|
Poczucie własnej wartości a zmiana wyglądu
Wiadomo, że niektórzy z nas swoje poczucie wartości uzależniają od wyglądu. U Was też tak jest? Ładny makijaż, dobrze ułożone włosy, zadbane ciało, strój sprawiają że czujecie się bardziej pewni siebie? Czy nie ma to dla Was znaczenia i nawet świeżo po wstaniu z łóżka patrząc w swoje odbicie w lustrze tak się czujecie?
Ja szczerze mam z tym problem chociaż od dłuższego czasu próbuje to zaakceptować i raz jest lepiej, raz gorzej.
Lubię zmiany i planuje znów coś zmienić w sobie. Mój kolor włosów to naturalny mysi blond, kiedyś sama rozjaśniłam włosy i nie wiem czy moje myślenie że wyglądam w tym kolorze super sprawiło, że każdy mi mówił ze wyładniałam. Potem zaczęłam się bawić w farbowanie i już trochę urody mi to odebrało. Teraz nie wiem co mam na głowie - ciemny blond, jasny brąz czy rudy?? W zależności od światła wygląda inaczej i mam prośbę jeśli któraś z Was jest fryzjerką albo zna się na doborze koloru włosów do cery itd to mogłaby się do mnie odezwać na priv? Chciałabym zmienić kolor włosów i chciałabym się kogoś poradzić. Wiem, że powinnam to pytanie zadać w innym dziale ale jak już tu jestem to przy okazji zapytam.
|