Chodzenie za rękę - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-11, 17:41   #1
Niezydentyfikowany
Przyczajenie

Chodzenie za rękę

Witam, ja tu z prośbą o pomoc. Jak zacząć chodzić dziewczyną za rękę. Ona jest trochę nieśmiała tak jak ja, i wiem że trzymanie się za rękę przełamało by u nas spore lody.

Jesteśmy około 3 miesięcy. Nie chcę złapać po prostu za rękę, bo wiem że może ją wyrwać. A na pytanie czy da mi rękę swoją rękę, odpowiadała nie. Nie wiem skąd u niej takie podejście, nie ukrywam że trochę mi to przeszkadza. Znacie jakieś sposoby na to, żeby mi, nam pomóc?
Niezydentyfikowany jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 17:46   #2
hebanowalala
Raczkowanie

Dot.: Chodzenie za rękę

Najlepiej by było, żebyś się dowiedział, dlaczego ona tego nie chce. Zacznij od trzymania ją za rękę jak siedzicie i np oglądacie film. Później pójdzie z górki.
Stary 2016-06-11, 18:09   #3
thirky
on tired little feet

Trochę dziwne że nie chce dać Ci tej ręki. Może po prostu nie lubi takiego publicznego okazywania uczuć, ale może ma jakiejś nieuczciwe pobudki- wstydzi się Ciebie czy coś. Pytałeś jej czemu nie chce trzymać Cię za rękę? Mi by było przykro na Twoim miejscu.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 18:35   #4
Arsonist
Zakorzenienie

To nie pytaj ją o pozwolenie w każdej najbardziej trywialnej sprawie, tylko po prostu złap ją za tę rękę. Jeżeli rzeczywiście się wyrwie, to po 3 miesiącach związku to będzie co najmniej dziwne... A jakiś inny kontakt fizyczny był między Wami? Albo dziewczyna jest wybitnie nieśmiała/niedotykalska i to Ty będziesz musiał (odpowiednio do okoliczności oczywiście) wykazywać inicjatywę w kolejnych etapach bliskości fizycznej, albo po prostu Ty jej nie pociągasz i widzi w Tobie tylko przyjaciela.
Stary 2016-06-11, 18:39   #5
Adrianna_8
Zakorzenienie

Ja się tak zachowywałam w gimnazjum jak się wstydziłam swojego chłopaka i nie chciałam, by ktokolwiek nas widział, jak idziemy za rękę.

Edytowane przez Adrianna_8
Czas edycji: 2016-06-11 o 18:42
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 18:47   #6
I am Rock
lokalna gwiazda

Nigdy nie lubiłam chodzenia za rękę, normalnie działało mi to na nerwy. I nijak miało się to do moich uczuć.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 19:24   #7
TakaSamaInna
live your passion

Kojarzę Cię z innych wątków i chyba masz bardzo, bardzo nieśmiałą dziewczynę. Spróbuj chwycić ją za rękę, a jak wyrwie to zapytaj po prostu czemu. Jednak nic na siłę. Wydaje mi się, że troszkę musisz się z nią obchodzić jak z jajkiem. Niektórzy ludzie już tak po prostu mają. Skoro już jesteście te 3 miesiące razem to wypadałoby się lepiej poznać, porozmawiać o własnych preferencjach itd. Powinno być coraz lepiej. Nie życzę Ci źle, ale może być też tak, że ona tylko przy Tobie taka jest, a jak trafi się inny to zmieni zdanie. Nie mówię tutaj tylko o tym trzymaniu za rękę, ale też o tym braku inicjatywy z jej strony itd.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-11, 21:02   #8
kolorowa_doniczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Nigdy nie lubiłam chodzenia za rękę, normalnie działało mi to na nerwy. I nijak miało się to do moich uczuć.
No ja tak samo. Mogłam być bardzo zakochana, kochać, a nigdy tego nie lubiłam, z żadnym facetem.
kolorowa_doniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 21:10   #9
herbata_to_zycie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolorowa_doniczka Pokaż wiadomość
No ja tak samo. Mogłam być bardzo zakochana, kochać, a nigdy tego nie lubiłam, z żadnym facetem.
Chodzenie za rękę chodzeniem za rękę, ale wnosząc po innych wątkach autora, jego dziewczyna jest faktycznie, jak to ktoś tutaj określił "niedotykalska" (pocałunki, objęcia). I podczas gdy mając naście lat mogę jeszcze zrozumieć taką nieśmiałość, to mam wrażenie, że dwudziestolatka po trzech miesiącach bycia razem powinna być bardziej zainteresowana.

Zgadzam się z jedną z poprzedniczek - że jeżeli taka jest, to trzeba dziewczynę o to zapytać/stopniowo i subtelnie inicjować dotyk. Albo, może nie wie czego chce i jest taka po prostu wobec Ciebie - a co innego z innym...

Edytowane przez herbata_to_zycie
Czas edycji: 2016-06-11 o 21:40
herbata_to_zycie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 21:30   #10
201607111028
Konto usunięte

Przecież ta Twoja dziewczyna to jakaś mimoza. Podziwiam Cię
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 01:02   #11
witchwq
Zakorzenienie

Dwudziestolatka która nie chce chodzić z partnerem za rękę, nie chce go przytulić ani pocałować ... to na prawdę znaczy że ona tego nie chce. Nie z Tobą autorze. (Chyba że ma jakieś ogromne traumy związane ze strefą dotyku, seksualnosci i tym podobne). Ale jeśli nawet, to Ty nie możesz być jej lekiem czy ratunkiem, bo od tego są specjaliści.

Mam 36 lat, miałam kilku partnerów/chlopaków. Z jednym postanowiłam być bo coś nas połączyło, jakaś więź była, ale jak następnego dnia chciał się przytulić, pocałować, to jedyne o czym myślałam to ucieczka. Chcialam spróbować, ale to było tak bardzo nie to, że nie było możliwości rozwoju. Gdy mnie dotykał chciałam uciec.

Z tymi kilkoma partnerami/chlopakami z którymi byłam wcześniej lub później było tak jeszcze raz, gdzy pod wpływem alkoholu na Sylwestrze po prostu zgodziłam się "być z nim". A już następnego dnia żałowałam i zaraz to wyjaśniłam.

Potem zostałam zgwałcona i jak już wybieralam kogoś, kto mógł mnie dotknac, to był to ktoś, komu zdarzylam zaufać. Ona albo ma traumę za sobą i ci nie ufa = nie możesz być jej terapeutą, odpuść. Albo po prostu nie "ruszasz" jej i nic z tego. Albo ja nic nie wiem o nieśmiałych dziewczynach, mimo ze sama taka byłam a nawet od dawna mam fobie społeczna (czy jak tam się nazywa lęk przed ludźmi)

Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-12, 01:57   #12
koniczyna82
Rozeznanie

Możesz sprubować zainicjować to trzymanie się za rękę jakoś w miarę naturalnie, nie podkreślając "dostojności" chwili. Np. możesz podczas spaceru zainicjować taką trasę, gdzie będziesz mógł pomóc jej zejść jeśli np będzie przez chwilę stromo a ona w butac o śliskiej powieżchni. Albo pomóc zejść z jkiegoś stopnia. Albo będzie wąski chodnik i ruchliwa droga a ty delikatnie przesuniesz ja na bezpieczniejsza stronę. A potem możesz spróbować delikatnie przedłużyć tą chwile dotyku.

Edytowane przez koniczyna82
Czas edycji: 2016-06-12 o 01:58
koniczyna82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 02:05   #13
201702031224
Konto usunięte

pierwsza randka ktora byla naszym pierwszym spotkaniem, po 10-15min normalnie chwycilem jej reke i udawala dziecko z przedszkola
201702031224 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 08:43   #14
Niezydentyfikowany
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Dwudziestolatka która nie chce chodzić z partnerem za rękę, nie chce go przytulić ani pocałować ... to na prawdę znaczy że ona tego nie chce. Nie z Tobą autorze. (Chyba że ma jakieś ogromne traumy związane ze strefą dotyku, seksualnosci i tym podobne). Ale jeśli nawet, to Ty nie możesz być jej lekiem czy ratunkiem, bo od tego są specjaliści.

Mam 36 lat, miałam kilku partnerów/chlopaków. Z jednym postanowiłam być bo coś nas połączyło, jakaś więź była, ale jak następnego dnia chciał się przytulić, pocałować, to jedyne o czym myślałam to ucieczka. Chcialam spróbować, ale to było tak bardzo nie to, że nie było możliwości rozwoju. Gdy mnie dotykał chciałam uciec.

Z tymi kilkoma partnerami/chlopakami z którymi byłam wcześniej lub później było tak jeszcze raz, gdzy pod wpływem alkoholu na Sylwestrze po prostu zgodziłam się "być z nim". A już następnego dnia żałowałam i zaraz to wyjaśniłam.

Potem zostałam zgwałcona i jak już wybieralam kogoś, kto mógł mnie dotknac, to był to ktoś, komu zdarzylam zaufać. Ona albo ma traumę za sobą i ci nie ufa = nie możesz być jej terapeutą, odpuść. Albo po prostu nie "ruszasz" jej i nic z tego. Albo ja nic nie wiem o nieśmiałych dziewczynach, mimo ze sama taka byłam a nawet od dawna mam fobie społeczna (czy jak tam się nazywa lęk przed ludźmi)

Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Tylko właśnie ona nie pokazuje tego, że nie chce ze mną być, fakt czasem w różnych sytuacjach pokazuje, że nie jest zakochana we mnie po uszy, ale przecież chyba od razu nie musi?

W dodatku jak jestem u niej, całujemy się (fiu fiu fiu kiedy to było...) to jej to nie przeszkadzało, nawet wyglądało, jakby sama tego bardzo chciała. Czasem się nawet "przytuli" z własnej intencji.
Wydaję mi się, że jest bardzo nieśmiała, ale no ile można być nieśmiałym do własnego chłopaka...
Myślisz, że na pytanie czy chcę być ze mną odpowie szczerze?

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Przecież ta Twoja dziewczyna to jakaś mimoza. Podziwiam Cię
Fakt, charakter ma bardzo denerwujący, wybuchowa złośnica o byle pierdołe, ale potrafi być miła

Edytowane przez Niezydentyfikowany
Czas edycji: 2016-06-12 o 08:53
Stary 2016-06-12, 09:06   #15
koniczyna82
Rozeznanie

Ale pamiętaj, ze nie każdy lubi to samo jeśli dzie o dotyk. Podam ci przykład. Jestem kosmetologiem, pracując w salonie spa miałam kontakt z multum klientek. W większości stałych, dobrze poznanych. Większość uwielbia masaż, ale są takie które go nie znoszą. Szczególnie przez wszystkich lubiany jest masaż twarzy. Panie wprost odpływają, relaksują się, poteafią usnąć a potem przez cały czas ubierania się, płacenia, sporą część kolejnego zabiegu mówią tylko o tym jak się fajnie czują, jak odpoczęły -w 99%. Są i takie które masażu, dotykujako relaksu nie uznają a nawet nie lubią. Nie mowię o tym, ze lubią inny masaż w znaczeniu delikatniejszy/ mocniejszy bo do wszystkiego mozna dojść obserwując/pytając klienta. Niektóre nie lubią tego i już, nie chodzi o relacje z masażystą bo bardzo się lubimy, samfajne, miłe, ciepłe, stałe przychodzą na wszelkie inne zabiegi na zasadzie ze trzeba to i ta,to zrobić żeby być zadbanym. Alle ten masaż traktują mniej więcej tak: "wie Pani co, mam jakieś większe wyjście/ imprezę, zalży mi na tym, żeby dobrze wyglądać, chyba przydał by mi sie zabieg, ten masaż twarzy (mozna zrobić taki masaż do zabiegu, że twarz od razu wyglada lepiej, znikają cienie, opuchnięcia itd.). Ta pani zmusza się do zrobienie czegoś z twarzą raz na pół roku a kasa jest ostatnim problemem w jej życiu, jej dzieci wozi jej szofer, ma kucharza a w salonie SPA bywa przynajmniej raz na tydzień/dwa. I jest przesympatyczna, kontaktowa, realizuje różne pasje, ma 3 dzieci już prawie dorosłych a widać że z mężem są ciągle zakochani. Żadnego miziania nie lubi i już.
koniczyna82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 09:34   #16
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ja tak samo. A w lato kiedy jest ciepło/gorąco to już w ogóle, spocone łapska. Feee

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 12:51   #17
prawieCudzoziemka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Ja tak samo. A w lato kiedy jest ciepło/gorąco to już w ogóle, spocone łapska. Feee
A właśnie może to jest problem, np. nadmiernie pocą jej się dłonie i się tego wstydzi?
prawieCudzoziemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 14:23   #18
201607040940
Konto usunięte

Autorze a może Tobie pocą się dłonie? I są takie zimne i mokre?
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 16:24   #19
Niezydentyfikowany
Przyczajenie

To na pewno nie jest problemem.
Nie pocą mi się wyjątkowo bardzo, a nawet jeśli to nie miała okazji tego nawet sprawdzić.

A nie zakładając nowego wątku zapytam jeszcze o jedną rzecz, czy to normalne, że dziewczyna nie chce mnie odwiedzać?
Ciągle proponuje mi, bym przyjeżdżał do niej, ale jak ja ją zaproszę do siebie to zawsze znajdzie jakąś wymówkę, że za daleko, że jej się nie chce, że czasu nie ma, mimo, że ma...
O co może jej chodzić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-12, 16:26   #20
AlaZala
Zadomowienie

Jeżeli ktoś nie lubi dotyku, to nie znaczy, że jest nieśmiały, chory, ma traumatyczne doświadczenia lub coś podobnego. Po prostu nie każdy lubi kontakt fizyczny. Należy to uszanować i nie naruszać jej przestrzeni prywatnej.

Wśród moich znajomych jest dziewczyna, która musi łapać za ręce i przytulać się do każdego, kogo akurat ma w pobliżu - swojego chłopaka, koleżanki, kolegi, mamy, taty, brata, siostry. Jak siedzi koło kogoś to zawsze zbliża się tak, żeby jej nogi dotykały nóg osoby siedzącej obok. I jest wśród nich druga dziewczyna, która na jej widok cedzi przez zęby "tylko mnie nie dotykaj!".

Każdy ma inne potrzeby pod względem kontaktu fizycznego i trzeba się z tym pogodzić. Na pewno lepiej będzie czuła się w Twojej obecności i lepiej wpłynie na Waszą relację dostosowanie się przez Ciebie do jej oczekiwań, niż wymuszanie na niej dostosowania się do Twoich oczekiwań.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 16:26   #21
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Niezydentyfikowany Pokaż wiadomość
To na pewno nie jest problemem.
Nie pocą mi się wyjątkowo bardzo, a nawet jeśli to nie miała okazji tego nawet sprawdzić.

A nie zakładając nowego wątku zapytam jeszcze o jedną rzecz, czy to normalne, że dziewczyna nie chce mnie odwiedzać?
Ciągle proponuje mi, bym przyjeżdżał do niej, ale jak ja ją zaproszę do siebie to zawsze znajdzie jakąś wymówkę, że za daleko, że jej się nie chce, że czasu nie ma, mimo, że ma...
O co może jej chodzić?
Ale żeś sobie dziewczynę wybrał. Ktoś Ci płaci za to męczenie się z nią?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 17:42   #22
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś nie lubi dotyku, to nie znaczy, że jest nieśmiały, chory, ma traumatyczne doświadczenia lub coś podobnego. Po prostu nie każdy lubi kontakt fizyczny. Należy to uszanować i nie naruszać jej przestrzeni prywatnej.

Wśród moich znajomych jest dziewczyna, która musi łapać za ręce i przytulać się do każdego, kogo akurat ma w pobliżu - swojego chłopaka, koleżanki, kolegi, mamy, taty, brata, siostry. Jak siedzi koło kogoś to zawsze zbliża się tak, żeby jej nogi dotykały nóg osoby siedzącej obok. I jest wśród nich druga dziewczyna, która na jej widok cedzi przez zęby "tylko mnie nie dotykaj!".

Każdy ma inne potrzeby pod względem kontaktu fizycznego i trzeba się z tym pogodzić. Na pewno lepiej będzie czuła się w Twojej obecności i lepiej wpłynie na Waszą relację dostosowanie się przez Ciebie do jej oczekiwań, niż wymuszanie na niej dostosowania się do Twoich oczekiwań.
Zgadzam się z Tobą, bo sama nie lubię jak ktoś narusza moją przestrzeń, a znam takich ludzi, którzy nawet stojąc koło kogoś kładą mu rękę na ramieniu, bawią się kogoś włosami, dotykają itd. Tutaj jednak dziewczyna jest w związku, więc teoretycznie z kimś bliskim, a nie inicjuje kontaktu, nie chce być w ogóle dotykana, nie przyjeżdża itd. Problem z chodzeniem za rękę to tylko wierzchołek góry lodowej.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-13, 11:49   #23
kennedy
Zakorzenienie

Slaba ta laska. Ktos cie zmusza zebys z nia byl? Znajdz sobie inna...taka ktora bedzie chciala ciebie i twojego dotyku.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-13, 12:40   #24
kiciun
Rozeznanie

Nie wiem czy to jakaś pokuta, że Ty nadal z nią jesteś? Znajdź sobie taką, co będzie lubiła dotyk i potrzebowała bliskości, tak jak Ty, po co się tak umartwiasz.
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości