|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
weekendowi goście- pomocy!!
Dziewczyny, Wasza pomoc jest mi niezbędna.
Na długi weekend zwalają nam się goście- będzie ich 9 osób ![]() Jak ich ugościć przez te 4 dni, aby nie chodzili głodni (śniadania, obiady, kolacje). Macie jakies pomysły na dania, których wyjdzie duzo, a ja przy tym nie zbankrutuje?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: weekendowi goście- pomocy!!
a oni nie poczuwaja sie np. zaprosic do restauracji? 9 osob to nie tylko wydatek, ale tez duzo pracy. Duzo tez zalezy co jedza, jakie maja nawyki jedzeniowe.
Na sniadanie mozesz dac platki sniadaniowe i mleko (w dyskoncie nie sa baaardzo drogie), moze jajecznice z chlebem i/lub paste twarogowa z jakims szczypiorkiem czy co tam znajdziesz w warzywnym obok. Obiad to zupy wychodza ekonomiczne i objetosciowe. Z tanszych mies - kurczak, atrakcyjnie podany zwlaszcza pieczony. Fajne sa tez zapiekanki ziemniaczane z warzywami albo jakies sosy grzybowe (z pieczarek, chyba ze masz dostep do innych grzybow). Deser - galaretki w salaterkach, lody z dyskontu w salaterkach, owoce sezonowe lub proste ciasto domowe bez wymysnych drogich skladnikow (o ile pieczesz). Lub sernik na zimno. Kolacja. Tez zalezy co jedza. Moze deska wedlin i jakis chleb czy salatka z pomidorow starczy. Jak na cieplo to moze leczo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak już ktoś lubi robić za Matkę Teresę, to: kanapki, pieczone ziemniaki z kefirem, jajka sadzone / omlety, naleśniki, gar zupy. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-08-12 o 23:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moze jest wzajemnosc i autorka rownie liczebnie odwiedza swoich gosci? Ale i tak uwazam, ze powinni skoczyc na zakupy i jej napelnic lodowke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No a może oni tak zrobią? A może mają taki zwyczaj że jeżdża do siebie z takimi wizytami.
A jeśli nie to serio współczuję ![]() Śniadanie: wedlina, ser, jajka, platki. Obiad: kurczaki, jakies leczo, zupy, schabowe, nalesniki. Desery bym sobie darowala. Co najwyzej na pierwsxy dzien ciasto upiekla. Kolacja: podobnie jak sniadania. Jak komus nie pasuje to niech zrobi zakupy i serwuje cos innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.