|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
kosmetyki profesjonalne...pytanie do Agi
Wizazystki uzywaja kosmetykow profesjonalnych. Mam wiec pytanie, czym roznia sie te kosmetyki od tych dostepnych dla zwyklych smiertelniczek [img]icons/icon7.gif[/img]. Czy sa duzo drozsze od tych sprzedawanych w sklepach. I najwazniejsze gdzie sie je kupuje? Wiem, ze pewnie w specjalnych sklepach [img]icons/icon7.gif[/img](tylko jakich)... nie chodzi mi tu o konkretne adresy (bo i tak nie jestem w kraju)...Poniewaz w sklepach kosmetycznych nigdy nie spotkalam sie z profesjonalnymi kosmetykami... a moze jednak widze je czesto, tylko nie wiem o tym... chcialabym do wiedziedz sie gdzie mozna w takie cudenka sie zaopatrzyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
kosmetyki profesjonalne...pytanie do Agi
Wizazystki uzywaja kosmetykow profesjonalnych. Mam wiec pytanie, czym roznia sie te kosmetyki od tych dostepnych dla zwyklych smiertelniczek [img]icons/icon7.gif[/img]. Czy sa duzo drozsze od tych sprzedawanych w sklepach. I najwazniejsze gdzie sie je kupuje? Wiem, ze pewnie w specjalnych sklepach [img]icons/icon7.gif[/img](tylko jakich)... nie chodzi mi tu o konkretne adresy (bo i tak nie jestem w kraju)...Poniewaz w sklepach kosmetycznych nigdy nie spotkalam sie z profesjonalnymi kosmetykami... a moze jednak widze je czesto, tylko nie wiem o tym... chcialabym do wiedziedz sie gdzie mozna w takie cudenka sie zaopatrzyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: kosmetyki profesjonalne...pytanie do Agi
Hej Nineczka [img]icons/icon7.gif[/img]
Nie jest prawda,ze wizazysci posluguja sie wylacznie kosmetykami profesjonalnymi. Dotyczy to raczej charakteryzatorow, gdzie na planie czy sesjach uzywa sie faktycznie glownie srodkow profesjonalnych ( np. Benaya, Screen Face, Kryolan itd. - jest ich naprawde bardzo duzo). Sa to kosmetyki i srodki dostepne glownie w sklepach dla profesjonalistow. Najczesciej bardzo drogie i rzadko nadajace sie np.: do wykonania lekkiego makijazu dziennego. Natomiast wizazysci maja swoje ulubione kosmetyki ( i zdarza sie,ze niektore z nich faktycznie naleza do tych srodkow profesjonalnych); Albo pracuja na konkretnej firmie - zwiazane jest to wtedy gl. z jakims kontraktem. Ale wtedy maja do dyspozycji kosmetyki powszechnie dostepne w handlu. Moga sie jedynie roznic paleta. Natomiast czesto szkoly opieraj sie na jakiejs konkretnej firmie typu Malu Witz ( chyba tak sie to pisze ![]() A najczesciej chodzi o to, ze w zestawach maja dodatkowo np. nietypowe kolory niektorych kosmetykow, ktore praktycznie nadaja sie wylacznie do efektow specjalnych. Nina tam gdzie mieszkasz jest bardzo duzo takich firm i maja naprawde wspaniala oferte. Ale jezeli potrzebujesz je do uzytku prywatnego to raczej odradzam.
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hej Nineczka [img]icons/icon7.gif[/img]
Nie jest prawda,ze wizazysci posluguja sie wylacznie kosmetykami profesjonalnymi. Dotyczy to raczej charakteryzatorow, gdzie na planie czy sesjach uzywa sie faktycznie glownie srodkow profesjonalnych ( np. Benaya, Screen Face, Kryolan itd. - jest ich naprawde bardzo duzo). Sa to kosmetyki i srodki dostepne glownie w sklepach dla profesjonalistow. Najczesciej bardzo drogie i rzadko nadajace sie np.: do wykonania lekkiego makijazu dziennego. Natomiast wizazysci maja swoje ulubione kosmetyki ( i zdarza sie,ze niektore z nich faktycznie naleza do tych srodkow profesjonalnych); Albo pracuja na konkretnej firmie - zwiazane jest to wtedy gl. z jakims kontraktem. Ale wtedy maja do dyspozycji kosmetyki powszechnie dostepne w handlu. Moga sie jedynie roznic paleta. Natomiast czesto szkoly opieraj sie na jakiejs konkretnej firmie typu Malu Witz ( chyba tak sie to pisze ![]() A najczesciej chodzi o to, ze w zestawach maja dodatkowo np. nietypowe kolory niektorych kosmetykow, ktore praktycznie nadaja sie wylacznie do efektow specjalnych. Nina tam gdzie mieszkasz jest bardzo duzo takich firm i maja naprawde wspaniala oferte. Ale jezeli potrzebujesz je do uzytku prywatnego to raczej odradzam.
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Ci za odpowiedz. Pytalam tak z ciekawosci. Tyle razy slyszalam o profesjonalnych kosmetykach.. chocby u fryzjera [img]icons/icon7.gif[/img].. chcialam wiec wiedziec, czy i wizazystki takimi sie posluguja.Dzieki za inforamcje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Ci za odpowiedz. Pytalam tak z ciekawosci. Tyle razy slyszalam o profesjonalnych kosmetykach.. chocby u fryzjera [img]icons/icon7.gif[/img].. chcialam wiec wiedziec, czy i wizazystki takimi sie posluguja.Dzieki za inforamcje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki profesjonalne
Witam,
Czy któraś z Was używała, albo była malowana kosmetykami do makijażu profesjonalnego, takimi jak Kryolan, Alcina, Bi-Kor? Jaki efekt na twarzy? Czy w świetle dziennym nie ma się wrażenia (i wyglądu) maski na twarzy? Pytam, bo znalazłam wizażystkę, która oferuje ślubny makijaż tymi kosmetykami, a mam lekkie opory, bo boję się efektu sztuczności. Ślub dosyć wcześnie i trochę się martwię, że w świetle słonecznym będę wyglądać jak matrioszka z botoksem... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki profesjonalne
uzywanie takich profesjonalnych kosmetyków świadczy dobrze o wizazystce ,ja sama używam niektórych profesjonalnych ,niektórych z górnej pólki a także np. ceini Inglota.
zawsze robie makijaż próbny i wtedy klientka sie decyduje (nigdy ,odpukac ,nie zrezygnowała). komsetyki profesjonalne dają mozliwosc osiagnięcia prawie idealnego wyglądu (jelsi uzywa sie ich umiejetnie i nie robi maski zamiast twarzy ) zrob makjiaz próbny i pamietaj ,że w sukni, fryzurze bedziesz inaczej wyglądała niz w zwykłym ciuchu i włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja podobnie jak paula78 używam kryolanu. jestem zadowolona. sprawdza sie zarówno do makijaży ślubnych jak i na sesje zdjęciowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Kryolan tak jak i inne marki mają kosmetyki o róznych konsystencjach_ możesz znaleźć za równo lekkie jak i cięższe. Nie powinnaś się obawiać efektu maski, a poza tym po makijażu próbnym sama się przekonasz czy dany makijaż Ci odpowiada;-)
pzdr i powodzenia sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Cześć !!Od dawna przeglądam forum wizażu i parę dni temu postanowiłam dołą
czyć do Was. Dziś odważyłam się pierwszy raz coś napisać. Zdecydowanie polecam Kryolan, sama na tych kosmetykach robiłam swoje pierwsze kroki w wizażu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis wyprobowalam kosmetyki Alciny i musze przyznac ze sa swietne! juz plnauje zakupy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
kosmetyki profesjonalne na codzień?
Wiele oostatnio czytałam na temat kosmetyków które można kupować jedynie w sklepach profesjonlaych z artykułami dla charakteryzatorów. Czy kosmetyków tego typu np korektorów, podkładów czy cieni mozna uzywac na codzień? Może macie jakieś doświadczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dot.: kosmetyki profesjonalne na codzień?
Kosmetyków profesjonalnych używa się raczej na jakieś konkretne okazje, wielkie wyjścia itp
![]() ![]() Ale poczekaj na odpowiedzi bardziej doświadczonych dziewczyn w tym temacie ![]() Pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.