|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pliki z rozszerzeniem .rar
Czy potrzebny jest jakiś program do otwierania takich plików? Ściągnęłam sobie 2 programy, ale nie mogę ich rozpakować... Trudno mi uwierzyć, ze oba są uszkodzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pliki z rozszerzeniem .rar
no jest taki program rar nazywa sie tak samo jak skrot
![]() ![]() edytuje: a jednak mam ten program uchowal sie ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ja nigdy nie mialam problemu z rozpakowaniem takich plikow. nie mam tez jakiegos szczegolnego programu. po prostu klikasz prawym przyciskiem i wybierasz wypakuj tutaj. lexie a tak w ogole to otwieraja ci sie te pliki??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Lexie nie każdy "rozpakowywacz"
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Gwoli ścisłosci, kiedy chcę otworzyć to paskudztwo, wyświetla mi się taki komunikat: "Archiwum ma niewłaściwy format lub jest uszkodzone". Nie wiem o co chodzi, jestem kompletnym laikiem
![]() Sprawdziłam na czym innym, spakowane rzeczy mi się normalnie otwierają i wypakowują... Czyli to nie tu leży problem. Wrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pliki z rozszerzeniem .rar rozpakowuje program Total Commander.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaa, to cofam swoją "dobrą radę" ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a masz moze taki program jak Total comander?? jak tak to tam automatycznie sie wszystko rozpakowuje
![]() |
#10 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Masz uszkodzone albo nie calkowicie sciagniete archiwum
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dzięki...
Wrrr. Podejmuję trzecią i ostatnią próbę, zobaczymy za 3 godziny czy zadziała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
|
![]() Sprobuj uzyc funkcji naprawy archiwym w WinRAR Narzedzia-napraw archiwum (Alt+R), o ile do archiwum zostala dolaczona funkcja naprawcza, lub plik moze byc spakowany nowsza wersja programu (uaktualnic) lub skompresowany niestandardowo. Jesli plik byl duzy, mogl zostac podzielony, wiec koniecznie trzeba uzyc funkcji "scalania pliki" a najczesciej takie podzielone pliki wygladaja tak: cos.001,cos.002,cos003 i jest do nich dolaczony plik z rozszezeniem *.crc (podzielony w TC i niezbedny do polaczenia - nalezy go zaznaczyc i "scalaj", potem rozpakowac) lub *.sfv jesli byly spakowane WinRarem, ktory sam powinien je polaczyc w jedna calosc. W TC mozna sprawdzic czy wszystkie czesci maja prawidlowe sumy kontrolne CRC (funkcja weryfikuj) sa w calosci (raport) (w WinRAR - nie wiem jak, uzywalam bardzo dawno.) Moze byc tez spakowane np. w ACE - zupelnie innym programem, a poniewaz Ty masz Rar to widzisz ikonke Rar lub zle spakowane, uszkodzone, nie do naprawienia, wtedy lepiej sciagnac ten sam plik z innego miejsca. Spakowane pliki moga tez zawierac wirusa i zostac uszkodzone po cichu przez program antywirusowy ![]() Proponuje uzyc innego programu do rozpakowania, ktos polecal TC - jest bardzo dobry, lub moze: http://www.zipgenius.it/ Dawno temu meczylam sie z rozpakowaniem ksiazki z "uszkodoznego archiwum" bawilam sie 3 dni, ale sie udalo, jednak na dzien dzisiejszy wolalabym szukac i sciagnac ja jeszcze raz. aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Lexie a może byś te programiki mi wysłała, postarałabym się coś pokombinować. Albo chociaż podaj nazwę programów - może je mam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja sobie chwale programik WinAce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.