|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
allegro i PayU
Czy jest to zgodne z zasadami panującym na allegro iż w aukcji będzie adnotacja dotycząca niewpłacania pieniędzy poprzez PayU? Jeśli zamieszczę taką informację na aukcji to czy serwis allegro może usunąć moją aukcję? Proszę o odpowiedź osób które mają informację na ten temat.Dziękuję
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: allegro i PayU
boisz się czegoś zabraniając kupującemu wpłaty w ten sposób..? osobiście unikam takich osób.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
z tego co dobrze kojarzę, to sama pisałaś do serwisu allegro w sprawie usunięcia z aukcji możliwości wpłaty poprzez payU wiec co miał na celu ten post?
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=601837 :P post 32 a ja unikam ludzi takich jak jak Ty ![]()
Sylwia jestem ![]() Edytowane przez maybellin88 Czas edycji: 2012-05-30 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak jest teraz, ale wcześniej allegro niezbyt pozytywnie podchodziło do osób, które odmawiały klientom przyjmowania wpłat przez "płacę z allegro".
Ja również jako kupująca niezbyt przychylnie patrzę na tego typu aukcje, gdyż mam wrażenie, że ktoś może mieć coś do ukrycia ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodnie z art. 5.8 Regulaminu Allegro, sprzedający jest zobowiązany udostępnić możliwość zapłaty przez PayU w każdej ofercie z zapłatą z góry. Każdy kupujący ma prawo skorzystać z tej formy płatności. Sprzedający zobowiązany jest podać dane do wypłat w PayU, dzięki czemu będzie mógł odbierać środki od kupujących (art. 4.2 Załącznika nr 8 do Regulaminu Allegro). Jeśli nie skonfiguruje konta, nie może wymagać od kupującego ponownej wpłaty bezpośrednio na swój rachunek w banku albo zarzucać mu braku wpłaty, jeśli ten dokonał jej przez PayU. Dodatkowo art. 22 załącznika nr 2 do Regulaminu Allegro mówi, że sprzedający nie może zamieszczać w opisie oferty zasad, które dyskryminują korzystających z PayU. Tak więc niezgodne z Regulaminem są zapisy typu: „Nie przyjmuję wpłat przez PayU" czy „W przypadku skorzystania z PayU musisz liczyć się z długim oczekiwaniem na towar" itp. http://allegro.pl/help_item.php?item=2335
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Możesz zaryzykować, ale ja osobiście nie kupiłabym na takiej aukcji.
Mi ostatnio usunęli aukcję, bo ktoś zgłosił naruszenie zasad, a chodziło o to, że przez pomyłkę wystawiłam starą ramkę na zdjęcia wartą 10zł w złej kategorii (zresztą podobnej) ![]() Także licho nie śpi i ktoś też może Cię raportować.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja mam inne pytanie o payu...
w niedziele kupilam towar przez kup teraz... jako sposob zaplaty bylo to payu wiec kliknelam ale zaraz anulowalam, bo pieniadze mialam na koncie dopiero w poniedzialek i wtedy moglam zrobic przelew...a nie od razu. wiec w poniedzialek zrobilam normalnie przelew ze swojego banku na numer konta sprzedajacego- omijajac to cale payu. do dzis nie mam zadnego maila od sprzedajacego wiec napisalam maila czy ma moje pieniazki i czy wyslal towar... czekam na odpowiedz. zaluje ze od razu po przelewie nie napisalam do niego ze kase bedzie mial na koncie bankowym a nie payu. bo jesli czeka na zaksiegowanie na payu to sie nie doczeka... jak to jest- kupujacy musi placic za posrednictwem payu czy nie??? jak to ominac??? nie wiem czy logicznie to napisalam i czy mnie rozumiecie... ale prosze o podpowiedz jak to jest....?
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
blond bunny nie musisz wpłacać poprzez PayU wystarczy, że przelejesz z konta na bezpośrednie konto sprzedającego, a sprzedającego poinformować o takiej formie płatności i tyle.
Napisz jeszcze raz do sprzedającego, a najlepiej zadzwoń ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalam maila dopiero dzis, jak nie bedzie odpowiedzi do jutra do poludnia to przedzwonie. moj blad bo nie sadzilam ze zle cos zrobilam zaznaczajac przelew z payu a potem odznaczajac ;/ mam nauczke...oby wszystko sie dobrze skonczylo....
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jeśli sprzedawca sprzedaje więcej rzeczy, to na pewno sprawdza też konto bankowe i będzie widział przelew od Ciebie. Gdybyś płaciła przez payU, to od razu dostaje się maila "masz nową wpłatę". Nie masz się czym przejmować.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja przeciez mu nie wplacilam bo sie zamotalam... mimo to mam nadzieje ze sie wyjasni...bo takie stresy sa niefajne...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.