![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Forum studniówkowe-porady
Pragnęł poruszyć już po raz setny wątek studniówki gdyż jest to czas tak niezapomniany i ważny.Zauważyłam,że jest sporo osób mających ten sam problem co ja
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Forum studniówkowe-porady
u mnie na 100dniówce było suuuuuper
![]() ![]() a jak wyszliśmy z niej okazało sie że przez noc napadało z 6cm śniegu i cała warszawa była pokryta puchem... było ślicznie ![]() zdjęcia zamieszczałam już kilka razy na forum ![]() co do paznokci to oczywiście zależy od koloru sukienki ![]() ja bym dodała na pazurki dużo rokatu żeby się mieniły ![]() na swojej 100dniówce miałam takie jak na zdjęciu poniżej tylko jeszcze miałam cyrkonie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja wypowiem się na parę tematów pragnąc po prostu przestrzec tegoroczne studniówkowiczki
![]() To takie moje luźne obserwacje, mówie o tym, ponieważ takie 'trendy' utrzymują się już parę lat, a działają na niekorzyść młodziutkich przecież dziewczyn. Dodam nieskromnie, że byłam jedną z bardzo, bardzo nielicznych dziewczyn, które miały 'normalną', jasną skóre, rozpuszczone acz ładnie ułożone włosy i do tego niewulgarny makijaż [podkreśliłam jak zawsze tylko oczy]. I było mi niezwykle miło gdy paru chłopców, nawet tych mi nieznanych, podchodziło do mnie mówiąc że jestem najpiękniejszą dziewczyną na tym balu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dolly twoje pazurki są bardzo ładne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja nie lubie jak mnie jakaś babeczka maluje... bo zawsze coś mi się nie podoba i źle się czuje
![]() ![]() proponuj Ci makijaż białymi cieniami, ale mieniący się i może kreski czarna kredką lub linerem ![]() ja taki miałam ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
o, widzę że miałaś kredeczkę na wewnętrznej lini oczka :P która to kredka aż tak długo wytrzymała? Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań idealnej kredki do wewnetrznej linii..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
czarna.noc napisał(a):
> o, widzę że miałaś kredeczkę na wewnętrznej lini oczka :P która to kredka aż tak długo wytrzymała? Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań idealnej kredki do wewnetrznej linii.. http://www.lumene.com/default.asp?do...tGroupId=12701 na moich oczach przetrwała bez poprawek całą imprezke ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dolly żebyś ty widziała moją kreskę na 18-tkę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
moja na całe szczęście wytrzymała całą 100dniówkę
![]() wiesz, jak znajdziesz taką babeczke która zna się na makijażu tak naprawde dobtrze to myśle że by Ciebie ładnie pomalowała ![]() jeśli chodzi o pazurki to teraz jest moga na szklane ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Masz 100% racji!!! U mnie na studniówce rok temu było dokładnie tak samo! Wiekszość lasek wygladało jak frytki wcisnięte w gorsety, uginające się pod ciężarem własnych koków. Dziewczyny, pamiętajcie, że nie ma co dodawać sobie lat, bo to oszpeca. Nie dajcie też z siebie zrobić "starych-maleńkich". Naturalność Was wybroni. Piszę o tym po raz piąty (chyba), ale nie będziecie oryginalne w sukinkach z tafty i z gorsetem. Wiecej polotu!
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
to i ja coś dodam od siebie.
w zeszłym roku byłam przelotem na studniówce siostry mojego Ukochanego [robiliśmy jej zdjęcia jak tańczy poloneza] i rzeczywiście: 1. 98% dziewczyn - 'ostre' solarium 2. 90% sukienek to takie z gorsetem.. wszystkie niemalże identyczne 3. 95% koki.. wszystkie takie same, bardzo wysoko na czubku głowy i koniecznie z wyciągniętymi z przodu kosmykami [a raczej kosmiskami ![]() za moich czasów ![]() babcia sarenka
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Popieram!
Pazurki są śliczne! Co do sukienek to ja właśnie szukam czegoś innego niż tylko te wszystkie suknie z gorsetem! Szukam sukienki która będzie pasować do moich pięknych czułenek zamszowych w kolorze ciemnego brązu! Sukienka chyba najlepsza była by chyba w brązie lub ciemnym złocie! I nie koniecznie musi być do samej ziemi! Co Wy na to? Może jakieś propozycje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Na mojej studniowce wiele dziewczyn mialo oryginalne sukienki (chociaz sporo bylo tez gorsetow i spodnic z tafty do ziemi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Więc: Moja studnióweczka była w 1999 roczku, więc troszkę dawno.Byłam ubrana w jasnoróżową sukienkę-szytą-dłuuugą prawie do ziemi, z długim rozpierdaczkiem, wcięta w talii i lekoo rozszerzona na dole, krótki rękawek i dekolt karo. Zrobiłam furorkę, bo większość dziewczyn była ubrana na czarno, tudzież wiśniowo lub ciemnofioletowo. Włoski miałam rozpuszczone, lekkie fale zrobione-w domku, mama mi robila. Do włoskow z boczku wpięty bialutki maly kwiatuszek-podobalo mi się to bardzo! Dodam, że wloski mialam czarniutkie i do paska. Jesli mogę coś wtrącić odnośnie fryzurki, to powiem, że odradzam Ci wszelkie koki-na mojej stud. był po prostu wysyp wszelkich koczków.Makijaż zrobilam sama - standardowo, taki, jak robię zawsze - brązowe cienie do oczek, tusz, kredka czarna, usta różowe - do sukienki psowaly, paznokietki na bialo-rozowo malnęłam. Buciki mialam białe-z perlowym polyskiem. Butki strasznie mnie obtarły, krewka mi leciala z piętek!! Na końcu, kiedy już szlam do szatni po schodach-schodzilam na dół- nie mogłam już iść w tych butkach i zjechalam z kilku schodkow!! Wstyd poruta, bo akurat szedl jakiś rodzic i pewnie pomyślal sobie, że jakaś nawiana jestem...W ogole na studniowce było świetnie, pomimo tego, że poszlam sama (nie bylam wyjątkiem, dużo osob przyszlo w pojedynkę). bawilam się z superfacetem z sąsiedniej klasy, mmm, z takim czarniutkim... pychotka!!! Ale jakaś bylam wtedy niezdecydowana, bo prosil mnie do tańca chyba z 10 razy a ja się straaasznie ociągalam!!No, ale w końcu bawilam się z nim przez prawie całą studniowke. Na końcu balu, gdy zbieralam się do domu, on mnie wołał, a ja udałam, że nie słyszę!!! Głupawa byłam!Ale co tam, fajne są takie wspomnienia studniówkowe... Atmosfera ogolna była świetna, nauczyciele bawili się razem z uczniami, laski prosily do tańca nauczycieli, u ktorych mialy zdawac maturę...A ja się wylamalam i nie poprosilam pana od historii - stwierdzilam, że podlizywać się nie będę-taka buńczuczna byłam, ihihhih. Smarnęłam się lekoo samoopalaczem przed 100-dniowką a na fotkach wyszlam, jakbym się smażyła na solarce z 2 tygodnie!!! Załączę fotkę, to sama zobaczysz, ihhihi, tylko nie śmiejcie się! Aha, na kasecie sukienka moja wyglądala jak biała - wkurzylam sie nieźle, bo moja wychowawczyni ogladala kasete ze swoją rodzinką i powiedziala mi, że troszkę się smiali wszyscy , że mam biala sukienkę. A ja jej na to, że pzrecież ona byla różowa, że wiedziala o tym, mogla im powiedzieć...A ona nic na to nie odp. Wścieklam się...Przeciez każdy chcial wyglądać jak najlepiej, a ona - wychowawczyni- się nabijala po cichu...głupia...Niewiele mam fotek ze 100 dniowki, jakoś tak nie mialam czasu na robienie zdjęć, bo tancowalam dużo.Wkleję Ci jedno zdj. z klasowej fotki, nie jest zbyt wyraźne, ale kieckę troszkę widać. Ale fajowo, stare czasy mi się przypomnialy!!! Aha, na szyi mialam taki naszyjniczek dwurzędowy z perełek bialych, kolczyki też z perelek, takie grubsze łezki wiszące - komplet to byl. Dziewczyny z mojej klasy lataly do kosmetyczek,robily tak makijaże - a ja nie chcialam, mialam swoj wyprobowany, a poza tym szkoda mi bylo kasy. Kieckę też wolalam uszyć - wyszlo taniej (chyba 100 zł-120zl?coś kolo tej ceny, ale to bylo w 1999r.). No, ale jeśli kogoś stać na supersukieneczkę i makijaże- to zachęcam, zwlaszcza, jeśli ktoś nie ma wprawy w malowaniu się. Kurczę, ale to byly świetne czasy!!!
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Czekoladko bardzo ci dziękuję za tak szczegółowy komentarz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S Dolly czy ty jesteś kosmetyczką bo masz ogromną wiedzę o paznokciach więc tak sobie pomyślałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
U nas też był problem: DJ czy zespół. Organizatorzy zatrudnili zespół, momentami leciało coś z taśmy. Najgorszym problemem było to, że zespół uparł się, że zagra poloneza. MASAKRA! Tak fałszowali, że nikt nie trzymał rytmu, jak oglądam kasetę, to mam ochote kogoś pacnąć w czoło. Poloneza tańczcie takiego, jak przy nauce, standardowy z Pana Tadeusza to najlepszy wybór. Jeśli zespół, to umówcie się z nimi, ile mają grać, bo całą studniówkę to przesada. Jeśli DJ, to niech puszcza taneczne kawałki (u nas furorę robiły piosenki z lat 70, 80, świetna zabawa przy np. starej Madonnie
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Hehe.. dreptanie w miejscu przy polonezie tez przerabialismy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja przygotowując się do swojej studniówki oglądam kasety z lat poprzednich z mojej szkoły-dziś oglądałam kasetę sprzed 2 lat-można się popłakać ze śmiechu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja przygotowując się do swojej studniówki oglądam kasety z lat poprzednich z mojej szkoły-dziś oglądałam kasetę sprzed 2 lat-można się popłakać ze śmiechu
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Drobciu kochanieńka, u nas nie było DJ-a, gral zespol, muzyka była średnia na jeża. Jeśli chodzi o kasetę, to początek mieliśmy wlasnie w klasie, potem-jak chodzimy po szkole i wręczamy nauczycielom kwiatki-to bylo dzien przed studniowką. W klasie babka od fizyki sprawdzala obecność i po kolei kazdy wstawal. Potem po tych calych ceremoniach w klasach na filmiku są takie zdjęcia-każdej osoby z klasy, podpisane imionkiem i nazwiskiem. No a potem studniowka sie zaczyna. My-tzn. nasza klasa mielismy swojego kamerzystę, wiec problemu nie bylo, że kogoś nie ma zbyt dlugo na kasecie. W innych szkolach np. robili tak, ze np. kilka klas , np.dwie, bralo sobie 1-go kamerzyste-ale wtedy jest kiszka, bo faktycznie tylko kilka osob się przewija przed kamerką. Caluski!!!!!
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Aha, Drobciu, fajnie, że podoba ci się ten rozporeczek przy mojej kiecuszce!!Dzięki!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dolly85, ale masz ładne te oczka, marzę o brązowych!!! A te pazurki to już rewelka w ogole!!! Drobciu, zrób sobie takowe!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Aha... prawda - u nas tez kilka klas mialo jednego kamerzyste, film byl baaardzo dlugi i mysle, ze faktycznie lepiej miec "klasowego"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Drobciu, rozumiem z tą szczupłością-ja też tak mialam i to byl też powod do pojscia do krawcowej (-;. Ważylam w liceum 42kg przy wzroście 161 cm - nie wyglądalam wprawdzie na baaaardzo chudą, ale spodnie kupić na mnie to był cud wszechczasów!!!A suknię-to już masakra...No, ale teraz ważę 49 prawie...Po liceum przytylam - chyba na starość mi przybywa kg., bo w liceum ne odchudzalam się-wręcz przeciwnie bylo-chcialam przytyć i nic!!! Dodam, że jestem drobnej kosteczki!!! A teraz chcę schudnąć, bo tłuszczyk sie odklada tu i tam )-:. Drobciu, a możesz powiedzieć, jaki bedziesz miala kolorek sukienki? Jeśli nie chcesz, to nie mow, rozumiem. Ja tzrymalam całą klasę w niepewności co do koloru-dziewczyny zgadywaly i zgadnąć nie mogły!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
czarna.noc napisał(a):
> Do tego około 75%, nie przegnę jeśli tak powiem, miało koki, tragicznie usztywnione lakierem, fryzurki wyglądały jak u starych, starych kobiet. Kok kokowi nierówny... ja też miałam koka ale takiego "młodzieżowego" i wcale mnie nie postarzał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
czekoladka napisał(a):
> Dolly85, ale masz ładne te oczka, marzę o brązowych!!! A te pazurki to już rewelka w ogole!!! dziękuje ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Drobcia napisał(a):
> P.S Dolly czy ty jesteś kosmetyczką bo masz ogromną wiedzę o paznokciach więc tak sobie pomyślałam ![]() nie jestem kosmetyczką... a wszystko co wiem o pazurkach to z netu z gazet itp ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
czekoladka napisał(a):
> Drobciu, a możesz powiedzieć, jaki bedziesz miala kolorek sukienki? Jeśli nie chcesz, to nie mow, rozumiem. Ja tzrymalam całą klasę w niepewności co do koloru-dziewczyny zgadywaly i zgadnąć nie mogły!!! Będę miała czarno-białą chociaż w mojej klasie nikt jeszcze nie wie i chyba się nie dowie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę czekoladko,że podobnie myślimy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Drobcia napisał(a):
>Dolly to w takim razie jestem pod wrażeniem ![]() dzięuje jeszcze raz ![]() ![]() a kurs wizażu też chce zrobić ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.