|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
analiza kolorystyczna
Witam
Poniewaz sama sobie z tym nie radze, zapytam kogos,kto lepiej sie na tym zna. Otoz kilka razy czytalam juz roznorakie artykuly dotyczace analizy kolorystycznej i okreslania wlasnego typy ( wiosna,lato..itp) i kolejny raz zastanawia mnei fakt,iz chyab nie pasuje do zadnego z tych opisow. Mam piwno-zielone oczy, ciemne brwi i rzesy, naturalnie wlosy byly (..o ile dobrze pamietam,gdyz w wesji naturalnej dane jest mi je ogladac tylko jako odrosty ;-) ) popielate, z jasnymi refleksami. Rumience rozowe,nie brzoskwiniowe. No i cera... wybitnie blada, okreslana przez mą Rodzicielke mianem "zielonej". w kazdym razie zywo i zdrowo nie wyglada )i teraz nie wiem.. jedno dyskfalifikuje drugie, jak okresle sie jako lato,to nei pasuje oko jak jako jesien to wlosy... pomocy, prosze )strasznei chcialabym sie doweidziec jak to zakfalifikowac do jakiegos typu jakis pomysl?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: analiza kolorystyczna
Jak się opalasz - szybko, cieżko? Na jaki kolor - na złoto lub złoty brąz, czy oliwkowy albo przykurzony kolor?
Jaki odcień ma skóra - bardziej żółtawy, ciepły, czy może raczej różowy, chłodny? Na pierwszy rzut oka skłaniałabym się ku latu
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
![]() Opalam sie wybitnie powoli. Wlasciwie kiedy inni, po kilku godzinach na sloncu, prezentuja już wszelakie odcienie czerwieni ja jestem lekko zarózowiona.. ale z tego robi sie calkiem przyjemna opalenizna w kolorze zlocistego brazu, moze lekkiej oliwki.ale nie, przypominam sobie moj grzbiet wersji wakakacyjnej i to taki zloty braz byl. z tym, nigdy nie jest to bardzo ciemne i jak juz wspomnialam, pomijam faze "czerwonosci" ![]() Co zas sie skory tyczy, to nie jest ani zoltawa ani rozowawa, raczej ziemista. Na ogol jestem koszmarnie blada,wrecz 'przeźroczysta', blade mam nawet usta z tym ze nie jest to taka arystokratyczna biel jak ta prezentowana gdzies tu w typie zimowym.Dalej lato? ![]() ps. czy pora roku w ktorej czlowiek urodzil sie ma na to jakis wplyw, czy zadnego?
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
A typem ciepłym na pewno nie jestem.Ten niepasujący kolor opalenizny mam po tacie Tata jest wiosną, choć sam o tym nie wie Przezroczysta skóra jest chyba charakterystyczna dla lata, ale to jeszcze sprawdzę, bo nie jestem pewna ![]() Cytat:
![]() Chociaż nie wiem czy prowadzono nad tym jakieś badania ![]() A robiłas test z materiałem różowym i pomarańczowym? Można przyłożyć do nieumalowanej twarzy najpierw jeden, potem drugi i popatrzeć w czym lepiej. W dziennym świetle. Można zapytać kogoś innego, żeby było bardziej obiektywnie ![]() Jaką wolisz biżuterię? Złotą czy srebrną? (ze złotem i srebrem też można wykonać wyżej opisany test )
|
||
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Zdecydowanie wybieram zlota bizuterie, ale taka w kolorze starego zlota.
Nie wiem jednak czy to kwetia tego,ze widze,iz mi w tym lepiej, czy po prostu taka bardziej mi sie podoba )natomiast czy roz czy pomarancz.... wlasnie przetestowalam w tej kwestii 2 osoby,ktore tu mam w domu i na 3 zestawy z roznymi odscieniami rozu i pomaranczu wybraly 2 razy pomaranczowy i raz rozowy. I jak mam to rozumiec? Pomocy ))))
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Poniewaz sama sobie z tym nie radze, zapytam kogos,kto lepiej sie na tym zna. Otoz kilka razy czytalam juz roznorakie artykuly dotyczace analizy kolorystycznej i okreslania wlasnego typy ( wiosna,lato..itp) i kolejny raz zastanawia mnei fakt,iz chyab nie pasuje do zadnego z tych opisow.
)