|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie Do Złośliwca
Mam problem. Mam w domu dwa komputery sygnal internetowy dzielę przy pomocy Winroute PRO. Jak tylko dzielenie jest uruchomione z pierwszego komputera nie mogę wejść na Wizaż (resztę sieci moge przeglądać bez problemu).Z drugiego komputera natomiast da się wejść na forum.Problem w tym,że pierwszy jest mój...Dzieje się tak również przy zastosowaniu innych programów do dzielenia.Dodam,że problem dotyczy tylko Wizażu.
Edytowane przez aleksandra999 Czas edycji: 2005-12-11 o 18:07 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Pytanie Do Złośliwca
A jak z ustawieniami cookies komputerów? Oba akceptują cookies?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak,oba akceptują,teraz piszę z komputera z którym jest problem (program dzielący internet nie jest uruchomiony).Kłopoty zaczęły sie wczoraj rano kiedy wchodziłam na forum,wcześniej wszystko było ok.Kontaktowałam sie z ladminem sieci lokalnej,klął się na wszystkie świętości ,że nie grzebał w serwerze,w ustawieniach ,w niczym.Nie mam pojęcia o co może chodzić.Może Ty coś wymyślisz
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Poza usunięciem plików tymczasowych przeglądarki... nic nie przychodzi mi do głowy.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
To zrobiłam w pierwszej kolejności...Cóż,dzięki za odpowiedź,jakoś sobie poradzę,mam nadzieję
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Sorry, ale nie wiem jak te komputery są połączone (problem z siecią?). Tak na odległość to raczej zgadywanka aniżeli pomoc
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
|
aleksandrax
Tak jak napisal Zlosliwiec + sprawdz Serwer Proxy. Za pomoca Serwer Proxy mozesz takze blokowac wybrane witryny na wybranych komputerach, blokada polega na wpisaniu www ( dozwolonych, lub zabronionych) do servera proxy a nastepnie ustawienia laczenia sie przez proxy na wybranych komputerach - ustawienia w przegladarkach, wiec sprawdz swoje ustawienia : Menu admin->Proxy Server, sprawdz tez Cache servera i liste programow ktore "nie lubia" WinRoute PRO. Pisania duzo, ale znalazlam fajny opis gdzie znajdziesz wszystko: http://ethernet.neostrada.pl/windows/winroutepro.html WinRoute PRO ma taki server - wiec to moze byc przyczyna. (Ja uzywan innego do blokowania gier, ale wszystkie dzialaja podobnie) Tej blokady nie masz, poniewaz nie polaczylabys sie wcale z wizaz, ale jesli masz mlodszego "brata" to sprawdz czesem dla pewnosci swoj Plik HOSTS znajduje sie tutaj: (odkryj pliki ukryte) C:\WINDOWS\system32\drive rs\etc\HOSTS - otworz za pomoca notatnika i sprawdz czy nie ma tam wpisu typu: 127.0.0.1 www.wizaz.pl jest to przekierowanie " na ksiezyc" ktore ciezko wykryc, plik uwielbiany przez "wirusy" do blokowania najczesciej stron antywirusowych i wszelkich przekierowan na strony najczesciej "sex" ( powinien tam byc zazwyczaj tylko: 127.0.0.1 localhost) HOSTS to swietny i szybki sposob na blokowanie roznych stron i bardziej skuteczny niz ten w IE, w ktorym szybciej omija sie haslo niz je zaklada.aniolek |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołku
dziękuję za wyczerpującą wypowiedź ![]() Nie mam młodszego brata,mieszkam sama więc jeśli ktoś korzystał by ze stron xxx to ja sama ,a tego sobie nie przypominam Chyba,że się alkoholizowałam,poczułam chuć i nic nie pamiętam ![]() I nie korzystam z IE tylko z Mozilli. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#9 | |
|
Administrator
|
Cytat:
chetnie oddam Ci swojego, nie wymaga szczegolnie opieki 2 razy dziennie trzeba go karmic czyms slodkim, wtedy wyniesie smieci, poszuka pilota, i zepsuje kazdy romantyczy wieczor nazywajac Cie "mama" ![]() Trzymac z dala od komputera i bedzie Oki aniolek
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Podłączam się pod pytanie Aleksandry...
Mam neostradę, na zwykłym modemie z tepsy Wizaż działa bez problemu, natomiast gdy połączenie idzie przez router, otwierają się wszystkie strony oprócz Wizażu na obydwu komputerach.Wizaż otwierał się na routerze przez pierwszą godzinę, potem przestał. Jeżeli ten problem nie zniknie, to niestety będę musiała się z Wizażem pożegnać, bo nie mogę odłączać drugiego komputera i cały czas przepinać na stary modem
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Złośliwy brat? Niedopieszczony TŻ?
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A TŻ daleko i nie miał szans namącić, ale jak nie znajdzie się inny winny to chyba faktycznie zwalę na niego ![]() Firewalla nie mam (tylko standartową zaporę z Windowsa), a akurat oprogramowanie routera jest dla mnie czarną magią - ale postaram się jeszcze znaleźć kogoś, kto wie więcej niż ja. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przestałam dzielić sygnał
Utrudnia mi to życie jak cholera, muszę przyznać.Administrator sieci obejrzał Wizaż pod Linuxem i domniemywał,że wina leży po stronie ustawień forum.Wszystko inne działa perfect w wyjątkiem właśnie www.wizaz.pl.Wszystko siadło po ostatniej awarii.Podejrzewałam ,ze chodzi o routowanie sygnału i sprawdzalam w dwóch kafejkach internetowych,tam Wizaż też nie działał.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Sygnał jest dzielony wszędzie. Nie ma problemów z odbiorem jakiejkolwiek strony działającej w http:// chyba, że sam wpiszę na wizaz.pl na listę zablokowanych stron w firewallu. Dlatego proszę o: - podanie rodzaju oprogramowania obsługującego dzielenie sygnału - podanie nazwy firewall działającej w sieci postaram się sprawdzić to i owo. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Na chwilę zmieniłem ustawienia AJAX - proszę o próbę i informację
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dziala z wyłączonym czytaniem Javy,kiedy tylko włączę tą opcję nie mogę otworzyć nawet strony głównej Wizażu.Będę dzialać w takim razie bez Javy i już
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Mój problem niestety powrócił - znów nie łączy mnie z Wizażem przez router
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Z góry przepraszam, że takim drobiazgiem zawracam Złosiową przepracowaną głowę, ale być może jakaś wizazanka wie i mi odpowie: o co chodzi z tym "polecającym" w profilu? Jakoś tak nie mogę się doszukać odpowiedi, a nurtuje mnie to
Dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Buziaki Kochany Adminie! |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mogę odpowiedzieć na pytanie które Cię nurtuje :http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=polecaj%B1cy http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=polecaj%B1cy
|
|
|
#28 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jego konfiguracji na 100% nikt nie zmienia (stoi u mnie...).
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Sabi- dzięki
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Administrator
|
Cytat:
![]() Dostep do konfiguracji routera ma kazdy komputer w sieci, przez IE mniej wiecej cos takiego: http://10.0.0.1 ( jak brama domyslna) Hasla zazwyczaj standardowe, malo kto je zmienia. Raczej cos jest za bardzo filtrowane (blokowane przez firewall - wiekszosc routerow ma firewall). Nie napisalas co to za router, wiec trudno zgadnac jakie ma funkcje. Moze byc to tez wina samej neostrady (cos na chwilke wylaczyli i nie przyznaja sie) Czesto wchodze tutaj z sieci korzystajacej z neostrady, przez router, modem, switch-e, kilometry kabli, i proxy ktore celowo ma ustawienia blokowania niektorych www na wybranych komputerach.. i nigdy nie mialam problemu Konfiguracja routera nie nalezy do latwych, czasem cos przestaje dzialc i nie wiadomo dlaczego. Mi czesto pomaga restart routera (modemu) a jak musze to cala siec ma na chwile wolne wtedy twardy restart z kasowaniem pamieci, ale juz nie sama. PS. Jesli to konieczne, 2 komputery mozna polaczyc bez uzycia routera i oba beda mialy internet. aniolek |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

chetnie oddam Ci swojego, nie wymaga szczegolnie opieki 2 razy dziennie trzeba go karmic czyms slodkim, wtedy wyniesie smieci, poszuka pilota, i zepsuje kazdy romantyczy wieczor nazywajac Cie "mama" 
na obydwu komputerach.
Dzięki i pozdrawiam