|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie przy brwiach
Z natury mam bardzo geste brwi, szeroki i zrastają sie .... moja udręka, sama nie wiem czy je dobrze reguluje, czy zgodnie z kształtem twarzy itp...
Czy któraś z Was mogłaby mi w tym pomóc ?? Pomyślałam, że może w jakimś programi grafiocznym ktoś umiałby mi pokazać jak powinny wyglądać. Sama nie potrafię ... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
witaj;-)
Kształ masz ładny tylko w środkowej części brwi są za grube- powinnaś wyrwać z dwa rządki włosków aby były one w tym miejscu nieco subtelniejsze. Od strony wew. wyglądają dobrze - ich grubość jest odpowiednia, tylko w tej części gdzie ich łuk jest najbardziej wystający należy wprowadzić małą zmianę ;-) podsyłam fotki, które mogą stać Ci się pomocne;-) pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomóżcie przy brwiach
uwazam ze powinnas isc do kosmetyczki ktoora wyreguluje ci kształt a ty potem bedziesz sobie wyrywac pensetą pojedyncze odrastajace włoski <taki zabieg kosztuje ok 20 zł>
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Super to i ja skorzystam. Zawsze miałam problem z prawidłowym wyregulowaniem brwi i robiłam poprostu małe, wąskie, proste linie. Czasami udawało mi się zrobić lekki łuk ale bardzo żadko, teraz z tym rysuneczkiem pójdzie o niebo lepiej.
Dziękuję również |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja tak nieładnie się podepnę (przepraszam) i spytam co zrobić, gdy nawet kosmetyczka mówi, ze nie moze mi zrobić poprawnego kształtu brwi bo "nie ma z czego rwać" ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
możesz delikatnie"uzupełnić braki"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Za pomocą dwóch ołówków wyznaczamy długość brwi. Jeden przykładamy do nosa i przesuwamy do zewnętrznego kącika oka. Drugi kierujemy ku wewnętrznemu kącikowi. Tam, gdzie ołówki stykają się z brwiami, jest ich idealny początek brwi.
Ten sposób też jest łatwy. Możesz skorzystać z tego i z tamtych obrazkówk które dodała Sam, jak się nie mylę. Efekt powinien być zniewalający!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Proponuję kosmetyczkę. To moim zdaniem najlepszy sposób na ładne brwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dobrą kosmetyczke u której cennik BARDZO MI SIĘ PODOBA
![]() - regulacja brwi 5zł - henna 7zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, w weekend postaram się poprawić moje brwi i wrzucę fotki abyście mogły ocenić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Będziemy czekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja także mam problem z brwiami.
Są za jasne. Na mój gust prawie ich nie widać. Jestem blondynką. Nie chcę żeby brwi się mocno odznaczały. Co mam zrobić? Henna wygląda u mnie jak u wariatki! Pomożecie? ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
kaffulka, mam podobny problem, też mam jasne włosy i takie same brwi, kiedys probowalam henną ale brązowa i bardzo delikatnie, nalozylam i za 3 sek. zmyłam i efekt był jak dla mnie ok. ale wydawalo mi sie ze moglabym kolejnym razem potrzymac troche dluzej, i tez wyglądałam jak waritaka wstydzilam sie wychodzic z domu, probowalam roznych sposobow zeby je rozjasnic, teraz kazdego dnia delikatnie pociągam je czarną kredką do oczy, 1 raz z włosem, drugi pod włos, a potem rozcieram palcem i wydaje mi sie ze jest w sam raz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Brwi zawsze zacznyna sie z regulowac do dołu(od powieki ku skroni) nie od góry w przeciwnym wypadku brwi będa nisko osadzone i trudniej będzie wyregulowac ich ksztalt w przypadku gdyby jedna wyszla mniejsza niż ta dróga POZDRAWIAM
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.