|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Zgłaszać, nie zgłaszać? dot. KWC
Mago, Jelonku
![]() Nabyłam właśnie Mleczko do ciała z utra wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+ firmy Avene (Ultra High Protection Lotion SPF 50+). Jak wiadomo, nowe przepisy wymusiły zmianę nazw produktów z filtrami, więc wszystkie kremy z SPF60 -100 nazywają się teraz 50+. W KWC znajduje się taki produkt: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7319 Zastanawia mnie, czy zgłaszać ten nowy produkt, czy nie. Przypuszczalnie jest to ten sam krem po zmianie nazwy. Niestety, w zgłoszeniu brak składu, więc nie mogę ich porównać. Proszę o zdecydowanie, czy zgłaszać nowy krem, czy nie. Dzięki ![]() Edit: przypomniało mi się, że istnieje Biochemia Urody ![]() ![]() Edytowane przez nan Czas edycji: 2006-01-02 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zgłaszać, nie zgłaszać? dot. KWC
Nan jesteś pewna, że przy lotionie skład się nie zmienił? Wiem, że w emulsji, którą sama niedawno zgłosiłam było kilka zmian
![]() Jeżeli skład się nie zmienił, to jutro zmienię nazwę i po kłopocie. Jeśli jednak korekty były, to stary lotion pofrunie do zapomnianych kosmetyków, a 50+ go zastąpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jelonku, wciąż mam wątpliwości, ale przeczytałam sobie to, co Basia pisała o filtrach Avene na swojej stronie:
"W 2004 roku firma Avene zmieniła nieco wygląd oraz formuły preparatów." "Jeśli chodzi o formuły, wszystkie kremy z filtrami w pomarańczowych opakowaniach zawierają obecnie zarówno filtr Tinosorb M jak i Tinosorb S, poprzednie wersje zawierały tylko filtr Tinosorb M. Jest to korzystna zmiana, zwiększająca stabilność i zakres ochrony produktów. * W 2005 roku firma Avene zmieniła wartość faktora SPF 60 na SPF 50+, rodzaje produktów i ich składy nie uległy zmianie, faktor dla UVA nadal nie jest podawany." Zerknij może z jakiej daty jest to zgłoszenie - recenzja jest z czerwca 2004. Widzi mi się, że zmiana była raczej kosmetyczna. Zresztą Basia pod opisem produktu SPF 50+ podaje link do recenzji na KWC produktu SPF 60. Porównałam pilnie wczoraj skład z pudełeczka ze składem na Biochemii i różnice były minimalne (jeden składnik z drugiej połowy składu na moim opakowaniu nie istnieje, pod koniec z kolei jest jeden więcej w stosunku do składu na Biochemii, ale myślę, że to raczej przeoczenie, bo nazwy są bardzo podobne). Więc jak uważasz Jelonku, bo przyznaję, ja wciąż mam wątpliwości. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli zmiany w składzie nie są znaczące, to zmienię nazwę i po kłopocie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.