|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy powinnam go zostawić?
Hej,
Wczoraj mój chłopak i ja mieliśmy urodziny (mamy w ten sam dzień) i od tygodnia byliśmy umówieni, że wyjdziemy do baru coś zjeść i posiedzieć sobie. O 6 rano mój chłopak złożył mi życzenia na fb i poszłam do pracy. O 17 napisałam do niego jak w końcu z tym wyjściem, bo nic nie pisał na ten temat, a jego odpowiedź zwaliła mnie z nóg. Cytuję: "niby mieliśmy pójść coś zjeść, ale ja bez kasy jestem, poza tym pogoda nie pomaga, więc no". Napisałam mu, że mega mi przykro, że nawet w urodziny chce być osobno (mamy do siebie 5 min drogi pieszo, a widujemy się raz, maksymalnie dwa razy w tygodniu). Przecież mogliśmy się chociaż spotkać obejrzeć jakiś film, lub mógł coś sam ugotować.. ale dla niego nic się nie stało, stwierdził, że się go czepiam. Dodam, że on nie pracuje i cały dzień siedział w domu. Ogólnie on ma gorszy czas, bo nie zdał ostatniego egzaminu przed obroną i będzie musiał go zdawać dopiero w czerwcu, ale czy to jest powód, żeby mieć mnie gdzieś? Powiedzcie mi, czy ja przesadzam? I kiedy jest ta granica, że chłopak na tyle przegnie, że powinno się z nim zerwać? Moja mama twierdzi, że zachował się jak cham i żebym sobie dała z nim spokój. Ja niby wiem, że on nie jest wcale romantyczny (nigdy mnie niczym nie zaskakuje, nie daje kwiatów bez okazji), ale jednak przez 3 lata związku mógłby się nauczyć, że w dniu urodzin powinien być ze swoją dziewczyną, tym bardziej, że mamy je w ten sam dzień. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy powinnam go zostawić?
Oczywiście, że tak!!! Widać ze on sie tylko toba bawi. Mozna nie miec kasy, okey ale trzeba to powiedizec wczesniej i zaproponowac cos innego
my z Moim jak nie mamy kasy a chcemy spedzic super wieczor to kupujemy wino i ogladamy film. Co do spotykania sie, jakbyscie mieli dalej to zrozumiale ze widzicie sie rzadko ale w takim przypadku widac ze jemu nie zalezy :/ jakbym ja tak mogla widywac sie z Moim tż czesto :O <3
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Akurat liczyłaś tego dnia tylko na jedną osobę zatem finalnie masz z pewnością wrażenie, że zepsuł Ci urodziny. Na pewno masz przy sobie ludzi, którym na Tobie zależy zatem spędzaj czas wyłącznie w takim niezawodnym gronie ![]() Nie analizuj nawet czemu Twój obecny facet nie pracuje i jaki ma "trudny czas" bo nie zdał egzaminu (lol, dramat) i że nie ma pieniędzy. Bez przesady. Jest dorosły i zachował się jak burak. I co, do czerwca nie będzie pracował i będzie bez 50 zł w kieszeni? ![]() Po smsie, który napisał nawet bym nie odpisała i pobiegłabym z uśmiechem na buzi do rodzinki / przyjaciółki z zakupionym po drodze ciastem w cukierni - z pewnością byłabyś mile widziana zapowiadając się chwilę wcześniej, że wpadniesz pogadać i posiedzieć wspólnie. Ja co roku dodatkowo świętuję w weekend tuż po urodzinach wyjeżdżając w jakieś niedalekie miejsce towarzystwo dobieram wedle upodobań i możliwości czasowych.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
To też jego urodziny, spędził je jak chciał. Mógł zwyczajnie nie mieć ochoty. Szkoda natomiast że tak późno cię poinformował (o 5) i że w ogóle umawiał się na wyjście, skoro wiedział że mu to nie leży; a jak już się umówił to to olał i nawet nie ogarnął by cię wcześniej samemu poinformować z jakimś innym niż takie tumiwisistyczne
podejście. W sumie jakbyś się nie odezwała to by udawał że tematu nie ma. Jak dziecko. Większy problem jak dla mnie w tym że mieszkacie obok siebie a widujecie się raz czy 2 w tyg. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2019-02-23 o 00:33 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
"Porozmawiaj"
na pewno nastąpi przełom i zacznie mu zależeć A tak na marginesie - wszystkiego dobrego, wizażanko! Mimo że dzień później ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Ee... to trochę dziwne z całego trzyletniego związku opisać jedną niewiele mówiącą sytuację i pytać czy masz go zostawić.
Chyba lepiej od nas wiesz czy to u niego normalne, czy zmieniło mu się z czasem, czy olewa cię regularnie, czy macie rozbieżne poglądy na spędzanie czasu i zaangażowanie, czy może ma cięższy okres w życiu albo depresję... No sama przeczytaj swój wątek i zastanów się, jakie wnioski z niego mogą wyciągnąć obcy ludzie.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie zgadzam z SoFanny, jak wyglada Wasz zwiazek tak ogolnie? Czy czesto tak robi, skoro widzisz, ze ma gorszy okres, to czy o tym gadaliscie, czy gadalas z nim o tym jak Ciebie potraktowal i masa innych
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko się widujecie, bo on nie chce... Cóż, odsunęłabym się, przestała proponować, zabiegać. Jeżeli on niczego z tym nie zrobi, to będzie oznaczało, że czas kończyć ten przeciągnięty związek. Na razie z opisu wydaje się, że jemu (już) nie zależy i nie jest za Tobą, za Wami.
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
+ doczytalam, ze widujecie sie raz w tygodniu, mimo ze on ma duzo wolnego czasu i macie do siebie 5 minut z buta
Troche dziwne, moze faktycznie Tobie zalezy bardziej niz jemu
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86530117]Odsunięcie się to dobry sposób na sprawdzenie czy mu zależy
(Ten opis Autorki to w ogóle pozwala na wątpliwości, czy ten facet jeszcze w ogóle czuje, że jest z nią w związku)
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanowiłabym się nad takim związkiem. Macie do siebie tak blisko, nawet w przypadku braku czasu można skoczyć do siebie na wzajem na szybkości na obiad.
Sytuacja z urodzinami porażka. Nie trzeba być romantycznym, aby chcieć sprawić przyjemność ukochanej osobie. No, ale to trzeba CHCIEĆ, on nie chce. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Szkoda czasu na takie związki. |
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem Twój facet ma bardzo olewcze podejście do tego związku (może ogólnie podchodzi tak do wszystkiego w życiu, nie wiem). W każdym razie mieszkać 5 minut od siebie i nie chcieć spędzić z drugą połówką urodzin to dla mnie parodia. Tak jak dziewczyny wcześniej pisały możesz sprobowac się zdystansować, ale wątpię czy wzbudzi to w nim nagły wzrost zainteresowania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#15 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli nie wzbudzi zainteresowania, to chociaż będzie miała dowód że nie warto tego ciągnąć. Może się okazać że po wygaszeniu kontaktu nawet zrywać nie trzeba będzie
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie kłóć się z nim. Jest dorosły i sam podejmuje decyzje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama byłam w sumie w takim związku i też to ja musiałam go zakończyć, bo facet miał to tak totalnie gdzieś. W sumie patrząc na ich częstotliwość spotkań i jego podejście, widzę dużo podobieństw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
-pierwsza to, gdy byliśmy raptem 2 miesiące razem i był Sylwester to on zaraz po przyjściu na imprezę do mnie z tekstem "daj mi dziś trochę luzu" i do jakiejś godziny 22 nie przyszedł do mnie ani razu, tylko bawił się cały czas z innymi ludźmi, ja aż się popłakałam i poszłam z tego sylwestra, -druga to, gdy bardzo mocno stłukłam sobie stopę, miałam całą opuchniętą i nie mogłam wychodzić, to pamiętam miał akurat dzień wolny w pracy (wtedy jeszcze pracował) i przyszedł do mnie z rana na 40 min, a później poszedł do pary naszych znajomych i do wieczora siedział z nimi, a ja sama w domu -trzecia to, gdy powiedział mi, że nie wychodzi z domu, a później wyszedł z kolegami nic mi nie mówiąc. Później w rozmowie wyszło, że nie miał ochoty tamtego dnia konkretnie ze mną wychodzić (był to okres, gdy dużo się kłóciliśmy). Tak w ogóle, od urodzin się do mnie jeszcze nie odezwał wcale, nie przeprosił, ani nic. I w sumie to jest zawsze jego sposób po kłótniach, że milczy i czeka na mój krok, czasami dzień lub dwa, a ja nie wytrzymuje i na ogół piszę pierwsza, co pewnie w jego oczach wygląda, że go przepraszam. Pewnie można się zastanawiać po tym co piszę, dlaczego wciąż z nim jestem, ale kocham go, jest on bardzo spokojnym człowiekiem, nigdy nie zaczyna sam żadnych kłótni, jak jesteśmy już razem i mówi, że mnie kocha to zawsze to brzmi tak jakby naprawdę mówił to z serca.. Nie raz już chciałam z nim zerwać, ale gdy przychodzi co do czego to nie potrafię, nie mam na tyle siły.. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Dopiszę: konkretne przykłady podałaś, bardziej mam na myśli styl we wzajemnej komunikacji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Serio, Autorko, jak czytam Twoje posty o rzadkich wiadomościach (typu pierwszy SMS wieczorem), rzadkie spotkania, niechęć do wspólnego spędzania czasu to przypomina mi się mój były związek. I tak bardzo długo to wytrzymujesz. U mnie też, zanim zaczęliśmy być razem "oficjalnie" były częstsze spotkania, długie telefony, pełno wiadomości. Bardzo szybko się to skończyło
Jak na moje Autorko, to nie powinnaś się dłużej męczyć. Znajdź kogoś, kto będzie chciał spędzać z Tobą większość wolnego czasu, a nie kogoś dla kogo to jest "przykry obowiązek", który musi odbebnic, jeśli nie znajdzie sobie dobrej wymówki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
No to urodzinowa sytuacja nie jest żadnym zaskoczeniem. Jeśli on jest taki apatyczny i obojętny od lat, to taki już zostanie i możesz to zaakceptować albo nie, ale żadna kłótnia już tego nie zmieni.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serio? Jakbym codziennie miała pisać chłopakowi „hej” zaraz po wstaniu to w nocy miałabym koszmary Wychodzisz na straszny bluszcz, daj mu trochę odetchnąć. Wspierasz go w ogóle w ciężkich chwilach, które ma w związku z poprawka? Czy wisisz na nim tak, ze chłopak nie ma czasu się uczyć. Nie dziwie się z tym Sylwestrem... Jesteś strasznie needy, ja tez bym po czasie zaczęła uciekać i olewać. Jak narazie to on jest króliczkiem, którego ty gonisz chociaż on ma tego dość.Ile razy ci mówi, ze potrzebuje spokoju, czasu dla siebie w ty się kłóciłas wtedy?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Autorko sama sie zastanow czy jestes szczesliwa z tym czlowiekiem?Bylam kiedys w podobnej sytuacji,moj byly wmawial mi,ze nie ma czasu bo jest zajety praca a ja taka straszna bo chcialam wyegzekwowac rzeczy ktore mi obiecal w tym czas.Ja nie dalam rady i odeszlam kiedy po raz kolejny mnie olal i sie nie pojawil swiwtowac ze mna awans w pracy.Oczywiscie probowal mi wmawiac,ze on zapracowany a ja nic nie rozumiem.Pomimo ze czasem jeszcze jest mi smutno to odczuwam duza ulge.Zwiazek powinien dawac szczescie i poczucie bezpieczenstwa a z takimi ludzmi nie ma obu tych rzeczy.Przemysl sobie wszystko i przede wszystkim zadbaj o siebie.Sily duzo zycze
|
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Serio? Jakbym codziennie miała pisać chłopakowi „hej” zaraz po wstaniu to w nocy miałabym koszmary
Wychodzisz na straszny bluszcz, daj mu trochę odetchnąć. Wspierasz go w ogóle w ciężkich chwilach, które ma w związku z poprawka? Czy wisisz na nim tak, ze chłopak nie ma czasu się uczyć. Nie dziwie się z tym Sylwestrem... Jesteś strasznie needy, ja tez bym po czasie zaczęła uciekać i olewać. Jak narazie to on jest króliczkiem, którego ty gonisz chociaż on ma tego dość.Ile razy ci mówi, ze potrzebuje spokoju, czasu dla siebie w ty się kłóciłas wtedy?? Dla mnie to zwyczajnie było dziwne, że zanim byliśmy razem ciągle coś pisał do mnie itd, a nagle gdy zaczęliśmy być ze sobą to pierwsza wiadomość o 18 czy 19. Jak rozmawiam z koleżankami to u nich w związkach to jest norma, że od rana w sumie coś tam sobie piszą ze sobą, nie mówię, że to musi być non stop, 24 na dobę, bo zdaje sobie sprawę, że każdy potrzebuje czasu dla siebie. A jeśli chodzi o o wspieranie w poprawce, to on się dowiedział o tym, że nie zdał 14 lutego, więc w sumie niedawno i jeszcze się nie uczy do poprawki w czerwcu. Zresztą moim zdaniem ma tą poprawkę trochę na własne życzenie bo uczył się 2 dni, gdzie ja już 2 tygodnie przed egzaminem pytałam go czy coś zaczął, to on ciągle, że "nie ma weny na naukę" i zamiast się uczyć to grał. Ale no jak nie zdał to mówiłam mu, że to przecież nie koniec świata, że zda w czerwcu, że to tylko kilka miesięcy. Edytowane przez arancja Czas edycji: 2019-02-23 o 16:25 |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Arancja. Gdy ktoś jest takim hardkorem, że uczy się w dwa dni na trudny egzamin to liczy się z ryzykiem - albo się uda albo nie.
Nie Twoją rolą jest przeprowadzać go za rękę przez trudy konsekwencji swojej głupoty. A jak siedzi dalej na d# i się nie uczy / nie szuka pracy to serio olej dziada bo jest niedojrzały. A tip dla Ciebie na przyszłość: staraj się w miarę możliwości nie kłócić z innymi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Nie za bardzo rozumiem czemu jeszcze z nim jestes. Ty mi trujesz dupe, on ma Cie w dupie i ten zwiazek ogolnie jakis do dupy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, Ty nie jesteś w żadnym związku z tym panem. I od początku nie byłaś, nie rozumiem czym sobie zasłużył, żebyś tak za nim biegała. Czemu sobie to robisz i się tak poniżasz, skamląc o jego uwagę? Jak ktoś nie chce Twojej obecności, to łachy bez. A już tym bardziej własny niby partner. W związku obie strony potrzebują swojego towarzystwa, a nie, że jedno za drugim wiecznie lata i się prosi i spędzenie z nim czasu. Zwiąż się z kimś, kto będzie się cieszył na Twój widok, a nie wznosił oczy do nieba i myślał, znowu przylazła dupę truć. Jeszcze się z nim kłócisz, on Cie olewa i traktuje jak natrętnego znajomka, którego trzeba wiecznie spławiać, a to Ty paradoksalnie wychodzisz na tą złą, bo Ci zawsze może wytknąć, że wszczynasz kłótnie, a on nic złego nie robi. Skoro nie masz siły zerwać, to przynajmniej zrób jak dziewczyny radziły, nie odzywaj się i sama się przekonaj jak bardzo mu na Tobie nie zależy. Samo się rozpłynie. Nie rozumiem po co ludzie zawracają innym tyłki i na cholerę deklarują związki, kiedy nawet nie lubią towarzystwa danej osoby. Nie łaziłabym za nim, tylko byłabym wkurzona na maksa po miesiącu olewania, że mi głowę zawracał pustymi deklaracjami, bo nie lubię robienia ze mnie debila. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

my z Moim jak nie mamy kasy a chcemy spedzic super wieczor to kupujemy wino i ogladamy film. Co do spotykania sie, jakbyscie mieli dalej to zrozumiale ze widzicie sie rzadko ale w takim przypadku widac ze jemu nie zalezy :/ jakbym ja tak mogla widywac sie z Moim tż czesto :O <3

na pewno nastąpi przełom i zacznie mu zależeć
No sama przeczytaj swój wątek i zastanów się, jakie wnioski z niego mogą wyciągnąć obcy ludzie.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

Wychodzisz na straszny bluszcz, daj mu trochę odetchnąć. Wspierasz go w ogóle w ciężkich chwilach, które ma w związku z poprawka? Czy wisisz na nim tak, ze chłopak nie ma czasu się uczyć. Nie dziwie się z tym Sylwestrem... Jesteś strasznie needy, ja tez bym po czasie zaczęła uciekać i olewać. Jak narazie to on jest króliczkiem, którego ty gonisz chociaż on ma tego dość.