|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe reportaże podróżnicze
Czy polecacie jakieś podróżnicze reportaże? Proszę podawajcie swoich faworytów
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciekawe reportaże podróżnicze
Klasycznie: Tony Halik, Arkady Fiedler. W podobnym stylu pisze też Wojciech Cejrowski. Oprócz tego Beata Pawlikowska, Jacek Pałkiewicz (ciekawie, ale gwiazdorzą). Fajnie pisze też Jarosław Kret.
Wysłane z Tapatalka |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście Kapuściński, do tego dodałabym Tomka Michniewicza, Jagielskiego, Hugo - Badera (choć jemu zdarzają się słabsze pozycje), Tochmanna i w sumie w ciemno brałabym wszystko wydane przez wydawnictwo Czarne
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
O tak, praktycznie każda książka Kapuścińskiego i Hugo-Badera odcisnęła na mnie takie piętno, że myślałam o nich potem przez długie tygodnie, opowiadałam znajomym o fragmentach i doświadczałam ogromnej zmiany swojego sposobu myślenia o świecie. Genialna literatura!!!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Moim numerem jeden jest zdecydowanie Jagielski - wszystkie reportaże, które wychodzą spod jego pióra są świetne! Do tego Hugo-Bader i Górecki, ogólnie większość reportaży wyd. Czarne jest wartych przeczytania.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.