to prawo jazdy przedluzyc w polskim urzedzie, ale tam mnie poinformowano, ze podpisuje oswiadczenie gdzie oswiadczam ze przynajmniej pol roku w roku spedzam w polsce. a ze tak nie jest to nie bede krecic. ale wlasnie zastanawia mnie terminowosc ang prawa jazdy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć jak zdać egzamin na prawo jazdy w uk to polecam moje forum:
http://prawo-jazdy-uk.co.uk/ i prośba o polubienie nas na FB: https://www.facebook.com/prawojazdykatbuk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.