|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
domowe pasemka
Kolezanka która uczy się na fryzjerke chce mi zrobic pasemka lub balejaż. Mam włosu koloru czekoladowego. Jakich rozjaśniaczy powinnam użyć aby dobrze rozjasnily moje włosy. Co ładniej wygląda u 18stoletniej dziewczyny pasemka czy balejaż??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: domowe pasemka
Balejaż w tym roku podobno jest już niemodny...:/
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: domowe pasemka
teraz modne są delikatne pasemka jasniejsze o 1-2 tony od naturalnych wlosow zeby wygladaly jak musniete sloncem
zobacz sobie watek o rozjasniaczu joanny w sprayu mysle ze bylby dobry do takich pasemek o ktorych pisze
|
|
#4 |
|
♥
|
domowe pasemka :)
mmm jak był jaki taki watek to psepraszam ale nie potrafiłam zlaeść znacie moze jakis domowy sposób na zrobienie sobie pasemek - rozjasnić włosy swoje w niektórych miejscach
mm pozdrofionka i z góry dzieki
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: domowe pasemka :)
Po pierwsze - nie to forum (ale nie zakładaj drugiego wątku, ten pewnoe zostanie szybko przeniesiony na fryzjerskie).
Po drugie - najłatwiejszym sposobem chyba będzie przy pomocy czepka - wyciągasz szydełkiem cienkie pasma włosów, smarujesz rozjaśniaczem i gotowe. Próbowałam kiedyś robić na folii, ale farba się porozlewała, sreberka zsuwały, pasemka wyszły grube, albo zamiast nich wyszły jaśniejsze placki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Tu jest forum o włosach http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=20
i nie wiem jak szukałaś że nic nie znalazłaś... http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=78606 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71611 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71009 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=63560
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
oj, ja bym nie próbowała, tzn, jeśli masz króciutkie włoski to ok, można to zrobić przez czepek, tylko pamiętaj pasemka muszą być cieniuteńskie, ale na dłuże bałabym się z tym ryzykować.
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Mi robiła siostra które w ogóle na fryzjerstwie się nie zna i wyszły rewelacyjnie. Robiłam na folii i nic jakoś się nie zsuwało... Jednak na pewno nie są takie równe jak u fryzjera ale za to wyglądają bardziej naturalnie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie polecam, skusiłam się dawno temu i to był błąd
Gdzieniegdzie zamiast pasemek miałam jasne kropki hihihi
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polecam
Oczywiście efekt nie taki jak w salonie fryzjerskim, ale i tak będzie fajnie. Oczywiście musisz "oddać" swoje włosy pod opiekę kogoś komu ufasz i wiesz, że nie spartoli roboty Tak więc wg mnie nie ma najmniejszego problemu. Musisz tylko znaleźć osobę, która dość dobrze Ci to zrobi - a tutaj może być problem. Nie polecam robienia pasemek samemu bez pomocy... Marne efekty Pozdrawiam |
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zrobilam sobie kiedys fajne "pasemka" szczoteczka do zebow
na krotkich wloskach po prostu gdzie niegdzie nanioslam takie mazniecia przy byzi wiecaj i bardzo nieregularnie. rozjasnilam tak o 3 tony i wyszedl swietny efekt, jakby od sloneczka
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Probowala ktoras z was te farby do pasemek ze szczoteczka w komplecie, taka jak od tuszu do rzes?? nie pamietam jaka firma je produkuje. Zastanawiam sie jakby to wyszlo na dlugich wlosach, bo z krotkimi jest zawsze mniejszy problem.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Ja raz robiłam na krótkich włosach(nie sobie:P) zestawem z L'oreala, blondem jasnym, napoczątku farbuje sie zwykłą farbą, następnie na wybrane pasma nakłada się taki bardzo gęsty lepiący się krem
Efekt był niezły, pasemka nie miały ostrych konturów, bo tym sposobem nie oddziela się ich dobrze od reszty włosów. Ich kolorek był trochę tylko jaśniejszy od reszty włosów
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za wypowiedzi. Zawsze myslalam ze w pudelku jest tylko farba do pasemek, a tam caly komplet
Dobre rozwiazanie, jednak to wszystko troche klopotliwe Z moim talentem to razczej sobie odpuszcze i nadal jestem skazana na fryzjera
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

zobacz sobie watek o rozjasniaczu joanny w sprayu mysle ze bylby dobry do takich pasemek o ktorych pisze 
MIŁEGO DNIA 

Z moim talentem to razczej sobie odpuszcze i nadal jestem skazana na fryzjera