|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Cykl bezowulacyjny po wczesnym poronieniu? karmienie piersią| co robić, proszę o pomo
Witam,
Mam 24 lata, 1,5 roku temu urodziłam synka, którego nadal karmię. Z mężem staramy się o drugie dziecko. 29 czerwca miałam wczesne poronienie ( samoistne, całkowite). Po zakończonym krwawieniu miałam badany poziom beta HCG, który spadł do poziomu nieciążowego oraz kontrolne usg, które wykazało, że wszystko się ładnie oczyściło. W 13 dc moje endometrium było trójlinijne o szerokości 5mm, jajniki ok, bez cech patologicznych, w lewym pęcherzyk o wielkości 11 mm 16 dc, moje endometrium miało 12 mm, widoczny pęcherzyk dominujący, którego niestety mi nie zmierzono, gdyż inny lekarz stwierdził, że na tym sprzęcie się nie da. Mój ginekolog był wtedy na urlopie i udałam się do innego... dzisiaj 19 dc, czyli teoretycznie dzień kiedy powinnam mieć owulacje, a tutaj cicha... Moje pytanie brzmi, czy możliwe, że jest to cykl bezowulacyjny mimo endometrium wskazującego środek cyklu ( trójlinijne, oraz szerokość), czy owulacja może jeszcze nadejść, ale później i cały cykl będzie dłuższy? Zastanawiam się, czy nie lepiej po prostu skrócić tego cyklu( bezowulacyjnego?) luteina? *** Drugie pytanie. Przy karmieniu moja prolaktyna przekracza norme o 66. Czy lepiej jest zakończyć karmienie w perspektywie staran o drugie dziecko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cykl bezowulacyjny po wczesnym poronieniu? karmienie piersią| co robić, proszę
Skoro był pęcherzyk dominujący , to dlaczego miałabyś mieć cykl bezowulacyjny?
![]() Co do karmienia i ciąży nie wypowiadam się, bo mamą nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cykl bezowulacyjny po wczesnym poronieniu? karmienie piersią| co robić, proszę
Tak, mierze temp I obserwuje sluz, badam szyjke I nic nie zwiastuje owulacji. W cyklach bezowulacyjnych pecherzyk moze rosnac, ale za wolno, nie pechac lub sie wchlaniac..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Myślę że jeśli w 16 dc był pęcherzyk, to jest duża szansa ze owulka będzie, chyba że tak jak piszesz, nie pęknie.
Ale tego na forum nikt ci nie wywrozy ![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-07-17 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Z tego, co kojarzę wysoka prolaktyna może zatrzymać owulację. Może, ale nie musi. Ja po wczesnym poronieniu, podobno miałam cykl bezowulacyjny (monitorowany usg), a temperatura i śluz wskazywały na owulację... no i z tego cyklu bezowulacyjnego mam cudną roczną córeczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.