![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pytanie Do Złośliwca
Mam problem. Mam w domu dwa komputery sygnal internetowy dzielę przy pomocy Winroute PRO. Jak tylko dzielenie jest uruchomione z pierwszego komputera nie mogę wejść na Wizaż (resztę sieci moge przeglądać bez problemu).Z drugiego komputera natomiast da się wejść na forum.Problem w tym,że pierwszy jest mój...Dzieje się tak również przy zastosowaniu innych programów do dzielenia.Dodam,że problem dotyczy tylko Wizażu.
![]() Edytowane przez aleksandra999 Czas edycji: 2005-12-11 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Pytanie Do Złośliwca
A jak z ustawieniami cookies komputerów? Oba akceptują cookies?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Tak,oba akceptują,teraz piszę z komputera z którym jest problem (program dzielący internet nie jest uruchomiony).Kłopoty zaczęły sie wczoraj rano kiedy wchodziłam na forum,wcześniej wszystko było ok.Kontaktowałam sie z ladminem sieci lokalnej,klął się na wszystkie świętości ,że nie grzebał w serwerze,w ustawieniach ,w niczym.Nie mam pojęcia o co może chodzić.Może Ty coś wymyślisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Poza usunięciem plików tymczasowych przeglądarki... nic nie przychodzi mi do głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To zrobiłam w pierwszej kolejności...Cóż,dzięki za odpowiedź,jakoś sobie poradzę,mam nadzieję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Sorry, ale nie wiem jak te komputery są połączone (problem z siecią?). Tak na odległość to raczej zgadywanka aniżeli pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
aleksandrax
![]() Tak jak napisal Zlosliwiec + sprawdz Serwer Proxy. Za pomoca Serwer Proxy mozesz takze blokowac wybrane witryny na wybranych komputerach, blokada polega na wpisaniu www ( dozwolonych, lub zabronionych) do servera proxy a nastepnie ustawienia laczenia sie przez proxy na wybranych komputerach - ustawienia w przegladarkach, wiec sprawdz swoje ustawienia : Menu admin->Proxy Server, sprawdz tez Cache servera i liste programow ktore "nie lubia" WinRoute PRO. Pisania duzo, ale znalazlam fajny opis gdzie znajdziesz wszystko: http://ethernet.neostrada.pl/windows/winroutepro.html WinRoute PRO ma taki server - wiec to moze byc przyczyna. (Ja uzywan innego do blokowania gier, ale wszystkie dzialaja podobnie) Tej blokady nie masz, poniewaz nie polaczylabys sie wcale z wizaz, ale jesli masz mlodszego "brata" to sprawdz czesem ![]() dla pewnosci swoj Plik HOSTS znajduje sie tutaj: (odkryj pliki ukryte) C:\WINDOWS\system32\drive rs\etc\HOSTS - otworz za pomoca notatnika i sprawdz czy nie ma tam wpisu typu: 127.0.0.1 www.wizaz.pl jest to przekierowanie " na ksiezyc" ktore ciezko wykryc, plik uwielbiany przez "wirusy" do blokowania najczesciej stron antywirusowych i wszelkich przekierowan na strony najczesciej "sex" ( powinien tam byc zazwyczaj tylko: 127.0.0.1 localhost) HOSTS to swietny i szybki sposob na blokowanie roznych stron ![]() aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Aniołku
dziękuję za wyczerpującą wypowiedź ![]() Nie mam młodszego brata,mieszkam sama więc jeśli ktoś korzystał by ze stron xxx to ja sama ,a tego sobie nie przypominam ![]() ![]() I nie korzystam z IE tylko z Mozilli. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymac z dala od komputera i bedzie Oki ![]() aniolek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Podłączam się pod pytanie Aleksandry...
Mam neostradę, na zwykłym modemie z tepsy Wizaż działa bez problemu, natomiast gdy połączenie idzie przez router, otwierają się wszystkie strony oprócz Wizażu ![]() Wizaż otwierał się na routerze przez pierwszą godzinę, potem przestał. Jeżeli ten problem nie zniknie, to niestety będę musiała się z Wizażem pożegnać, bo nie mogę odłączać drugiego komputera i cały czas przepinać na stary modem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Złośliwy brat? Niedopieszczony TŻ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Firewalla nie mam (tylko standartową zaporę z Windowsa), a akurat oprogramowanie routera jest dla mnie czarną magią - ale postaram się jeszcze znaleźć kogoś, kto wie więcej niż ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja przestałam dzielić sygnał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Sygnał jest dzielony wszędzie. Nie ma problemów z odbiorem jakiejkolwiek strony działającej w http:// chyba, że sam wpiszę na wizaz.pl na listę zablokowanych stron w firewallu. Dlatego proszę o: - podanie rodzaju oprogramowania obsługującego dzielenie sygnału - podanie nazwy firewall działającej w sieci postaram się sprawdzić to i owo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Na chwilę zmieniłem ustawienia AJAX - proszę o próbę i informację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Mój problem niestety powrócił - znów nie łączy mnie z Wizażem przez router
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Z góry przepraszam, że takim drobiazgiem zawracam Złosiową przepracowaną głowę, ale być może jakaś wizazanka wie i mi odpowie: o co chodzi z tym "polecającym" w profilu? Jakoś tak nie mogę się doszukać odpowiedi, a nurtuje mnie to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=polecaj%B1cy http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=polecaj%B1cy
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Sabi- dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() Dostep do konfiguracji routera ma kazdy komputer w sieci, przez IE mniej wiecej cos takiego: http://10.0.0.1 ( jak brama domyslna) Hasla zazwyczaj standardowe, malo kto je zmienia. Raczej cos jest za bardzo filtrowane (blokowane przez firewall - wiekszosc routerow ma firewall). Nie napisalas co to za router, wiec trudno zgadnac jakie ma funkcje. Moze byc to tez wina samej neostrady (cos na chwilke wylaczyli i nie przyznaja sie) Czesto wchodze tutaj z sieci korzystajacej z neostrady, przez router, modem, switch-e, kilometry kabli, i proxy ktore celowo ma ustawienia blokowania niektorych www na wybranych komputerach.. i nigdy nie mialam problemu ![]() Konfiguracja routera nie nalezy do latwych, czasem cos przestaje dzialc i nie wiadomo dlaczego. Mi czesto pomaga restart routera (modemu) a jak musze to cala siec ma na chwile wolne ![]() PS. Jesli to konieczne, 2 komputery mozna polaczyc bez uzycia routera i oba beda mialy internet. aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.