|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przy jakim dochodzie netto zaczyna się lans? Jak zostać lanserem?
Wiem, że te pytania mogą się dla was zbyt dziwne, ale chętnie bym się dowiedziała od dziewczyn jak wy widzicie lanserów w swoim środowisku. Dużo osób z Was mieszka na wsiach, w dużych miastach, w małych miateczkach i poza granicami kraju. Jak w Waszych okolicach wyglądają lanserzy? Jak myślicie jak powinni wyglądać tacy lanserzy?
Osobiście uważam, że lans był z nami od pokoleń. Jeszcze będąc małym dzieckiem (mam teraz 23 lata) widzaiałam jak ludzie przechwalali się swoimi maszynami rolniczymi (wtedy Ursusy), a wcześniej kto ile ma koni, ile maszyn, ile pola, ile domów itd. W dzisiejszych czasach za to wśród nowych ludzi pojawił się trend na jeżdżenie czarnym Audi albo BMW, złote zegarki, ekskluzywne ubrania i przechwalanie się dochodami przy kolegach lub dziewczynach, nawet kiedy zarabiają mało. Młodzi ludzie są często wyśmiewani za to, że mają pracę fizyczną np. gastronomia, budownictwo itd przez dzisiejszych 50 i 60 latków. Co wy o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przy jakim dochodzie netto zaczyna się lans? Jak zostać lanserem?
Ee. Jak mieszkałam na wsi, to wiejski lans był wtedy, gdy wsiowe gupki miały tuningowane bmw i było z niego słychać umcyk umcyk na całą wieś.
W mieście w sumie jest podobnie. Może już nie bmw i umyck, ale najnowsze hity radiowe i auto pseudo-sportowe. A dochód netto. Trudno powiedzieć. Pewnie im więcej tym lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Lans to nie dochód, tylko sposób bycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ale trudno przy niskim dochodzie cokolwiek kupić albo chociaż zjeść coś na mieście, w coś się ubrać itd. , żeby inni zazdrościli. Jakie konkretne cechy masz na myśli, że to jest styl bycia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Umawiasz się z koleżanką, idziecie do ulubionej kawiarni. Gadacie, pijecie, rozchodzicie się.
Umawiasz się z koleżanką. Idziecie do nowej kawiarni z hipsterskim wystrojem, która należy do jakiejś modnej sieci. Cykasz foty, tak, żeby było widać was obie, piękną piankę na kawie i rozpoznawalne elementy wnętrza. Wrzucasz na wszystkie portale społecznościowe, dla pewności dorzucasz opis w stylu "Kawusia z Kasią ![]() Widzisz różnicę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Badanie jakieś prowadzisz?
Prawdę mówiąc nijak nie wyglądają "lanserzy" w moim otoczeniu, bo jakoś nie odnotowałam żadnych... Ale ja ogólnie mało uwagi zwracam na obcych i wisi mi kto jaką ma kawę a jaką torebkę ![]() Zarabiać to pewnie im więcej, tym lepiej. To, czy ktoś się lubi popisywać nie zależy od tego ile zarabia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Zresztą autorko napisz do autorki wątki o przechwalonej sąsiadce. Pewnie ci powie, co to lans.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ciężko mówić o "lansie od pokoleń" powołując się na własne doświadczenia, mając 23 lata
![]() Lans nie zaczyna się przy dochodzi "x" +... nie trzeba być bogatym, żeby "się lansować" i nie trzeba "się lansować" jak jest się bogatym, o.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Wśród niektórych moich znajomych jest lans na zagraniczne wakacje all inclusive np. Tajlandia, Dominikana - jak najdalej i najdrożej. Żadne tam zwiedzanie, najważniejsze, że się BYŁO.
Co do dochodu to można się lansować i bez dochodu, ciągnąc kaskę od rodziców/dziadków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Lans to stan umysłu, a nie portfela. Na szczeście nigdy nie miałam i nie mam takich ludzi wokół siebie. Widocznie jestem dla nich za mało lansiarska
![]()
![]() |
#13 |
Buc
|
chyba jestem już za stara, żeby obczaić lans i żeby mieć takich ludzi w swoim otoczeniu.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Lans to też fajne imię dla psa
![]() Znacznie lepsze niż Napad lub Pożar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oficjalnie "chłopak kupuje" ale w praktyce dziwię się, że zamiast ten dług spłacać to ona woli na pierdoły wydawać (potrafi oddać ciuchy, których nawet 1 raz nie założyła - czy nie mogła lepiej zastanowić się w sklepie, co kupuje, mając problemy z kasą?) no ale jak widać - kiepska sytuacja finansowa to nie dla wszystkich problem ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Ahahaha, dobre ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aktualizacje Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2016-06-04 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Dla mnie robienie zdjęć ze zwykłych sytuacji i wrzucanie na FB to lans, żenujący lans. Jesteś w klubie? Porób zdjęcia i wrzuć na FB. Jesz obiad, który mama Ci zrobiła albo zrobiłaś go sama? Zrób zdjęcie i wrzuć na FB. Pijesz drinka czy piwo ze znajomymi? Porobić fotki trzeba oczywiście i wrzucić na FB. Jesteś nad jeziorem czy w lesie albo na spacerze w parku? Też trzeba zrobić zrobić zdjęcie i wrzucić na FB. Wszystkich takich znajomych, którzy tak robią, mam odsubskrybowanych, więc na szczęście już dawno mnie to nie męczy. Chociaż niektóre z osób, które tak robią, zachowują się normalnie jak się z nimi spotykam, ale niektórzy to typowy, wieczny lans. Jak jestem gdzieś w pubie, kawiarni, jakimś lokalu i widzę grupkę znajomych, którzy zamiast ze sobą pogadać, to się w kółko fotografują, to zastanawiam się po co właściwie im to? Zamiast spędzić czas ze sobą, to co chwilę zdjęcia, potem sprawdzanie, jak kto na nich wyszedł, a potem dalej zdjęcia, potem znów sprawdzanie i tak w kółko.
Edytowane przez 201607121223 Czas edycji: 2016-06-07 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.