|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Gróczolakowłókniak, tabletki anty, a brak badań
Drogie Wizażanki- byłam dzisiaj u ginekologa po interpretację badań- stwierdzono juz na 100%, że mam niewielkiego gruczolakowłókniaka, którego właściwie nie trzeba usuwać, tylko obserwować. Zapytałam lekarza czy w takim wypadku przeszkodą byłoby stsowanie tabletek antykoncepcyjnych? Stwierdził, że nie, ale muszę być pod stałą kontrolą lekarza, a pigułki muszą być niskohormonalne. Ok, z tym sie zgodzę, ale kiedy zapytałam jakie badnia mam wykonać przed braniem pierwszych w życiu tabletek, doweidziałam się, że żadnych! Zaczęłam sie kłócić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gróczolakowłókniak, tabletki anty, a brak badań
Z tego co wyczytałam na forum i nie tylko,tak postępuje większość lekarzy.Nie wiem,może maja rację.Mój lekarz daje mi raz w roku skierowanie na dokładne badanie krwi i moczu,w tym biochemiczne,na krzepliwość itp.Jak do tej pory miałam zawsze dobre wyniki,w normach.Jednak pomimo dobrych wyników tabletki anty mi nie służyły,czułam się po nich fatalnie i odstawiłam szybciej niż zaczęłam brać.Wypróbuj te,które lekarz ci zapisał i zobaczysz jak się będziesz czuła.Jeśli nie będą ci służyć to będziesz mogła zmienić na inne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ja mialam wyczuwalnego guzka..myslalam ze to jakis wlokniak lub cos gorszego, na szczescie sie okazalo ze to tkanka tluszczowa sie tak uklada u mnie, tak wyszlo z usg......w kazdym badz razie gin powiedzial ze moge brac tabletki pod warunkiem ze bede pod stala opieka tamtego lekarza ktory mi robil usg(jeden z lepszych w wawce) i ze bede min. raz do roku robic usg..
tez mi nie robila zadnych badan-procz ogolnego na fotelu i cytologii..dopiero po roku brania zrobila badania krwi na potrzebne rzeczy... z tym ze przy kazdej wizycie u niej badala mnie..dowiadywala sie jak sie czuje na tabletkach i kazala pytac jak bym miala jakies ale ![]() dziwi mnie tylko ze lekarz powiedzial ze nawet na twoje zyczenie masz badan nie robic- w koncu twoja kasa ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale mimo wszystko przepisywanie leków bez żanego badania, tylko na podstwie wyglądu, i to przy guzku???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To rzeczywiście dziwne,że nawet lekarz nie zrobił ci ani cytologii,ani nawet cię nie zbadał.Ten lekarz nadaje się do wymiany na innego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Według mnie to dziwne,lekarz powinien zaczekać na wyniki-przynajmniej ja tak myślę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny !
Co do tego gruczolakowlokniaka to mi wymacal go chlopak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.